Segedínský salát

cathleen Kuchařka: cathleen

Saláty 17 názorů

Suroviny

300 g sterilovaného bílého zelí
300 g měkkého salámu
140 g kyselých okurek
50 g sterilované papriky
menší cibule
plátek slaniny (uzeného bůčku)
lžička mleté papriky
200 g majonézy
lžička cukru
sůl
Recept si zatím oblíbilo 14 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Okapané zelí překrájíme na drobnější kousky a přidáme nudličky salámu, papriky, cibule a plátky okurek.

  2. Slaninu nakrájíme na drobnější kostky, pomalu ji vyškvaříme a v ještě horkém tuku prohřejeme papriku, aby pustila barvu.

  3. Po vychladnutí vmícháme spolu s majonézou do salátu a podle chuti dosolíme a osladíme.

  4. Před podáváním necháme dobře vychladit.

Poznámka

Původní recept: http://www.pekarnomanie.cz/

Nakládané papriky mám svoje, bílé, určitě by šly nahradit nudličkami kapie.

Měkký salám je dobré koupit samozřejmě kvalitnější, obyčejný junior nebo výrobní salám nepoužívám už roky.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 761 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Segedínský salát

  • KatyCat KatyCat

    Luxusní salát :yes:
    Udělal jsem menší zmněny,mletou papriku jsem dal uzenou,místo okurek nakládaná zelená rajčata a přidal jsem trochu čerstvě mletého barevného pepře,fakt luxus :-8
    Díky za inspiraci ;-)

    Odpovědět

  • Jana Prcková Jana Prcková(neregistrovaný)

    už se na něj těším

    Odpovědět

  • zujali zujali

    Ukládám si a určitě vyzkouším. :yes: Mám jeden obchod v Praze kde ještě prodávají sudové zelí. To bude na to určitě moc dobré.;-)

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(autor receptu)

    Jitkas::-) děkuju, Jituš a věřím, že ani čalamáda nezklame ;-)

    Odpovědět

  • Jitkas Jitkas(neregistrovaný)

    Konecne na nej doslo a chvalim! Ta osmazena slaninka s paprikou tam dela divy, proste vyborna zalezitost.
    Chystam se jeste na "Policejni calamadu", tusim velkou dobrotu , dam vedet...

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(autor receptu)

    Jsem opravdu zvědavá, jak vám bude chutnat ;-)

    Odpovědět

  • Jitkas Jitkas(neregistrovaný)

    Musela jsem si udelat sterilovane zeli, to tu opravdu neprodavaji, ale ja si pockam a pak udelam. Jeste, ze jsem cetla komentar Alzbetiny Prk. a odpoved!!

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    To je krása, ukladám si...:yes:

    Odpovědět

  • Alzbetina Prk. Alzbetina Prk.

    My kvasíme zelí s mrkví a další zeleninou podle sezóny a já to přidávám třeba do zapečených brambor, buřtguláše a tak. Myslím, že menší vzorek fakt vyzkouším, pravda bude to asi spíš inspirace než přesné vyzkoušení receptu. Dám vědět ;-)

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(autor receptu)

    Alzbetina Prk.: z kysaneho zeli to nebude ono. Ma mnohem vyraznejsi chut nez zeli sterilovane....

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(autor receptu)

    karel sejček: copak? Zima? To u nas dnes cely den sviti slunicko :-))

    Odpovědět

  • karel sejček karel sejček(neregistrovaný)

    :-((brrrrrrr

    Odpovědět

  • Jana Jana(neregistrovaná)

    Určitě taky vyzkouším, dobrá kombinace :yes:

    Alzbetina Prk.: z kysaného zelí to bude mít určitě jinou chuť než ze sterilovaného ;-)

    Odpovědět

  • Alzbetina Prk. Alzbetina Prk.

    Tak to určitě zkusím udělat z domácí kvašené zeleniny. To bude pochutnáníčko :-p

    Odpovědět

  • maris maris

    Ukládám si, určitě mi bude chutnat:-p:-):yes:+

    Odpovědět

Předchozí 1 2

Tématické fráze: segedínský guláš recept segedynsky guláš recept segetinsky guláš recept segedínský guláš -recept segedýnský salát segetýnský guláš recept szegedinsky guláš recept segeninsky guláš recept salát svit seginský guláš recept segedínksý guláš recept segetinsky salát segedinský guláš - recept segediský guláš recept "segedýnský salát" sagedinsky guláš recept swgedinský guláš recept segedínská guláš recept segidinský guláš recept segedynnsky guláš recept