Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Chcete uvařit rychlé a zdravé jídlo? Zkuste těstoviny s bazalkovým pestem
Zdroj: Toprecepty

Těstoviny s pestem jsou vděčnou rychlovkou italské kuchyně. Těstoviny na tento způsob vás okouzlí svěží chutí díky bazalkovému pestu, která v kombinaci s parmezánem vytvoří neodolatelnou krémovou konzistenci.

Chcete odlehčit svůj jídelníček, ale přitom se kvalitně najíst? Pak jsou pro vás těstoviny s pestem perfektní volbou. Na těstovinách je skvělá rozmanitost, protože se s nimi dá v kuchyni všemožně kouzlit. Kromě toho, že je běžně známe jako přílohu, je na nich úžasné právě to, že v kombinaci s jakýmkoli pestem z nich vykouzlíte plnohodnotné vegetariánské jídlo. Pokud ale přeci jen holdujete masu, není problém si do těstovin přimíchat na pánvičce osmažené masové nudličky

Jak připravit těstoviny s bazalkovým pestem

Na těstoviny s bazalkovým pestem vám stačí jen pár ingrediencí. K přípravě pesta budete potřebovat 2 stroužky česneku, 1/3 šálku sýru typu parmezán, 2 lžíce olivového oleje a 1 šálek čerstvé bazalky. K pestu pak stačí uvařit cca 150 g libovolných těstovin, což je zhruba množství, které odpovídá množství pesta.

  1. Bazalku rozmixujte společně s česnekem, parmezánem a olejem dohladka, čímž vznikne potřebné pesto na těstoviny.
  2. Těstoviny uvařte podle návodu na obalu v požadovaném množství.
  3. Uvařené a slité těstoviny promíchejte s pestem a podávejte.

Tip1: Můžete vyzkoušet připravit i domácí těstoviny. Zvolte si recept, který vám bude vyhovovat - u některých typů těstovin (např. tagliatelle) se obejdete i bez strojku na těstoviny. Dokonce si můžete připravit i bezlepkové těstoviny.

Tip2: Pokud si nechcete připravovat domácí těstoviny a máte alergii na lepek, nebo chcete zkusit něco nového, existuje spousta chuťově výborných bezlepkových alternativ, např. luštěninové těstoviny.

Hotový pokrm můžete ještě dozdobit snítky čerstvé bazalky a posypat hrstí nasekaných kešu oříšků

Recept na bazalkové pesto

Komentáře

Další tipy a triky