Jak připravit domácí moučkový cukr? Videonávod prozradí, jak snadno jde vyrobit
Moučkový cukr je surovina, bez které se neobejdeme především při přípravě sladkých moučníků. Nápomocný nám může být i při dochucování pokrmů, zkrátka všude tam, kde se nerozpustí krystalky krupicového cukru.
Domácí moučkový cukr je na přípravu naprosto jednoduchý a rozmixovaný je během pár minut. Jeho výhodou je, že není nadstavovaný škrobem a nemusíme ho skladovat a obávat se ztvrdnutí, vždy si jej můžeme vyrobit čerstvý.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak připravit moučkový cukr
Moučkový cukr lze připravit jednoduše, budeme k tomu potřebovat výkonný mixér či smoothie maker:
- Do mixéru nasypeme krystalový cukr, bílý nebo tmavý podle naší volby.
- Mixér zapneme a mixujeme na vyšší výkon.
- Cukr mixujeme tak dlouho, dokud se z něj nezačne prášit.
- Pokud chceme cukr ještě více jemnější, prosejeme ho přes jemné sítko.
Moučkový cukr se nejčastěji používá především k dochucení moučníků, někdy i slaných pokrmů. Po práškovém cukru sáhneme i v případě dozdobení dezertů.
Komentáře