

Bavorská škvarková pomazánka
Suroviny
- 300 - 500 g vepřového boku bez kůže(mohou být rovnou škvarky)
- 1 vajíčko uvařené natvrdo
- 1 větší jablko
- 2 bobkové listy
- 1 kyselá okurka
- 1 cibule
- celý pepř
- mletý pepř
- sůl
- ještě můžeme přidat:
- 1 lžičku kremžské hořčice (nedávala jsem)
- pažitka (nemusí být)
Postup přípravy receptu
Vepřový bok nakrájíme na kostky asi 2 cm, dáme do hrnce a necháme pomalu ohřívat. Když se tuk začíná škvařit, osolíme, dáme celý pepř, bobkové listy a jablko nakrájené na čtvrtky. Necháme škvařit tak dlouho, až se ze zbytků masa udělají zlatavé škvarečky.
Necháme lehce vychladnout a scedíme sádlo, odstraníme kuličky pepře a zbytky z jablka a škvarky na jemno nasekáme - já jsem použila ruční mixer a škvarky rozmixovala, do nich přimíchat trochu odlitého sádla.
Cibuli, vajíčko a okurku také na jemno usekáme - já jsem nastrouhala a cibuli nakrájela na jemno a přidáme ke škvarkům, promícháme, doladíme solí, pepřem a přidáme pažitku nadrobno pokrájenou a jdeme mazat jakékoliv pečivo, nejlepší je chleba, můžeme ozdobit podle svého.
Poznámka od kuchařky
Pokud děláme pomazánku rovnou ze škvarků, tak je v kastrůlku rozškvaříme, nastrouháme půlku okrájeného jablka, drcený pepř, necháme je zchladnout a pokračujeme stejně.
Recept je z časopisu-už nevím kterého, možná Glancu.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Bavorská škvarková pomazánka
-
Dana61: Danuš, ty jsi jí udělala
tééééda, to mám velkou radost-díky
-
Bibinko, pomazánka z bůčku byla fantastická
Jani Remková, víš u nás i poslední živočichář přešel zcela na rostlinou a tak ani to prasátko za tak v dnešní době fantastickou cenu nekoupím. Děvčata mám obavy, že díky těm "nahoře" nebudou muset tyto stránky zmizet z aktualit a nebudou se nazývat - jak jsme kdysi vařívali....no fuj Dano -
mňam, hned bych si dala
-
Dana61: to je fakt děs!
No, lepší je fakt objednat prase, tady ve Stonavě je za 47 kč kilo a ikdyž ty špeky nejsou kdo ví jaké, přece jen je nějaké sádlo i škvarky, kdo má rád
Ta naše vláda nás sedře z kůže
-
Dana61: Danuš, mě se taky občas protáčejí panenky, jestli dobře vidím a někdy mi úplně lezou oči ven, hlavně u věcí, které kupuješ jednou za čas a škvarky byly dřív dost levné, protože to bylo z prasete oproti masu nic moc, spíš to podřadné a teď už jsou drahé i oholené kosti...člověk už nechápe
-
mocinky dobrá pomazánka
nebylo sádlo, tak jsem chtěla koupit škvarky hotové, ale málem jsem dostala šok - 1 kg za 179,- - 220,-Kč. Někdy nevím jestli si znás dělají srandu - no nic udělám z toho bůčku
-
Krásná pomazánka za deset
+10
-
jako vždy od Bibinky -dobrůtka
-
Janinko, to je bezva nápad a zítra je to hotovo, hned ráno na to vlítnu
-
tos jsi mne rozesmála!
"Recept je z časopisu-už nevím kterého, možná Glancu." Taky mívám podobné výpadky!
Super a velký plus!
-
No a teď mi řekni, kde v tuto hodinu seženu bůček.
Hezký recept a zdravý. Ať si říká kdo chce co chce, tak vepřové sádlo a jeho produkty jsou daleko lepší, než ty chemické patlaniny.
-
Bibinko, ty mi děláš chutě
To musím vyzkoušet
-
Máš štěstí, že má ještě škvarečky
, jinak bych je byla nucena jít udělat ještě teď a to už se mi fakt nechce
. Zítra je rozškvařím a zkusím
-
Tak jsem si našla recept od tchýňky, je dost podobný, přitom není stejný. Hlavně dělala přímo z prorostlého sádla, kdy škvařila, jinak zbytek je stejný, ale - přidala tam na konci na kostky přidanou bavorskou klobásu, kterou na tom základu ještě opekla. Každopádně, já vyzkouším obě varianty
-
ta je určitě moc dobrá