Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Raffaello kuličky: Připravte podle videa nepečené cukroví něžné jako sněhové vločky
Zdroj: Toprecepty

Raffaello kuličky jsou příjemně sladké a k tomu jemné jako čerstvý sníh. Typickou surovinou je kokos, který kuličkám dodává výraznou vůni, chuť i charakteristickou strukturu. Toto nepečené cukroví připomíná originální Raffaello a zaručeně bude luxusní atrakcí na vaší vánoční tabuli.

Hledáte-li snadné a přesto efektní cukroví, nejspíš vám právě tyto Raffaello kuličky učarují. Jedná se totiž o nepečené cukroví, které se krásně vyjímá na svátečním stole a díky bílé barvě vytváří perfektní kontrast s většinou ostatního cukroví. Navíc k jejich přípravě vám bude stačit pouze 5 ingrediencí.

Jak vytvořit Raffaello kuličky

Zkuste toto kokosové cukroví  s naším videonávodem a nechte provonět váš domov sladkou vůní.

Na jednu dávku Raffaello kuliček budete potřebovat 4 bílé sušenky Delissa (nebo jiné oplatky v bílé čokoládě), 100 g másla, 1 lžíci sypké smetany do kávy (nebo sušeného mléka), celé loupané mandle v množství podle potřeby a ještě strouhaný kokos na obalení kuliček.

  1. Do mísy nastrouhejte nebo jednoduše rozmixujte sušenky Delissa. Můžete také použít elektrický sekáček.
  2. Přidejte lehce změklé máslo a pečlivě je propracujte se sušenkami.
  3. Do hmoty přidejte sypkou smetanu a opět propracujte.
  4. Tip: Místo sypké smetany můžete použít sušené mléko, může být i rostlinné, nebo strouhaný kokos. 
  5. Hmotu zabalte a odložte na chvíli do lednice, aby zatuhla. Bude se s ní pak lépe pracovat a nebude se tolik lepit.
  6. Připravte si misku se strouhaným kokosem a do další misky nachystejte loupané mandle. Podívejte se, jak snadno a rychle oloupat mandle.
  7. Z těsta postupně odebírejte kousky takové velikosti, jaké chcete mít výsledné cukroví.  
  8. Do každého kousku zabalte mandli, vytvarujte pěknou kuličku a poté ji obalte v kokosu.
  9. Postup opakujte tak dlouho, dokud nezpracujete všechnu hmotu.
  10. Kuličky vypadají krásně narovnané v papírových košíčcích.
  11. Po vychlazení a zatuhnutí je můžete servírovat nebo je uschovejte na pozdější konzumaci.
Pokud vás zajímá, jak udělat další nepečené cukroví, doporučujeme vám náš nový seriál Nepečené Vánoce.
Přejeme kokosem příjemně provoněnou dobrou chuť.

Vánoce a vánoční cukroví

Vánoce patří k nejkouzelnějším obdobím v roce a nedomyslitelně k nim patří vánočkavůně domácího cukroví

Zpravidla se začíná perníčky, poté následují zástupci z křehkého těsta – vanilkové rohlíčky, linecké, pracny. Ke konci adventního období přijdou na řadu sněhové pusinky a kokosky. A nakonec dojde řada na nepečené druhy cukroví,  jakou jsou vosí hnízda a různé kuličky.

Mohlo by vás zajímat:

Linecké cukroví | Perníčky | Nepečené cukroví | Pracny | Vanilkové rohlíčkyKokosky | Vosí hnízda | Vaječný likér

Kapr a další tradiční pokrmy

Kromě sladkého je pro Vánoce typická řada dalších tradičních receptů. Samozřejmě nesmí chybět kapr s bramborovým salátem a rybí polévka.

Mohlo by vás zajímat:

Řízek z kapra | Bramborový salát | Rybí polévka | Houbový kuba

Komentáře

Další tipy a triky

Naposledy jste si prohlédli