Škvarková pomazánka: Tato poctivá pochoutka vás přenese na venkov k babičce
Pomazánka z vyškvařeného sádla se hodí jako jednoduchá večeře, kterou připravíte během pár minut, ale poslouží také jako rychlý předkrm. Nejvíce si ji vychutnáte na čerstvě upečeném křupavém chlebu spolu s kyselou okurkou, cibulkou nebo nasekanou pažitkou.
K tradiční české kuchyni patří škvarky a sádlo, které často voněly v kuchyních našich babiček. Pojďme si ukázat, jak z nich udělat chutnou pomazánku. Hotová bude raz dva a nepohrdnou jí ani vaše mužské polovičky. Základem dobré škvarkové pomazánky je nejprve připravit kvalitní škvarky.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak se dělá škvarková pomazánka
V následujících krocích vás provedeme snadným postupem.
- Na 1 skleničku škvarkové pomazánky podle úvodního videonávodu si připravte 200–250 g škvarků, 1 natvrdo uvařené vejce, 1 středně velkou cibuli, 1 lžíci plnotučné hořčice, mletý pepř a sůl.
- Škvarky pomelte, cibuli nakrájejte nadrobno, vejce oloupejte a nastrouhejte na struhadle.
- Tip 1: Cibulku osmažte na pánvi, bude mít jemnější chuť.
- Všechny suroviny dejte do misky, přidejte plnotučnou hořčici, sůl a mletý pepř, vše společně promíchejte.
- Tip 2: Místo plnotučné hořčice vyzkoušejte ostřejší dijonskou hořčici, pomazánka získá pikantnější ráz.
- Strukturu pomazánky zjemněte tyčovým mixérem nebo pomocí kuchyňského sekáčku, pokud je moc hrubá. Po ochutnání můžete ještě pomazánku doladit solí a pepřem.
- Hotovou dobrotu uložte do skleničky a vychlaďte ji v ledničce.
Doporučujeme k přečtení také komentáře pod receptem, dozvíte se v nich zajímavé rady a tipy čtenářů.
 
	 
					 
 
 
 
 
 
				 Poslat na Messenger
					Poslat na Messenger
				 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Komentáře