Tiramisu z pomazánkového másla: Připravte si vláčný nepečený dezert s kávovou příchutí
Když nemáte mnoho času a přesto chcete něco sladkého, nepečený dezert je ideální volba. Je jednoduchý na přípravu a na tiramisu z pomazánkového másla nepotřebujete mnoho surovin. Nejlepší je připravit si ho den předem, aby se krásně uležel a byl příjemně vláčný.
Tiramisu patří mezi luxusní italské dezerty, které si rádi dopřáváme. Italové dávají v kuchyni přednost jednoduchosti, a proto ani příprava tiramisu není složitá. Tento recept, při kterém krém připravíte z pomazánkového másla, je ještě jednodušší a rychlejší.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Recept na tiramisu z pomazánkového másla
Pravý krém na tiramisu se připravuje z čerstvých vajec bez tepelné úpravy, což může někoho odradit od domácí přípravy. V takovém případě je tiramisu z pomazánkového másla s pomocí videonávodu skvělou alternativou. Na jeho přípravu budete potřebovat 400 g pomazánkového másla, asi 200 g dětských piškotů, 200 g moučkového cukru, 500 ml smetany ke šlehání (31–33 %), 3 lžičky instantní kávy, 200–250 ml horké vody. Na závěrečné posypaní zvolte holandské kakao nebo strouhanou čokoládu.
Krok za krokem k tiramisu
U nepečených moučníků se kouzlo skrývá v pravidelném střídání suchých vrstev, v tomto případě piškotů, a krému. Na uvedené množství surovin vám skvěle poslouží kulatá forma o průměru 22 cm nebo hranatá o velikosti 20 × 20 cm.
-
Nejprve zalijte instantní kávu horkou vodou, promíchejte a nechte vychladnout.
-
Dále do mísy vložte pomazánkové máslo, cukr a přilijte smetanu. Vše vyšlehejte do nadýchaného krému.
-
Vybranou formu vyložte potravinovou fólií nebo pečicím papírem. Na dno rozložte piškoty a pokapejte je kávou, případně je přímo namáčejte do kávy a skládejte do formy.
-
Na piškoty naneste vrstvu krému a pokračujte střídáním vrstev, dokud nespotřebujete veškerý krém.
-
Nakonec povrch tiramisu posypte kakaem nebo strouhanou čokoládou.
-
Dezert uložte do lednice alespoň na 5 hodin, ideálně však do druhého dne, aby se krásně uležel a získal tu správnou vláčnost.
Pokud byste chtěli na přípravu tiramisu upéct domácí piškoty, tak se podívejte, jak na to.
Přejeme ať se vám tiramisu vydaří a dobrou chuť.
Komentáře