Pečená krkovička

Jenda1 Kuchař:

Vepřové maso 52 názorů

pečená krkovička s kočičákem
554
Recept si zatím oblíbilo 54 kuchařů

Suroviny

vepřová krkovice s kostí vcelku
cibule
česnek
kmín
pepř
sůl
sádlo
krapet oleje
Recept si zatím oblíbilo 54 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Krkovičku osolíme, opepříme a potřeme olejem. Do pekáče dáme sádlo, cibuli nakrájenou na céčka, česnek na plátky, vložíme krkovičku, okmínujeme, posypeme cibuli, česnekem, podlijeme cca 1 dcl vody, přikryjeme víkem a vložíme do trouby, rozpálené na 250°C.

  2. Po půlhodině přiměřeně podlijeme horkou vodou a krkovičku polijeme výpekem. Dáme zpět do trouby, teplotu snížíme na 200°C a za občasného podlévání a polévání výpekem pečeme další 1 až 1,5 hodiny (podle velikosti a kvality masa).

Poznámka

Překvapilo mě, že takový klasický recept české kuchyně na topreceptech ještě není.

A co se týká příloh, v sobotu jednoznačně zvítězil kočičák, dnes byla krkovička s bramborem a hlávkovým zelím. Jako další kombinace se nabízí knedlík a kyselé zelí, zkrátka každému podle jeho gusta.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 106 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Pečená krkovička

  • Marcel Marcel(neregistrovaný)

    Velmi chutne ...:-):-). a recept jednoduchy a hlavne velka spokojnost,,,,,, dik,,,,:yes::yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • pazderka83 pazderka83

    Zlata klasika, ktera se u nas dela odjakziva... Takze Pohlreich ci ne,tento recept je proste Best ;-) :-D

    Odpovědět

  • medmic medmic

    Jinak chválím, právě upečená podle tohoto návodu a je super :-) Jen jsem ji moc nepoléval, jen po té půl hodině a pak až patnáct minut před koncem kdy jsem pekáč odklopil, dolil trochu horké vody a nechal dopéci.

    Odpovědět

  • medmic medmic

    Hlavně to někdo okopíroval do soutěže na Pohlreichův web, který v roce 2009 ještě neexistoval. A v roce 2009 byl tento recept přidán na toprecepty, takže každému musí být jasné, co bylo první. Vznikl v roce 2010, tady jsou recepty posílané návštěvníky do soutěže rok poté, co byla přidána krkovička sem http://web.archive.org/web/20100716171230/http://w... ještě tam ani není.

    Odpovědět

  • chocolate chocolate

    Ja mam Pohlreicha moc rada a vazim si ho, ale zrovna tohle je recept, ktery se snad, s mensimi obmenami, dela v kazde rodine;-).

    Odpovědět

  • medmic medmic

    Není to recept pana Pohlreicha, je to jeden z receptů co mu poslali lidé do soutěže. A podle toho kdy existuje jeho web a kdy byl přidán tento recept, tak ten co to poslal Pohlreichovi to opsal z topreceptů.

    Odpovědět

  • Petr Petr(neregistrovaný)

    Recept nemá s tím od pana Pohlreicha nic společného, ten podlévá krkovičku horkou vodou po jedné hodině, kdežto zde se krkovička podlévá po půlhodině! :-p

    Odpovědět

  • Iveta Iveta(neregistrovaná)

    Pro paní Marii sice vás neznám ,ale buď jste se Chtěla tady předvést a udělat ze sebe princeznu a pohanit recept.A ze srdce mne těší že se vám to nepodařilo.Naštěstí jsou tu inteligentní lidé a tak jděte a podívejte se do zrcadla a řekněte si jaká to tu stojí pipina Iveta
    (a naučte se datum ju než začneta rágovat .

    Odpovědět

  • Iveta Iveta(neregistrovaná)

    Je to super a může se to udělat jak z vepřováho tak z hovězího :yes::yes:,:-)

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Marie: Souhlasím s Jendou. Pohlreich nevymyslel nic, co by už nebylo vymyšleno, jen to "zabalil do své show", jo má některé vychytávky. I když upřímně, při přemíře jeho "tý vol..písk..., já se pos....písk..." lze těžko ty vychytávky teda slyšet. ještě že na netu jsou jen ty nápady, nemá všechno špatný, ale není 100% autorem všeho. Převzal, upravil. Tak jak to dělají všichni kuchaři a i my tu. jen my holt nejsme v TV.
    Neodsuzuju, mám ráda vychytávky, taky hledám po netu a upravuju dle sebe. V dnešní době těžko vymyslíte originální recept z běžně dostupných surovin. Z těch nedostupných, cizokrajných - jo, zní to dobře, ale nemám je, tudíž nemohu hodnotit.
    Recept na Krkovičku, co dal Jenda znám též, a on sám se diví, že tu tento recept není, takže je to prostě on, kdo sem tento obecně známý recept dal.:yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • Jenda1 Jenda1(autor receptu)

    Marie:Recept jsem zde vkládal 20.9.2009 a to jste jistě nevěděla, že nějaký Pohlreich existuje. Ani bych se nikdy nesnížil k tomu, jakýkoliv recept od Pohlreicha zde přepisovat!

    Odpovědět

  • Sajdeman Sajdeman

    Vynikající! Pekl jsem v zakryté zapejkací míse a povedlo se moc!:-p

    Odpovědět

  • Marie Marie(neregistrovaný)

    Opsané od Pohlreicha. doslova;-(

    Odpovědět

  • skorepovasarka skorepovasarka

    super recept.nic sloziteho a chut vyborna:-)pochutnala si cela rodina a jinak uz krkovici nepecu:-))

    Odpovědět

  • Didi Didi(neregistrovaný)

    Tak dovařeno, snědeno:-p, a nastala spokojenost nejvyššího kalibru:yes::yes::yes:. Musím si prohlédnout i vaše ostatní recepty.

    Odpovědět

1 2 3 4 Další

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo