Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Lotus sušenky jsou známé pro svou karamelovou barvu, kořeněnou chuť a křupavou konzistenci. Pokud je máte rádi, jste ideální kandidáti na konzumaci tohoto sladkého dezertu. Na jeho přípravu budete totiž potřebovat hned dvě balení sušenek.

Lotus sušenky se v tomto receptu báječně doplňují se zakysanou smetanou, a to jak barevně, tak i chutí. Dezert působí díky kontrastu barev velice lákavě a rozhodně neklame vzhledem. Po uležení se jednotlivé chutě krému a sušenek krásně prolnou a výsledkem je báječná dobrota, která se při ochutnání na jazyku jen rozplývá.

Jak připravit řez z Lotus sušenek

Snadný recept na bleskový sušenkový řez stylem připomíná odlehčenou variantu domácího Lotus "Tiramisu". S jeho přípravou vám pomůže jednoduchý postup a videonávod.

  1. Na jednu dávku dezertu budete potřebovat 2 balení Lotus sušenek (500 g), dále 500 g zakysané smetany, 1 balení prášku vanilkového pudinku (bez vaření), 2 vanilkové cukrymoučkový cukr podle chuti a posypku na ozdobení podle preferencí.
  2. Nachystejte si čtvercovou či obdélníkovou formu. Lze využít i plastovou nádobku. Vyložte ji potravinářskou fólií.
  3. Do mísy postupně přidávejte zakysanou smetanu, vanilkový pudink (prášek), vanilkový cukr a moučkový cukr.
  4. Vše pečlivě vyšlehejte, aby se jednotlivé suroviny promísily a dobře propojily.
  5. Poté se pusťte do vrstvení. Na fólii na dno formy rozložte nejprve vrstvu sušenek. Sušenky potřete vyšlehaným krémem.
  6. Opět dejte vrstvu sušenek a následně krému. Opakujte tak dlouho, dokud vše nespotřebujete.
  7. Důležité je, abyste dali jako poslední vrstvu krém.
  8. Na krém můžete dát ještě zvolenou posypku, volba záleží zcela na vaší chuti. Můžeme doporučit například nadrcené/namixované zbylé sušenky nebo nadrcené ořechy.
  9. Tip: Řez můžete dozdobit také ovocem (skvělé jsou např. jahody) nebo voňavými lístky máty.
  10. Po dokončení všech vrstev přikryjte formu fólií a nechte dezert alespoň 2 hodiny odležet v lednici.
  11. Po vytažení z lednice už nezbývá nic, než řez nakrájet, pěkně naaranžovat na talířky a v klidu si ho vychutnat.

Sušenky Lotus jsou ideálním základem pro výrobu různých dalších nepečených dezertů a dobrot.

My vám přejeme Lotus sušenkami provoněnou dobrou chuť.

Komentáře

Další tipy a triky

Naposledy jste si prohlédli