

Tiramisu z pomazánkového másla
Suroviny 6 porcí
- 2 pomazánkové másla
- 1 balíček piškotů
- 20 dkg moučkového cukru
- 2 smetany ke šlehání
- instantní káva
- čokoláda nebo kakao na ozdobení
Postup přípravy receptu
Nejprve si uděláme krém. Ušleháme si 2 šlehačky, můžeme použít i ztužovač.
Když budeme mít ušleháno, přidáme cukr a pomazánkové máslo a znovu rozmixujeme dohromady. Takhle nám vznikne krém.
Dále si uvaříme nejlépe instantní kávu na polití piškotů.
Než nám káva trochu vychladne, vezmeme si obal (takové to kolo na dorty) na korpus a dáme si ho na plech nebo si můžeme vzít skleněný pekáč. Obal na korpus (kolo na dorty) si obalíme kuchynskou folií.
Na dno pokládáme piškoty, které pokapeme nebo namočíme do kávy. Na namočené piškoty dáme vrstvu krému. Takhle pokračujeme dál. Na konec si můžete dort nějak ozdobit, např.: čokoládou, kakaem (podle chuti).
Poznámka od kuchařky
Necháme vychladnout v ledničce nejlépe do druhého dne. Ale pro ty, kteří to nevydrží, aspon 4-5 hodin. DObrou chut :)) :D
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Tiramisu z pomazánkového másla
-
Dnes jsem dělala, cukru jsem dala jen 130-150gr a přidala necelou půl lžíci koření Voňavé pečení s vanilkou.
Piškoty jsem kávou jen pokapala, příště asi spíše namočím. Dala jsem do menší formy na dort, vyslané potravinovou fólií.
Moc dobrý a jednoduchý dortík. Rodina si pochutnala, určitě brzy udělám zase.... -
Také dělám, s rumem, výborný
-
Dělám tem samy je vyborny jen přidávám rum
-
vyborne
-
Delala jsem toto Tiramisu poprve a povedlo se vyborne
!!!Moc dekuji za recept
Chvalim a doporucim ostatnim
www.toprecepty.cz/recept26065
-
Za všechny recepty děkuji a neřešte blbosti. Dobrou chut jak při pojídání tiramisi tak života.
-
Nechápu co tady řešíte pořád vaše "fotky" ;) Ať si sem každý dá,co chce a vám to může být úplně někde...A jinak moc dobré
-
Dělala má dcera a jen se po něm zaprášilo moooc dobré
-
Také takto dělávám. Je to moc dobré. Posílám +1 bodík.
-
Přidávám fotečky + bod
Bylo to mé první Tiramisu u kterého jsem nepoužila Mascarpone, ale pomazánkové máslo a byla jsem příjemně překvapena. Manžel ani nepoznal rozdíl
Až budeš mít svoje fotky a pokud budeš chtít, tak fotky odstraním
-
Innes vlastně neznám (chci to napravit), ale jméno Míra je tu od dob Rozsívalových dost profláknuté...
Myslím, že až na nějaké ty občasné vulgární výkřiky a neumětelské - rádoby zasvěcené pohoršení typu "to není carbonara!, to není bolognese, fuj kečup" apod. - nás tu bedlivě sleduje nějaká psychopatická osoba, vše si pamatuje, vše prohlíží, zkoumá více než ostatní a občas nevydrží svoji potřebu se projevit. Od Samouků k Poradám...
-
Žížalo, souhlasím.
Neregi. Míra -
Pepek námořník: já bych skoro řekla, že to byl někdo registrovanej, kdo Innes dobře zná, když tak podrobně ví, jaké fotky kdy dávala. Jen se projevil jako neregi, ono se tak lépe plive...zpoza rohu, ze tmy
-
isindy: Ach jo
Omluva
-
zizala: obávám se, že nezaslouží...dnes sem dala více receptů a všehcny s "půjčenými" fotkami, na což byla zpočátku v klidu upozorněna...místo omluvy jen výmluvy...