Raffaello kuličky: Připravte podle videa nepečené cukroví něžné jako sněhové vločky
Raffaello kuličky jsou příjemně sladké a k tomu jemné jako čerstvý sníh. Typickou surovinou je kokos, který kuličkám dodává výraznou vůni, chuť i charakteristickou strukturu. Toto nepečené cukroví připomíná originální Raffaello a zaručeně bude luxusní atrakcí na vaší vánoční tabuli.
Hledáte-li snadné a přesto efektní cukroví, nejspíš vám právě tyto Raffaello kuličky učarují. Jedná se totiž o nepečené cukroví, které se krásně vyjímá na svátečním stole a díky bílé barvě vytváří perfektní kontrast s většinou ostatního cukroví. Navíc k jejich přípravě vám bude stačit pouze 5 ingrediencí.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak vytvořit Raffaello kuličky
Zkuste toto kokosové cukroví s naším videonávodem a nechte provonět váš domov sladkou vůní.
Na jednu dávku Raffaello kuliček budete potřebovat 4 bílé sušenky Delissa (nebo jiné oplatky v bílé čokoládě), 100 g másla, 1 lžíci sypké smetany do kávy (nebo sušeného mléka), celé loupané mandle v množství podle potřeby a ještě strouhaný kokos na obalení kuliček.
- Do mísy nastrouhejte nebo jednoduše rozmixujte sušenky Delissa. Můžete také použít elektrický sekáček.
- Přidejte lehce změklé máslo a pečlivě je propracujte se sušenkami.
- Do hmoty přidejte sypkou smetanu a opět propracujte.
- Tip: Místo sypké smetany můžete použít sušené mléko, může být i rostlinné, nebo strouhaný kokos.
- Hmotu zabalte a odložte na chvíli do lednice, aby zatuhla. Bude se s ní pak lépe pracovat a nebude se tolik lepit.
- Připravte si misku se strouhaným kokosem a do další misky nachystejte loupané mandle. Podívejte se, jak snadno a rychle oloupat mandle.
- Z těsta postupně odebírejte kousky takové velikosti, jaké chcete mít výsledné cukroví.
- Do každého kousku zabalte mandli, vytvarujte pěknou kuličku a poté ji obalte v kokosu.
- Postup opakujte tak dlouho, dokud nezpracujete všechnu hmotu.
- Kuličky vypadají krásně narovnané v papírových košíčcích.
- Po vychlazení a zatuhnutí je můžete servírovat nebo je uschovejte na pozdější konzumaci.
Vánoce a vánoční cukroví
Vánoce patří k nejkouzelnějším obdobím v roce a nedomyslitelně k nim patří vánočka a vůně domácího cukroví.
Zpravidla se začíná perníčky, poté následují zástupci z křehkého těsta – vanilkové rohlíčky, linecké, pracny. Ke konci adventního období přijdou na řadu sněhové pusinky a kokosky. A nakonec dojde řada na nepečené druhy cukroví, jakou jsou vosí hnízda a různé kuličky.
Mohlo by vás zajímat:
Linecké cukroví | Perníčky | Nepečené cukroví | Pracny | Vanilkové rohlíčky | Kokosky | Vosí hnízda | Vaječný likér
Kapr a další tradiční pokrmy
Kromě sladkého je pro Vánoce typická řada dalších tradičních receptů. Samozřejmě nesmí chybět kapr s bramborovým salátem a rybí polévka.
Mohlo by vás zajímat:
Řízek z kapra | Bramborový salát | Rybí polévka | Houbový kuba
Komentáře