Bleskový sušenkový řez podle videonávodu: Vychutnejte si nepečený dezert z lotusek
Lotus sušenky jsou známé pro svou karamelovou barvu, kořeněnou chuť a křupavou konzistenci. Pokud je máte rádi, jste ideální kandidáti na konzumaci tohoto sladkého dezertu. Na jeho přípravu budete totiž potřebovat hned dvě balení sušenek.
Lotus sušenky se v tomto receptu báječně doplňují se zakysanou smetanou, a to jak barevně, tak i chutí. Dezert působí díky kontrastu barev velice lákavě a rozhodně neklame vzhledem. Po uležení se jednotlivé chutě krému a sušenek krásně prolnou a výsledkem je báječná dobrota, která se při ochutnání na jazyku jen rozplývá.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak připravit řez z Lotus sušenek
Snadný recept na bleskový sušenkový řez stylem připomíná odlehčenou variantu domácího Lotus "Tiramisu". S jeho přípravou vám pomůže jednoduchý postup a videonávod.
- Na jednu dávku dezertu budete potřebovat 2 balení Lotus sušenek (500 g), dále 500 g zakysané smetany, 1 balení prášku vanilkového pudinku (bez vaření), 2 vanilkové cukry, moučkový cukr podle chuti a posypku na ozdobení podle preferencí.
- Nachystejte si čtvercovou či obdélníkovou formu. Lze využít i plastovou nádobku. Vyložte ji potravinářskou fólií.
- Do mísy postupně přidávejte zakysanou smetanu, vanilkový pudink (prášek), vanilkový cukr a moučkový cukr.
- Vše pečlivě vyšlehejte, aby se jednotlivé suroviny promísily a dobře propojily.
- Poté se pusťte do vrstvení. Na fólii na dno formy rozložte nejprve vrstvu sušenek. Sušenky potřete vyšlehaným krémem.
- Opět dejte vrstvu sušenek a následně krému. Opakujte tak dlouho, dokud vše nespotřebujete.
- Důležité je, abyste dali jako poslední vrstvu krém.
- Na krém můžete dát ještě zvolenou posypku, volba záleží zcela na vaší chuti. Můžeme doporučit například nadrcené/namixované zbylé sušenky nebo nadrcené ořechy.
- Tip: Řez můžete dozdobit také ovocem (skvělé jsou např. jahody) nebo voňavými lístky máty.
- Po dokončení všech vrstev přikryjte formu fólií a nechte dezert alespoň 2 hodiny odležet v lednici.
- Po vytažení z lednice už nezbývá nic, než řez nakrájet, pěkně naaranžovat na talířky a v klidu si ho vychutnat.
Sušenky Lotus jsou ideálním základem pro výrobu různých dalších nepečených dezertů a dobrot.
My vám přejeme Lotus sušenkami provoněnou dobrou chuť.
Komentáře