Segedínský salát

cathleen Kuchařka: cathleen

Saláty 17 názorů

Suroviny

300 g sterilovaného bílého zelí
300 g měkkého salámu
140 g kyselých okurek
50 g sterilované papriky
menší cibule
plátek slaniny (uzeného bůčku)
lžička mleté papriky
200 g majonézy
lžička cukru
sůl
Recept si zatím oblíbilo 14 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Okapané zelí překrájíme na drobnější kousky a přidáme nudličky salámu, papriky, cibule a plátky okurek.

  2. Slaninu nakrájíme na drobnější kostky, pomalu ji vyškvaříme a v ještě horkém tuku prohřejeme papriku, aby pustila barvu.

  3. Po vychladnutí vmícháme spolu s majonézou do salátu a podle chuti dosolíme a osladíme.

  4. Před podáváním necháme dobře vychladit.

Poznámka

Původní recept: http://www.pekarnomanie.cz/

Nakládané papriky mám svoje, bílé, určitě by šly nahradit nudličkami kapie.

Měkký salám je dobré koupit samozřejmě kvalitnější, obyčejný junior nebo výrobní salám nepoužívám už roky.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 543 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Segedínský salát

  • KatyCat KatyCat

    Luxusní salát :yes:
    Udělal jsem menší zmněny,mletou papriku jsem dal uzenou,místo okurek nakládaná zelená rajčata a přidal jsem trochu čerstvě mletého barevného pepře,fakt luxus :-8
    Díky za inspiraci ;-)

    Odpovědět

  • Jana Prcková Jana Prcková(neregistrovaný)

    už se na něj těším

    Odpovědět

  • zujali zujali

    Ukládám si a určitě vyzkouším. :yes: Mám jeden obchod v Praze kde ještě prodávají sudové zelí. To bude na to určitě moc dobré.;-)

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(autorka receptu)

    Jitkas::-) děkuju, Jituš a věřím, že ani čalamáda nezklame ;-)

    Odpovědět

  • Jitkas Jitkas(neregistrovaný)

    Konecne na nej doslo a chvalim! Ta osmazena slaninka s paprikou tam dela divy, proste vyborna zalezitost.
    Chystam se jeste na "Policejni calamadu", tusim velkou dobrotu , dam vedet...

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(autorka receptu)

    Jsem opravdu zvědavá, jak vám bude chutnat ;-)

    Odpovědět

  • Jitkas Jitkas(neregistrovaný)

    Musela jsem si udelat sterilovane zeli, to tu opravdu neprodavaji, ale ja si pockam a pak udelam. Jeste, ze jsem cetla komentar Alzbetiny Prk. a odpoved!!

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    To je krása, ukladám si...:yes:

    Odpovědět

  • Alzbetina Prk. Alzbetina Prk.

    My kvasíme zelí s mrkví a další zeleninou podle sezóny a já to přidávám třeba do zapečených brambor, buřtguláše a tak. Myslím, že menší vzorek fakt vyzkouším, pravda bude to asi spíš inspirace než přesné vyzkoušení receptu. Dám vědět ;-)

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(autorka receptu)

    Alzbetina Prk.: z kysaneho zeli to nebude ono. Ma mnohem vyraznejsi chut nez zeli sterilovane....

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(autorka receptu)

    karel sejček: copak? Zima? To u nas dnes cely den sviti slunicko :-))

    Odpovědět

  • karel sejček karel sejček(neregistrovaný)

    :-((brrrrrrr

    Odpovědět

  • Jana Jana(neregistrovaná)

    Určitě taky vyzkouším, dobrá kombinace :yes:

    Alzbetina Prk.: z kysaného zelí to bude mít určitě jinou chuť než ze sterilovaného ;-)

    Odpovědět

  • Alzbetina Prk. Alzbetina Prk.

    Tak to určitě zkusím udělat z domácí kvašené zeleniny. To bude pochutnáníčko :-p

    Odpovědět

  • maris maris

    Ukládám si, určitě mi bude chutnat:-p:-):yes:+

    Odpovědět

1 2

Tématické fráze: salát svit segedýnský salát "segedýnský salát" segedin ze sterilovaného zelí salat junior segeninsky salat "segedýnský salát" segedínský guláš luxus svit salát recept segeginsky salat salát ze sterilovaného zelí segetinsky salát recept salaty ze sterilovaneho zeli segedýnsky segeninsky guláš recept segedýnský salát recept zelný salát svit recept majonézový salát svit svit salát majonézový salát z čalamády

Zapomněl/a jsem heslo