Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pečená krkovička

Krkovice je oblíbeným masem na gril, je totiž pěkně prorostlá, což jí zaručuje šťavnatost. Skvěle ale chutná i pečená v troubě. Ochuťte plátky masa pikantní směsí koření a snadno vytvoříte večeři pro celou partu hladovců, na které si všichni pochutnají.

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 150 min

150 min (30 min příprava + 120 min tepelná úprava)

20. 9. 2009 22:02

Suroviny

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Překvapilo mě, že takový klasický recept české kuchyně na topreceptech ještě není.

A co se týká příloh, v sobotu jednoznačně zvítězil kočičák, dnes byla krkovička s bramborem a hlávkovým zelím. Jako další kombinace se nabízí knedlík a kyselé zelí, zkrátka každému podle jeho gusta.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst daší

Komentáře

Martyan

12. 9. 2021 18:38

Výborná a přitom jednoduchá klasika. Do pekáče můžete přidat půlky rajčat, papriku na plátky ... fantazii se meze nekladou a na talíři to vše nakonec vypadá báječně.

sendysek00

22. 10. 2020 12:02

Dělala jsem z divočáka podlila trochou červeného vína dala tomu více času a je to jako dortík ????super

nellyy

19. 4. 2017 21:14

Tak vypada to dobře zitra na oběd a přidala jsem ještě červenou čerstvou papriku a už se těším na zitřejší oběd <3

Marcel

7. 9. 2016 11:04

Velmi chutne ...:-):-). a recept jednoduchy a hlavne velka spokojnost,,,,,, dik,,,,:yes::yes::yes::yes:

pazderka83

30. 6. 2015 20:01

Zlata klasika, ktera se u nas dela odjakziva... Takze Pohlreich ci ne,tento recept je proste Best ;-) :-D

medmic

8. 3. 2015 19:10

Jinak chválím, právě upečená podle tohoto návodu a je super :-) Jen jsem ji moc nepoléval, jen po té půl hodině a pak až patnáct minut před koncem kdy jsem pekáč odklopil, dolil trochu horké vody a nechal dopéci.

medmic

7. 3. 2015 21:24

Hlavně to někdo okopíroval do soutěže na Pohlreichův web, který v roce 2009 ještě neexistoval. A v roce 2009 byl tento recept přidán na toprecepty, takže každému musí být jasné, co bylo první. Vznikl v roce 2010, tady jsou recepty posílané návštěvníky do soutěže rok poté, co byla přidána krkovička sem http://web.archive.org/web/20100716171230/http://w... ještě tam ani není.

chocolate

7. 3. 2015 21:18

Ja mam Pohlreicha moc rada a vazim si ho, ale zrovna tohle je recept, ktery se snad, s mensimi obmenami, dela v kazde rodine;-).

medmic

7. 3. 2015 21:15

Není to recept pana Pohlreicha, je to jeden z receptů co mu poslali lidé do soutěže. A podle toho kdy existuje jeho web a kdy byl přidán tento recept, tak ten co to poslal Pohlreichovi to opsal z topreceptů.

Petr

25. 2. 2015 12:05

Recept nemá s tím od pana Pohlreicha nic společného, ten podlévá krkovičku horkou vodou po jedné hodině, kdežto zde se krkovička podlévá po půlhodině! :-p

Iveta

16. 7. 2014 15:20

Pro paní Marii sice vás neznám ,ale buď jste se Chtěla tady předvést a udělat ze sebe princeznu a pohanit recept.A ze srdce mne těší že se vám to nepodařilo.Naštěstí jsou tu inteligentní lidé a tak jděte a podívejte se do zrcadla a řekněte si jaká to tu stojí pipina Iveta
(a naučte se datum ju než začneta rágovat .

Iveta

16. 7. 2014 15:11

Je to super a může se to udělat jak z vepřováho tak z hovězího :yes::yes:,:-)

spagetka

30. 6. 2014 17:18

Marie: Souhlasím s Jendou. Pohlreich nevymyslel nic, co by už nebylo vymyšleno, jen to "zabalil do své show", jo má některé vychytávky. I když upřímně, při přemíře jeho "tý vol..písk..., já se pos....písk..." lze těžko ty vychytávky teda slyšet. ještě že na netu jsou jen ty nápady, nemá všechno špatný, ale není 100% autorem všeho. Převzal, upravil. Tak jak to dělají všichni kuchaři a i my tu. jen my holt nejsme v TV.
Neodsuzuju, mám ráda vychytávky, taky hledám po netu a upravuju dle sebe. V dnešní době těžko vymyslíte originální recept z běžně dostupných surovin. Z těch nedostupných, cizokrajných - jo, zní to dobře, ale nemám je, tudíž nemohu hodnotit.
Recept na Krkovičku, co dal Jenda znám též, a on sám se diví, že tu tento recept není, takže je to prostě on, kdo sem tento obecně známý recept dal.:yes::yes::yes:

Jenda1

30. 6. 2014 17:04

Marie:Recept jsem zde vkládal 20.9.2009 a to jste jistě nevěděla, že nějaký Pohlreich existuje. Ani bych se nikdy nesnížil k tomu, jakýkoliv recept od Pohlreicha zde přepisovat!

Sajdeman

30. 6. 2014 00:09

Vynikající! Pekl jsem v zakryté zapejkací míse a povedlo se moc!:-p

1 2 3 4

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e-mailem. Vaše Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelů

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: pečená krkovice pečená krkovička pečená krkovice v celku krkovička recepty krkovička pečená krkovice recept pečená krkovice vcelku recepty z krkovice pecena krkovicka recept krkovice recept pečená krkovička v troubě pečena krkovice s kosti krkovicka pecena krkovice pečená recept na pečenou krkovici krkovice recepty vepřová krkovice pečená vcelku krkovicka recept vepřová krkovice v troubě krkovice s kostí recept

Suroviny: krkovice s kostí, cibule, česnek, kmín celý, pepř, sůl, sádlo, olej

TopRecepty.cz

Pečená krkovička

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/PZO4