Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pečené maso

Pečené maso je velmi vděčné jídlo, které se připraví takřka samo. Vybrat můžete plecko, krkovici, ale podobně lze připravit třeba i libovější bůček. Ať už s knedlíkem, bramborovou kaší nebo třeba jen tak s chlebem, vždy se zavděčíte.

Hodnocení receptu je 5,0 (41×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 45 min Doba tepelné úpravy: 75 min

120 min (45 min příprava + 75 min tepelná úprava)

24. 9. 2010 22:35

Suroviny pro 1

1

4

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie6 469 kJ / 1 546 kcal
Bílkoviny243,63 g
Tuky50,88 g
Vláknina14,14 g
Cholesterol 780 mg
Sodík 620 mg
Sůl1,20 g
Sacharidy26,25 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Určitě nemusím připomínat, že maso lze použít i jako "knedlo, vepřo, zelo", výborné je také s houskovým knedlíkem, protože šťáva, která se při pečení vytvoří, je výborná. Také lze použít i jako studené s chlebem, nebo ztuhlou šťávu namazat na chleba jen tak. K tomu okurku, je dobrá večeře.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Eja57 Eja57 (moderátorka)

7. 6. 2020 08:44

Mafia: pokud mohu poradit, tak bych doporučila trochu nižší teplotu, tak 180 st. - hlavně pokud nemáš zkušenosti....

Mafia Mafia

7. 6. 2020 08:09

Dneska vyzkouším, v pečení masa jsem začátečník, tak jsem zvědavá jak to dopadne. :-)

Sylvie Amberville

12. 3. 2017 18:57

Prosim Vas / jak delate knedlik jak moje maminka delala- knedlo zelo a veprovy bucek....Dekuji - Sylvie Cambridge uk

zdenka.s zdenka.s

16. 2. 2017 16:32

Dělala jsem dnes s bramborovými knedlíky a zelím,maso vonělo po celém domě.Bylo moc dobré a výpek fantastik :-D Nic jsem neměnila,jen česneku víc :yes:

Simona

9. 2. 2017 10:25

:-8:yes: výborny oběd všichni nadšení:yes:dekuji

Vítek

11. 6. 2016 09:10

Dnes se chystám upéct tento recept pro svoji rodinu k obědu.Nejsem moc zkušený kuchař,vařil jsem jen párkrát,tak doufám že se to povede a bude všem chutnat.Jen jsem to nějak nepochopil s tim pečícím papírem,tak to raději udělám bez něj.:-D

petana

1. 11. 2015 13:10

super,je to dobra mnamka:-)

Suvicka Suvicka

8. 10. 2014 13:14

Ahoj Zdendo,
kmínem posypeme dle chuti, kdo nemá rád kousky v jídle, může použít třeba mletý. Tvoje heslo - čím více, tím lépe - v tomto případě není na místě. ;-)
Prostě trochu - na ovonění, 1 - 2 kávové lžičky kmínu. Posypeme všechny kousky masa na horní straně. Přeji hodně zdaru a dobrého jídla. :-K

Zdenda

7. 10. 2014 22:19

Ahoj,
jako výborný, ale jak znám rodinné recepty a začínám vařit, je mi 23 a všechny recepty hledám na netu, tak jsem si všim že čím více kmínu tím více játrovka, jak vůní tak chutí, takže jsem usoudil že pro polena jako jsem já by chtělo uvést údaj kolik kmínu, jelikož se řídím heslem čím více tím lépe a až doposud jsem neměl ponětí co trocha kmínu v akci vykoná. Děkujííí;-)

Kratochvílová Eliška

28. 6. 2014 14:58

Přišli řemeslníci a zkusila jsem tento recept. Použila jsem kotletu, krkovičku a kuře. A byla veliká chvála. Slíbila jsem, že to Suvičce vyřídím, což tímto činím. Moc děkuji a přeji vše dobré.

renecek

23. 2. 2014 07:24

dobry den,moc dekuji za vas recept,vyzkousela jsem,pridala jsem pod maso jeste zeleninu a moc dobre i deti to spapali:yes::-K

Klára215

25. 1. 2014 14:29

Právě jsme to dojedli k obídku a musím vysmeknout poklonu. Výborné a jednoduché. Mňamka, pošmákli jsme si:-p

iunka

28. 11. 2013 16:43

Tak jsem se dneska vrhla na pečené plecko. Přítel koupil opravdu nádherné, chtěla jsem teda udělat nějakou dobrotu. Opravdu klobouk dolů. Hodně jsme si pošmákli, přítel jen chválil. A uznaně chválil, to je co říct :-) Udělala jsem přesně podle receptu i s použitím pečicího papíru. Jen nakonec jsem do výpeku vsypla zbytek mouky z obalování, přidala trochu hořčice a povařila. Sosík byl teda taky úžasný :-) Díky za recept, hned radím kamarádkám :-)

Suvicka Suvicka

2. 11. 2013 18:44

lenda11 - jsem moc ráda, že se povedlo a že chutnalo. :-K:-K:-K
pavel - držím pěsti ať se překvapení vydaří. ;-)

pavel

2. 11. 2013 16:36

Ahoj Sůvičko,na recept jsem narazil náhodou.Potřebuji překvápko pro manželku aby nemusela vařit.(Je víkend a ona musí do práce)Už jsem něco málo uvařil,tak si myslím že to bude fajn.Díky za inspiraci!

1 2 3 4

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Sladká první republika

Kristina Šemberová

Do obchodu

Marie

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: pečené maso pečené vepřové maso v troube pečené maso v troubě pečené vepřové maso pečené vepřové maso recepty peceni masa pečené maso recept vepřové maso pečené pečené plecko v celku pečené maso recepty pečené maso v celku recept na pečené maso jak dobře upéct vepřové maso maso na pečení pečená masa recepty pečené vepřové maso pečený maso pečene pečení masa v troubě vepřové pečené maso

Suroviny: plecko, sádlo, cibule, česnek, sůl, kmín celý, koření grilovací, mouka hladká

TopRecepty.cz

Pečené maso

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/B6Qk