Salámová pomazánka: Poslouží jako skvělá svačina do práce i chutná varianta k večeři
Salámová pomazánka nemusí být obyčejná. Na čerstvém pečivu skvěle nahradí klasiku s máslem a salámem. Díky křupavé paprice, cibulce a pikantní okurce získá osvěžující chuť, kterou zjemní trocha majonézy. Za chvíli připravíte porci, která potěší celou rodinu.
Příprava pomazánek je rychlá a jednoduchá, a když si pohrajete s chutěmi, s radostí si je namažete na pořádný krajíc křupavého chleba. Skvěle poslouží i jako svačina do krabičky. Po cestě do práce si stačí koupit čerstvý rohlík a hned máte příjemné zpestření dne.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak připravit salámovou pomazánku
Můžete se řídit videonávodem na rychlou salámovou pomazánku nebo využít podrobný postup v článku, kde najdete jednotlivé kroky i odkazy s užitečnými radami. Na pomazánku budete potřebovat jen několik surovin, výborně se do ní hodí čerstvá zelenina, ať už právě sklizená ze zahrady nebo koupená.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Recept na salámovou pomazánku
Na základ pomazánky si připravte 400 g jemného kuřecího salámu (nebo jiného),1 cibuli, 1/2 červené papriky, 1/2 bílé papriky, 2–4 sterilované okurky. K ochucení poslouží trocha čerstvého libečku a 1 hrst petrželky. Podle chuti přidejte pažitku, sůl a mletý pepř. Do směsi dejte také 3 lžíce majonézy (nebo tatarské omáčky) a 2 lžíce hořčice, aby směs dobře držela pohromadě.
-
Nejprve umelte salám na masovém mlýnku nebo ho najemno nastrouhejte a vložte do mísy. Inspirujte se dalšími masovými pomazánkami, které si můžete snadno připravit.
-
Dále nakrájejte cibuli nadrobno, stejně tak papriky a okurky. Bylinky nasekejte a vše přidejte k salámu.
-
Potom vmíchejte majonézu s hořčicí a směs dobře promíchejte.
-
Podle chuti opepřete, případně dosolte. Zakryjte fólií a dejte alespoň na hodinu odležet do lednice.
-
Pomazánku podávejte na čerstvém pečivu a zdobte kousky mladé zeleniny.
Chcete-li jít o krok dál, upečte si k pomazánce domácí chleba s křupavou kůrkou, který povýší pokrm k naprosté dokonalosti.
Přejeme dobrou chuť.
Komentáře