Tajemství správně upečeného masa: Prozradíme 3 tipy k dokonalé pečínce
Pečené maso je ideální pokrm na víkendový oběd a potěší chuťové buňky každého z nás. K pečení se hodí více prorostlejší masa, které jsou po upečení dokonale šťavnatá. Poradíme, jak správně maso upéct.
Pečení patří mezi nejoblíbenější způsoby přípravy masa, které zajistí bohatou a šťavnatou chuť pokrmu. K pečení se báječně hodí veškerá drůbež a také tukem prorostlejší části vepřového masa, jako je krkovice, bůček, pečeně a plec.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Tři tipy pro správně upečené maso
Prozradíme několik tipů, jak získat dokonalou pečínku k nedělnímu obědu:
- Příprava masa: Začít byste měli především u kvalitního masa, které je potřeba řádně okořenit. Pro intenzivní chuť je vhodné maso den předem naložit do marinády s kořením a bylinkami.
- Správná teplota: Maso vždy vkládejte do vyhřáté trouby a pečte je na stálou teplotu kolem 180 °C. Teplotu zvyšte až na konci pečení, aby se maso dopeklo pěkně dozlatova. Dbejte také na pravidelné podlévání, aby nedošlo k připalování.
- Pomalé pečení: Aby maso bylo dokonale šťavnaté, bez vysušení, pečte ho delší dobu v pekáčku s víkem nebo přikryté alobalem. Pekáček odkryjte až kvůli dopečení kůrky.
Inspirujte se snadným receptem na pečené maso, které není příliš pracné a potěší k víkendovému obědu celou rodinu. Rychlý videonávod vás provede přípravou krok za krokem.
Napište nám do komentáře, jak se vám maso povedlo.
Přejeme dobrou chuť.
Komentáře