Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jak na to, aby se vánočka dobře propekla a přitom se na povrchu nepřipalovala? Vyzkoušejte jednoduché rady
Zdroj: Top recepty

Jak zařídit, aby se nám vánočka dobře propekla a na povrchu nespálila? Když při pečení uplatníme jednoduché rady, naše vánočka bude již pokaždé dobře propečená.

V předvánočním období se v řadě domácností pouštíme do pečení vánočky. Na toto oblíbené sladké pečivo máme mnoho receptů a můžeme je upéct v různých variantách. Důležité je ji mít dobře a rovnoměrně propečenou.

Pak je nejlepší přikrýt vánočku alobalema ještě pokračovat v pečení. Díky tomuto postupu nám povrch vánočky nebude tak rychle hnědnout, nespálí se, a vánočka se dobře propeče. 

Jedna velká nebo dvě menší?

Pokud nás problémy s pečením vánočky trápí opakovaně, zvažme, jestli by nebylo lepší upéct místo jedné velké vánočky raději dvě menší. Menší vánočka se lépe propeče, a my ji nebudeme muset tolik hlídat.

Následující videorecept nám poradí, jak připravit kynutou vánočku.

 

Vánoce a vánoční cukroví

Vánoce patří k nejkouzelnějším obdobím v roce a nedomyslitelně k nim patří vůně domácího cukroví

Zpravidla se začíná perníčky, poté následují zástupci z křehkého těsta – vanilkové rohlíčky, linecké, pracny. Ke konci adventního období přijdou na řadu sněhové pusinky a kokosky. A nakonec dojde řada na nepečené druhy cukroví,  jakou jsou vosí hnízda a různé kuličky.

Mohlo by vás zajímat:

Linecké cukroví | Perníčky | Nepečené cukroví | Pracny | Vanilkové rohlíčkyKokosky | Vosí hnízda

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky