Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pečená krkovička

Hodnocení receptu je 5,0 (75×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Jenda1 Jenda1

Snadný

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 100 min

120 min (20 min příprava + 100 min tepelná úprava)

Krkovice je oblíbeným masem na gril, skvěle ale chutná i upečená v troubě. Je totiž pěkně prorostlá, a díky tomu šťavnatá. Pořádný kus masa ochucený pikantním kořením upečeme doměkka a snadno tak vytvoříme večeři, na které si všichni pochutnají.

Suroviny pro 5 porcí

5porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 944 kJ /
2 616 kcal
Bílkoviny284,62 g
Tuky146,41 g
Vláknina21,70 g
Cholesterol 672 mg
Sodík 785 mg
Sůl1,40 g
Sacharidy35,70 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Krkovičku ze všech stran osolíme, opepříme a potřeme olejem. Krok 2: Cibuli oloupeme, nakrájíme na půlkolečka a rozebereme na jednotlivá "céčka". Česnek oloupeme a nakrájíme na plátky. Krok 3: Do pekáče dáme sádlo a část cibule a česneku. Vložíme krkovičku, okmínujeme a opět posypeme cibulí a česnekem. Krok 4: Maso v pekáčku podlijeme cca 100 ml vody, přikryjeme víkem a vložíme do trouby, rozpálené na 250 °C. Krok 5: Po půlhodině podle potřeby podlijeme horkou vodou a maso polijeme výpekem. Krok 6: Pekáček vložíme zpět do trouby, teplotu snížíme na 200 °C a za občasného podlévání vodou a výpekem pečeme další 1-1,5 hodiny (podle velikosti a kvality masa).

TIP: Jak na přílohové knedlíky

Zveřejněno 20. 9. 2009

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečená krkovička

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/PZO4

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečená krkovička

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/PZO4

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (58)

:-)<3:yes::yes: Jednoduché a dobré. Dělám tak roky :-K

Velká dobrota. Běžně peču maso bez cibule a česneku. Takhle je maso chutnější.

Klasika která nikdy nezklame. Já jí česnekem ještě prošpikuju.:-)

Výborná a přitom jednoduchá klasika. Do pekáče můžete přidat půlky rajčat, papriku na plátky ... fantazii se meze nekladou a na talíři to vše nakonec vypadá báječně.

Dělala jsem z divočáka podlila trochou červeného vína dala tomu více času a je to jako dortík ????super

Tak vypada to dobře zitra na oběd a přidala jsem ještě červenou čerstvou papriku a už se těším na zitřejší oběd <3

Velmi chutne ...:-):-). a recept jednoduchy a hlavne velka spokojnost,,,,,, dik,,,,:yes::yes::yes::yes:

Zlata klasika, ktera se u nas dela odjakziva... Takze Pohlreich ci ne,tento recept je proste Best ;-) :-D

Jinak chválím, právě upečená podle tohoto návodu a je super :-) Jen jsem ji moc nepoléval, jen po té půl hodině a pak až patnáct minut před koncem kdy jsem pekáč odklopil, dolil trochu horké vody a nechal dopéci.

Hlavně to někdo okopíroval do soutěže na Pohlreichův web, který v roce 2009 ještě neexistoval. A v roce 2009 byl tento recept přidán na toprecepty, takže každému musí být jasné, co bylo první. Vznikl v roce 2010, tady jsou recepty posílané návštěvníky do soutěže rok poté, co byla přidána krkovička sem http://web.archive.org/web/20100716171230/http://w... ještě tam ani není.

Ja mam Pohlreicha moc rada a vazim si ho, ale zrovna tohle je recept, ktery se snad, s mensimi obmenami, dela v kazde rodine;-).

Není to recept pana Pohlreicha, je to jeden z receptů co mu poslali lidé do soutěže. A podle toho kdy existuje jeho web a kdy byl přidán tento recept, tak ten co to poslal Pohlreichovi to opsal z topreceptů.

Recept nemá s tím od pana Pohlreicha nic společného, ten podlévá krkovičku horkou vodou po jedné hodině, kdežto zde se krkovička podlévá po půlhodině! :-p

Pro paní Marii sice vás neznám ,ale buď jste se Chtěla tady předvést a udělat ze sebe princeznu a pohanit recept.A ze srdce mne těší že se vám to nepodařilo.Naštěstí jsou tu inteligentní lidé a tak jděte a podívejte se do zrcadla a řekněte si jaká to tu stojí pipina Iveta
(a naučte se datum ju než začneta rágovat .

Je to super a může se to udělat jak z vepřováho tak z hovězího :yes::yes:,:-)

Načíst další komentáře (15)

Tématické fráze:
pečená krkovice, pečená krkovička, pečená krkovice v celku, krkovička recepty, krkovička, pečená krkovice recept, pečená krkovice vcelku, recepty z krkovice, pecena krkovicka recept, krkovice recept, pečená krkovička v troubě, pečena krkovice s kosti, krkovicka pecena, krkovice pečená, recept na pečenou krkovici, krkovice recepty, vepřová krkovice pečená vcelku, krkovicka recept, vepřová krkovice v troubě, krkovice s kostí recept

Suroviny:
krkovice vepřová, cibule, česnek, kmín celý, pepř mletý, sůl, sádlo, olej

Přidat fotografie receptu