

Pečené maso
Suroviny 4 porce
- 1,2 kg plecka nebo krkovice
- trochu sádla (může být i olej)
- 1,5 cibule
- 8 stroužků česneku
- sůl
- kmín
- grilovací koření
- hladká mouka
Postup přípravy receptu
Maso omyjeme, rozkrojíme na menší kousky (v mém případě 4), osolíme, pomažeme lisovaným česnekem. Do plechu dáme trochu sádla nebo oleje (kdo chce, může jako já, použít pečící papír), nakrájenou cibuli (ne na kostičky, jsou lepší větší kousky - měsíčky).
Smícháme hladkou mouku s grilovacím kořením a maso obalíme. Přendáme na plech a posypeme kmínem. Pokud chceme šťávu hustší, můžeme trochu mouky nasypat i mezi maso.
Podlijeme vodou asi do půlky výšky masa. Přikryjeme plech poklicí, kdo nemá, může použít alobal (nebojte se horkého alobalu, lze z plechu odkrýt i holýma rukama, při krajích nepálí. Dělám to tak, mám vyzkoušeno).
Pečeme ve vyhřáté troubě na 200°C asi 55 minut, potom odkryjeme a pečeme ještě nejmíň 20 minut, aby se nám maso dodělalo a byla pěkná kůrčička. Během pečení poléváme vývarem z plechu. Podáváme s bramborami či bramborovou kaší.
Poznámka od kuchařky
Určitě nemusím připomínat, že maso lze použít i jako "knedlo, vepřo, zelo", výborné je také s houskovým knedlíkem, protože šťáva, která se při pečení vytvoří, je výborná. Také lze použít i jako studené s chlebem, nebo ztuhlou šťávu namazat na chleba jen tak. K tomu okurek, je dobrá večeře.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Pečené maso
-
Mafia: pokud mohu poradit, tak bych doporučila trochu nižší teplotu, tak 180 st. - hlavně pokud nemáš zkušenosti....
-
Dneska vyzkouším, v pečení masa jsem začátečník, tak jsem zvědavá jak to dopadne.
-
Prosim Vas / jak delate knedlik jak moje maminka delala- knedlo zelo a veprovy bucek....Dekuji - Sylvie Cambridge uk
-
Dělala jsem dnes s bramborovými knedlíky a zelím,maso vonělo po celém domě.Bylo moc dobré a výpek fantastik
Nic jsem neměnila,jen česneku víc
-
výborny oběd všichni nadšení
dekuji
-
Dnes se chystám upéct tento recept pro svoji rodinu k obědu.Nejsem moc zkušený kuchař,vařil jsem jen párkrát,tak doufám že se to povede a bude všem chutnat.Jen jsem to nějak nepochopil s tim pečícím papírem,tak to raději udělám bez něj.
-
super,je to dobra mnamka
-
Ahoj Zdendo,
kmínem posypeme dle chuti, kdo nemá rád kousky v jídle, může použít třeba mletý. Tvoje heslo - čím více, tím lépe - v tomto případě není na místě.
Prostě trochu - na ovonění, 1 - 2 kávové lžičky kmínu. Posypeme všechny kousky masa na horní straně. Přeji hodně zdaru a dobrého jídla. -
Ahoj,
jako výborný, ale jak znám rodinné recepty a začínám vařit, je mi 23 a všechny recepty hledám na netu, tak jsem si všim že čím více kmínu tím více játrovka, jak vůní tak chutí, takže jsem usoudil že pro polena jako jsem já by chtělo uvést údaj kolik kmínu, jelikož se řídím heslem čím více tím lépe a až doposud jsem neměl ponětí co trocha kmínu v akci vykoná. Děkujííí -
Přišli řemeslníci a zkusila jsem tento recept. Použila jsem kotletu, krkovičku a kuře. A byla veliká chvála. Slíbila jsem, že to Suvičce vyřídím, což tímto činím. Moc děkuji a přeji vše dobré.
-
dobry den,moc dekuji za vas recept,vyzkousela jsem,pridala jsem pod maso jeste zeleninu a moc dobre i deti to spapali
-
Právě jsme to dojedli k obídku a musím vysmeknout poklonu. Výborné a jednoduché. Mňamka, pošmákli jsme si
-
Tak jsem se dneska vrhla na pečené plecko. Přítel koupil opravdu nádherné, chtěla jsem teda udělat nějakou dobrotu. Opravdu klobouk dolů. Hodně jsme si pošmákli, přítel jen chválil. A uznaně chválil, to je co říct
Udělala jsem přesně podle receptu i s použitím pečicího papíru. Jen nakonec jsem do výpeku vsypla zbytek mouky z obalování, přidala trochu hořčice a povařila. Sosík byl teda taky úžasný
Díky za recept, hned radím kamarádkám
-
lenda11 - jsem moc ráda, že se povedlo a že chutnalo.
pavel - držím pěsti ať se překvapení vydaří. -
Ahoj Sůvičko,na recept jsem narazil náhodou.Potřebuji překvápko pro manželku aby nemusela vařit.(Je víkend a ona musí do práce)Už jsem něco málo uvařil,tak si myslím že to bude fajn.Díky za inspiraci!