Segedínský salát podle ČSN: Vsaďte na kombinaci salámu se sterilovaným zelím
Máte rádi jemnost sterilovaného zelí, které byste si mohli dopřávat den co den? Pak vás jistě potěšíme receptem z norem. Podle toho si s naprostou lehkostí (i rychlostí) připravíte chuťově úžasný segedínský salát.
Jste unavení z pořád dokola omílaných receptů na pochoutkové saláty a rádi byste vnesli do svého receptáře něco nového, takzvaně svěží vzduch? Přinášíme vám inspiraci k přípravě segedínského salátu, který je osvěžující i jemně pikantní.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak připravit segedínský salát podle ČSN
Na jednu dávku segedínského salátu (zhruba 1 kg) budete potřebovat 300 g sterilovaného bílého zelí, 300 g měkkého salámu, 140 g kyselých okurek, 50 g sterilované papriky, 1 menší cibuli, 1 silnější plátek slaniny (případně uzeného bůčku), 1 lžičku mleté papriky, 200 g majonézy, 1 lžičku cukru a sůl podle chuti.
- Sterilované zelí nechte okapat v cedníku a poté ho pokrájejte na menší kousky. Kvalitní měkký salám nakrájejte na tenké nudličky, stejně tak i papriku a cibuli. Okurky nakrájejte na úhledné plátky. Všechny pokrájené suroviny vložte do mísy.
- Slaninu nakrájejte na drobnější kostičky a pomalu ji vyškvařte - v ještě horkém tuku pak prohřejte papriku, aby pustila barvu.
- Po vychladnutí smíchejte slaninu i papriku se zbylým základem v míse, přidejte majonézu, sůl, cukr a důkladně promíchejte. Podle chuti pak ještě dochuťte.
- Před podáváním je důležité nechat salát důkladně vychladit, a to nejlépe do druhého dne, kdy se chutě jednotlivých surovin dokonale prolnou.
- Segedínský salát podávejte nejlépe s čerstvým či právě rozpečeným pečivem.
Tip1: Nakládané papriky můžete bez obav vyměnit za nudličky sterilované kapie.
Tip2: Máte-li rádi pikantní pokrmy, nebojte se přidat nakládané feferony nebo chilli.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Segedínský salát podle ČSN si snadno připravíte i podle názorného videonávodu, který vás provede krok za krokem celým postupem. Zkusíte ho s námi?
Komentáře