Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sýrová pomazánka je velmi snadná a rychlá na přípravu, což jí razantně přidává na oblibě. Nehledě na to, že recept popisují všemi oblíbené normy, které jsou zárukou kvality a chuti výsledných produktů.

Díky normám jsme si mohli pochutnávat na jídlech, která byla stejně kvalitní a ochucená v každé navštívené restauraci či jídelně. V dnešní době se raději uchylujeme k domácímu vaření a přípravě pokrmů, abychom si mohli být jisti kvalitou a čerstvostí ingrediencí, ale také dobrou chutí výsledku. Zkuste to s námi.

Jak připravit sýrovou pomazánku podle ČSN

Na 1 kg sýrové pomazánky podle norem budete potřebovat 270 g měkkého tvarohu, 418 g taveného sýra, 120 g změklého másla, 10 g soli, 180 g mléka a 10 g čerstvé pažitky. Nezapomeňte také na čerstvé pečivo, nejlépe to poctivé domácí.

  1. Tvaroh společně s taveným sýrem rozmačkejte vidličkou. Přidejte změklé máslo, sůl a vše důkladně vyšlehejte pomocí ručního šlehače.
  2. Během doby šlehání postupně přilévejte mléko. Šlehejte do doby, než vznikne krásně nadýchaná pomazánka, která však musí být zároveň lehká a jemná.
  3. Čerstvou pažitku umyjte, pečlivě osušte a nasekejte nadrobno. Následně ji velmi jemně vmíchejte do hotové pomazánky, kterou lze rovnou mazat na pečivo.

Sýrové pomazánky se těší neskutečně velké oblibě. Použít můžete různé druhy sýrů i jejich kombinací, navíc k nim lze přidat i zeleninu či uzeniny. Inspirovat se můžete mnoha články, ovšem my nedáme dopustit na česnekovou pomazánku s tvarůžky. Nejlepší jsou však vždy na čerstvém pečivu - to domácí není těžké upéct.

Komentáře

Další tipy a triky