Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Tvarůžky, nebo také syrečky, mnoho z nás miluje a leckdo je nemůže ani cítit. Pro ty, kdo si je oblíbili, nabízíme výtečný recept na jednoduchou pomazánku, která se dá připravit jen z několika surovin a báječně chutná na křupavé topince.

Tvarůžky by měly být před konzumací dobře vyzrálé (uleželé), jen tak správně chutnají. Stačí je pak umíchat s trochou tvarohu nebo pomazánkového másla. Do pomazánky ještě přidejte sůl, koření a trochu najemno nakrájené cibule. Servírujte teprve po uležení v chladu.

Jak udělat tvarůžkovou pomazánku

Postup je snadný a rychlý:

  1. Připravte si 80 g másla, 200 g žervé, 200 g zralých tvarůžků a 1 cibuli. Na ochucení ještě budete potřebovat trochu pažitky, kmín a mletou papriku.
  2. Máslo jemně osolte a vyšlehejte. 
  3. Pak přidejte žervé a znovu zašlehejte.
  4. Nakonec do směsi dejte rozmačkané tvarůžky a znovu všechno dobře vyšlehejte.
  5. Dále nakrájejte najemno cibuli a pažitku, zeleninu vmíchejte do pomazánky.
  6. K dochucení použijte sůl a kmín,  ještě jednou promíchejte.
  7. Hotovou pomazánku nechte odležet, nejlépe až do druhého dne. Výborně chutná na křupavých topinkách i na krajících čerstvého chleba. Při podávání ji lehce posypte mletou paprikou.
Přejeme dobrou chuť a pokud máte rádi tvarůžkovou pomazánku ještě trochu jinak, napište nám své tipy do komentářů pod článek.

 

Komentáře

Další tipy a triky

Naposledy jste si prohlédli