Tvarůžková pomazánka jen ze 4 surovin: Labužníkům nejvíce chutná na topinkách
Tvarůžky, nebo také syrečky, mnoho z nás miluje a leckdo je nemůže ani cítit. Pro ty, kdo si je oblíbili, nabízíme výtečný recept na jednoduchou pomazánku, která se dá připravit jen z několika surovin a báječně chutná na křupavé topince.
Tvarůžky by měly být před konzumací dobře vyzrálé (uleželé), jen tak správně chutnají. Stačí je pak umíchat s trochou tvarohu nebo pomazánkového másla. Do pomazánky ještě přidejte sůl, koření a trochu najemno nakrájené cibule. Servírujte teprve po uležení v chladu.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak udělat tvarůžkovou pomazánku
Postup je snadný a rychlý:
- Připravte si 80 g másla, 200 g žervé, 200 g zralých tvarůžků a 1 cibuli. Na ochucení ještě budete potřebovat trochu pažitky, kmín a mletou papriku.
- Máslo jemně osolte a vyšlehejte.
- Pak přidejte žervé a znovu zašlehejte.
- Nakonec do směsi dejte rozmačkané tvarůžky a znovu všechno dobře vyšlehejte.
- Dále nakrájejte najemno cibuli a pažitku, zeleninu vmíchejte do pomazánky.
- K dochucení použijte sůl a kmín, ještě jednou promíchejte.
- Hotovou pomazánku nechte odležet, nejlépe až do druhého dne. Výborně chutná na křupavých topinkách i na krajících čerstvého chleba. Při podávání ji lehce posypte mletou paprikou.
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Komentáře