Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Proč předehřívat troubu před pečením moučníků? A jak péct různá těsta
Zdroj: Toprecepty.cz

Starším sporákům trvalo delší dobu, než se správně vyhřály. Hospodyně s tím musely počítat a vyhřát troubu včas. Novější sporáky fungují velmi rychle, někdy okamžitě, ale přesto by trouba měla být předehřátá, aby se moučník po vložení hned začal péct.

Proč předehřívat troubu

Pokud není u receptu výslovně uvedeno, že se moučník vkládá do studené trouby, musíme troubu předehřát.

Která těsta mají výjimku

Do studené trouby, kterou teprve zapneme, můžeme vložit velké kusy pečiva jako je vánočka, mazanec atd. V troubě mohou ještě dokynout. Po zapečení teplotu snížíme a dopékáme zvolna, aby se propekly. Jak upéct mazanec ukazuje následující video:

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky