Bavorská škvarková pomazánka

Suroviny

300 - 500 g vepřového boku bez kůže(mohou být rovnou škvarky)
1 vajíčko uvařené natvrdo
1 větší jablko
2 bobkové listy
1 kyselá okurka
1 cibule
celý pepř
mletý pepř
sůl
ještě můžeme přidat:
1 lžičku kremžské hořčice (nedávala jsem)
pažitka (nemusí být)

Postup přípravy receptu

  1. Vepřový bok nakrájíme na kostky asi 2 cm, dáme do hrnce a necháme pomalu ohřívat. Když se tuk začíná škvařit, osolíme, dáme celý pepř, bobkové listy a jablko nakrájené na čtvrtky. Necháme škvařit tak dlouho, až se ze zbytků masa udělají zlatavé škvarečky.

  2. Necháme lehce vychladnout a scedíme sádlo, odstraníme kuličky pepře a zbytky z jablka a škvarky na jemno nasekáme - já jsem použila ruční mixer a škvarky rozmixovala, do nich přimíchat trochu odlitého sádla.

  3. Cibuli, vajíčko a okurku také na jemno usekáme - já jsem nastrouhala a cibuli nakrájela na jemno a přidáme ke škvarkům, promícháme, doladíme solí, pepřem a přidáme pažitku nadrobno pokrájenou a jdeme mazat jakékoliv pečivo, nejlepší je chleba, můžeme ozdobit podle svého.

Poznámka od kuchařky

Pokud děláme pomazánku rovnou ze škvarků, tak je v kastrůlku rozškvaříme, nastrouháme půlku okrájeného jablka, drcený pepř, necháme je zchladnout a pokračujeme stejně.

Recept je z časopisu-už nevím kterého, možná Glancu.

Komentáře k receptu Bavorská škvarková pomazánka

  • Bibinka Bibinka(autorka receptu)

    Dana61: Danuš, ty jsi jí udělala:-O;-)tééééda, to mám velkou radost-díky:yes::-K

    Odpovědět

  • Dana61 Dana61(neregistrovaný)

    Bibinko, pomazánka z bůčku byla fantastická:-D:yes:
    Jani Remková, víš u nás i poslední živočichář přešel zcela na rostlinou a tak ani to prasátko za tak v dnešní době fantastickou cenu nekoupím. Děvčata mám obavy, že díky těm "nahoře" nebudou muset tyto stránky zmizet z aktualit a nebudou se nazývat - jak jsme kdysi vařívali....no fuj Dano

    Odpovědět

  • jarka skrobakova jarka skrobakova

    mňam, hned bych si dala:yes::yes::-K

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Dana61: to je fakt děs!:-O No, lepší je fakt objednat prase, tady ve Stonavě je za 47 kč kilo a ikdyž ty špeky nejsou kdo ví jaké, přece jen je nějaké sádlo i škvarky, kdo má rád;-) Ta naše vláda nás sedře z kůže:-((

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka(autorka receptu)

    Dana61: Danuš, mě se taky občas protáčejí panenky, jestli dobře vidím a někdy mi úplně lezou oči ven, hlavně u věcí, které kupuješ jednou za čas a škvarky byly dřív dost levné, protože to bylo z prasete oproti masu nic moc, spíš to podřadné a teď už jsou drahé i oholené kosti...člověk už nechápe:-O

    Odpovědět

  • Dana61 Dana61(neregistrovaný)

    mocinky dobrá pomazánka:yes::-D nebylo sádlo, tak jsem chtěla koupit škvarky hotové, ale málem jsem dostala šok - 1 kg za 179,- - 220,-Kč. Někdy nevím jestli si znás dělají srandu - no nic udělám z toho bůčku:-p

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Krásná pomazánka za deset;-):-))+10:-p:yes:

    Odpovědět

  • AniCiz AniCiz

    :yes::-*:-K:-K:-K jako vždy od Bibinky -dobrůtka

    Odpovědět

  • varilamyskakasicku varilamyskakasicku

    :-K;-) Janinko, to je bezva nápad a zítra je to hotovo, hned ráno na to vlítnu;-):-p:yes:

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    :-D:-D:-D:-D:-D tos jsi mne rozesmála!:-D:-D:-D:-D "Recept je z časopisu-už nevím kterého, možná Glancu." Taky mívám podobné výpadky!:-D Super a velký plus!;-):yes:

    Odpovědět

  • Dooga Dooga

    No a teď mi řekni, kde v tuto hodinu seženu bůček. ;-):-D Hezký recept a zdravý. Ať si říká kdo chce co chce, tak vepřové sádlo a jeho produkty jsou daleko lepší, než ty chemické patlaniny.

    Odpovědět

  • BILKOVAI BILKOVAI

    Bibinko, ty mi děláš chutě:-p To musím vyzkoušet:yes:

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea

    Máš štěstí, že má ještě škvarečky:-D, jinak bych je byla nucena jít udělat ještě teď a to už se mi fakt nechce:-D. Zítra je rozškvařím a zkusím:-p:yes:

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Tak jsem si našla recept od tchýňky, je dost podobný, přitom není stejný. Hlavně dělala přímo z prorostlého sádla, kdy škvařila, jinak zbytek je stejný, ale - přidala tam na konci na kostky přidanou bavorskou klobásu, kterou na tom základu ještě opekla. Každopádně, já vyzkouším obě varianty ;-):-p:yes::yes:

    Odpovědět

  • savlinka savlinka

    ta je určitě moc dobrá:yes::yes::yes::yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: škvarková pomazánka pohlreich nejlepší škvarková pomazánka škvarková pomazánka škvarková pomazánka nejlepší recept škvarková pomazánka s jablky škvarky v sádle pomazánka škvarková pomazánka s jablkem babiččina škvarková pomazánka skvarkova pomazanka kuchar vi pomazánka ze sádla bavorské sadlo škvarková pomazánka recept škvarková pomazánka od pohlreicha recept na skvarkovou pomazanku vynikajici skvarkova pomazanka škvarková pomazánka z bůčku nejlepší škvarková pomazánka škvarková pivní pomazánka recepty- škvarková pomázánka skvarky z bůčku