Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pečené maso

Pečené maso je velmi vděčné jídlo, které se připraví takřka samo. Vybrat můžete plecko, krkovici, ale podobně lze připravit třeba i libovější bůček. Ať už s knedlíkem, bramborovou kaší nebo třeba jen tak s chlebem, vždy získáte chutnou pečeni.

Hodnocení receptu je 5,0 (45×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Suvicka Suvicka

Snadný

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 45 min Doba tepelné úpravy: 75 min

120 min (45 min příprava + 75 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 469 kJ /
1 546 kcal
Bílkoviny243,63 g
Tuky50,88 g
Vláknina14,14 g
Cholesterol 780 mg
Sodík 620 mg
Sůl1,20 g
Sacharidy26,25 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Prolisujeme česnek. Cibuli nakrájíme na větší kousky.
Maso omyjeme, rozkrojíme na 4 menší kousky. Krok 2: Maso osolíme, potřeme lisovaným česnekem. Na pekáč dáme trochu sádla nebo oleje a na něj nakrájenou cibuli.
Místo tuku můžeme použít na dno i pečicí papír. Krok 3: Smícháme hladkou mouku s grilovacím kořením a maso obalíme. Přemístíme na plech a posypeme kmínem. Pokud chceme šťávu hustší, můžeme trochu mouky přidat i mezi maso. Krok 4: Podlijeme vodou asi do poloviny výšky masa. Pekáč přikryjeme poklicí nebo alobalem. Krok 5: Pečeme ve vyhřáté troubě na 200 °C asi 55 minut, potom odkryjeme a pečeme ještě nejmíň 20 minut, aby maso získalo pěknou kůrčičku. Během pečení poléváme vývarem z plechu. Krok 6: Podáváme s bramborami či bramborovou kaší.

TIP: Jak se vaří bramborová kaše

Zveřejněno 24. 9. 2010

Poznámka autorky Suvicka

Určitě nemusím připomínat, že maso lze použít i jako "knedlo, vepřo, zelo", výborné je také s houskovým knedlíkem, protože šťáva, která se při pečení vytvoří, je výborná. Také lze použít i jako studené s chlebem, nebo ztuhlou šťávu namazat na chleba jen tak. K tomu okurku, je dobrá večeře.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečené maso

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/B6Qk

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečené maso

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/B6Qk

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (55)

Vyskúšané, výborné! Piekol som v remoske, mäso je šťavnaté a len sa rozplýva na jazyku, vďaka za recept! Pridávam foto, určite vyskúšajte! :yes:

Překvapilo mě jak je maso pečené podle tohoto receptu křehké a jak se rozplývá na jazyku. Od té doby co jsme poprvé maso vyzkoušely takto, tak už jinak doma neděláme. Recept mám už i zapsaný v receptáři. :-8

Výborný oběd <3:-K. Maso si přidala i Ella, která jinak o maso nestojí;-)

Mafia: pokud mohu poradit, tak bych doporučila trochu nižší teplotu, tak 180 st. - hlavně pokud nemáš zkušenosti....

Dneska vyzkouším, v pečení masa jsem začátečník, tak jsem zvědavá jak to dopadne. :-)

Dělala jsem dnes s bramborovými knedlíky a zelím,maso vonělo po celém domě.Bylo moc dobré a výpek fantastik :-D Nic jsem neměnila,jen česneku víc :yes:

:-8:yes: výborny oběd všichni nadšení:yes:dekuji

Dnes se chystám upéct tento recept pro svoji rodinu k obědu.Nejsem moc zkušený kuchař,vařil jsem jen párkrát,tak doufám že se to povede a bude všem chutnat.Jen jsem to nějak nepochopil s tim pečícím papírem,tak to raději udělám bez něj.:-D

Sylvie Amberville 12. 3. 2017 17:57
Prosim Vas / jak delate knedlik jak moje maminka delala- knedlo zelo a veprovy bucek....Dekuji - Sylvie Cambridge uk

super,je to dobra mnamka:-)

Ahoj Zdendo,
kmínem posypeme dle chuti, kdo nemá rád kousky v jídle, může použít třeba mletý. Tvoje heslo - čím více, tím lépe - v tomto případě není na místě. ;-)
Prostě trochu - na ovonění, 1 - 2 kávové lžičky kmínu. Posypeme všechny kousky masa na horní straně. Přeji hodně zdaru a dobrého jídla. :-K

Ahoj,
jako výborný, ale jak znám rodinné recepty a začínám vařit, je mi 23 a všechny recepty hledám na netu, tak jsem si všim že čím více kmínu tím více játrovka, jak vůní tak chutí, takže jsem usoudil že pro polena jako jsem já by chtělo uvést údaj kolik kmínu, jelikož se řídím heslem čím více tím lépe a až doposud jsem neměl ponětí co trocha kmínu v akci vykoná. Děkujííí;-)

Kratochvílová Eliška 28. 6. 2014 13:58
Přišli řemeslníci a zkusila jsem tento recept. Použila jsem kotletu, krkovičku a kuře. A byla veliká chvála. Slíbila jsem, že to Suvičce vyřídím, což tímto činím. Moc děkuji a přeji vše dobré.

dobry den,moc dekuji za vas recept,vyzkousela jsem,pridala jsem pod maso jeste zeleninu a moc dobre i deti to spapali:yes::-K

Klára215 25. 1. 2014 13:29
Právě jsme to dojedli k obídku a musím vysmeknout poklonu. Výborné a jednoduché. Mňamka, pošmákli jsme si:-p

Tak jsem se dneska vrhla na pečené plecko. Přítel koupil opravdu nádherné, chtěla jsem teda udělat nějakou dobrotu. Opravdu klobouk dolů. Hodně jsme si pošmákli, přítel jen chválil. A uznaně chválil, to je co říct :-) Udělala jsem přesně podle receptu i s použitím pečicího papíru. Jen nakonec jsem do výpeku vsypla zbytek mouky z obalování, přidala trochu hořčice a povařila. Sosík byl teda taky úžasný :-) Díky za recept, hned radím kamarádkám :-)

Načíst další komentáře (15)

Tématické fráze:
pečené maso, pečené vepřové maso v troube, pečené maso v troubě, pečené vepřové maso, pečené vepřové maso recepty, peceni masa, pečené maso recept, vepřové maso pečené, pečené plecko v celku, pečené maso recepty, pečené maso v celku, recept na pečené maso, jak dobře upéct vepřové maso, maso na pečení, pečená masa, recepty pečené vepřové maso, pečený maso, pečene, pečení masa v troubě, vepřové pečené maso

Suroviny:
plecko, sádlo, cibule, česnek, sůl, kmín celý, koření grilovací, mouka hladká

Přidat fotografie receptu