Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pečené maso je ideální pokrm na víkendový oběd a potěší chuťové buňky každého z nás. K pečení se hodí více prorostlejší masa, které jsou po upečení dokonale šťavnatá. Poradíme, jak správně maso upéct.

Pečení patří mezi nejoblíbenější způsoby přípravy masa, které zajistí bohatou a šťavnatou chuť pokrmu. K pečení se báječně hodí veškerá drůbež a také tukem prorostlejší části vepřového masa, jako je krkovice, bůček, pečeně a plec.

Tři tipy pro správně upečené maso

Prozradíme několik tipů, jak získat dokonalou pečínku k nedělnímu obědu:

  1. Příprava masa: Začít byste měli především u kvalitního masa, které je potřeba řádně okořenit. Pro intenzivní chuť je vhodné maso den předem naložit do marinády s kořením a bylinkami.
  2. Správná teplota: Maso vždy vkládejte do vyhřáté trouby a pečte je na stálou teplotu kolem 180 °C. Teplotu zvyšte až na konci pečení, aby se maso dopeklo pěkně dozlatova. Dbejte také na pravidelné podlévání, aby nedošlo k připalování.
  3. Pomalé pečení: Aby maso bylo dokonale šťavnaté, bez vysušení, pečte ho delší dobu v pekáčku s víkem nebo přikryté alobalem. Pekáček odkryjte až kvůli dopečení kůrky.

Inspirujte se snadným receptem na pečené maso, které není příliš pracné a potěší k víkendovému obědu celou rodinu. Rychlý videonávod vás provede přípravou krok za krokem.

Napište nám do komentáře, jak se vám maso povedlo.

Přejeme dobrou chuť.

 

Komentáře

Další tipy a triky

Naposledy jste si prohlédli