Hovězí kýta nadivoko na zelenině
Na vynikající dušené jídlo z hovězího masa je třeba počkat o něco delší dobu. Věřte ale, že se to vyplatí. Hotový pokrm, kterým bude maso "jako dort" se skvěle vychucenou kořenovou zeleninou a vhodnou přílohou, je solidní odměna za věnovaný čas.
Suroviny pro 3 porce
3porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 828 kJ / 1 154 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 142,58 g |
Tuky | 50,25 g |
Vláknina | 16,53 g |
Cholesterol | 317 mg |
Sodík | 959 mg |
Sůl | 2,24 g |
Sacharidy | 26,51 g |
Postup přípravy
Krok 1: Cibuli nasekáme nahrubo. Všechnu zeleninu očistíme a nakrájíme na kostičky. Česnek oloupeme a rozmáčkneme.
Krok 2: Očištěné maso prošpikujeme, svážeme kuchyňským provázkem, osolíme a opepříme.
V rozehřáté hlubší nádobě (která jde dát do trouby) maso na sádle opečeme ze všech stran a dáme stranou. Zapneme troubu na 170 °C, nejlépe na spodek/vršek. Krok 3: Do výpeku dáme restovat cibuli dozlatova. Přidáme všechnu zeleninu, česnek a rajčatovou pastu. Krok 4: Promícháme, vrátíme maso, podlijeme vývarem nebo horkou vodou a vložíme koření v čajovém sítku nebo jednorázovém tkaninovém sáčku. Krok 5: Přidáme rozmarýn a koření a přivedeme k varu. Zakryjeme poklicí a vložíme do předehřáté trouby dusit na 2 hodiny nebo do změknutí masa. Podle kvality masa zhruba 1,5 až 3 hodiny.
Dle potřeby podlijeme. Krok 6: Měkké maso necháme odpočinout a nakrájíme. Omáčku bez rozmarýnu rozmixujeme, dochutíme solí a pepřem. Podáváme s knedlíkem nebo rýží.
V rozehřáté hlubší nádobě (která jde dát do trouby) maso na sádle opečeme ze všech stran a dáme stranou. Zapneme troubu na 170 °C, nejlépe na spodek/vršek. Krok 3: Do výpeku dáme restovat cibuli dozlatova. Přidáme všechnu zeleninu, česnek a rajčatovou pastu. Krok 4: Promícháme, vrátíme maso, podlijeme vývarem nebo horkou vodou a vložíme koření v čajovém sítku nebo jednorázovém tkaninovém sáčku. Krok 5: Přidáme rozmarýn a koření a přivedeme k varu. Zakryjeme poklicí a vložíme do předehřáté trouby dusit na 2 hodiny nebo do změknutí masa. Podle kvality masa zhruba 1,5 až 3 hodiny.
Dle potřeby podlijeme. Krok 6: Měkké maso necháme odpočinout a nakrájíme. Omáčku bez rozmarýnu rozmixujeme, dochutíme solí a pepřem. Podáváme s knedlíkem nebo rýží.
Zveřejněno 13. 10. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hovězí kýta nadivoko na zelenině
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/739E1
Moje poznámka
Hovězí kýta nadivoko na zelenině
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/739E1
Nejnovější recepty
Korejský salát z okurek
Přidáno před 11 hodinami
Tortilly z přebytkového kvásku
Přidáno před 13 hodinami
Kuřecí kousky v domácí Sweet chilli omáčce
Přidáno před 17 hodinami
Grilovaný ananas s karamelem a zmrzlinou
Přidáno 16. 7. 2025 17:24:59
Zapečené barbecue fazole
Přidáno 16. 7. 2025 17:22:43
Marinovaný grilovaný kapr
Přidáno 16. 7. 2025 17:18:55
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pečená uzená makrela s cibulí a koprovými brambory
TutenOnen před 4 hodinami
Kuskusový salát - tabbouleh
Simona Maskova před 7 hodinami
Brynzová omáčka s brokolicí
Tonja před 7 hodinami
Bublanina s jogurtem
Lucie.. před 7 hodinami
Pečený čaj z čerstvého ovoce
jana.subi před 7 hodinami
Křehký mřížkový koláč
Kristinaaa před 8 hodinami
Cuketové halušky
Saratice před 8 hodinami
Obyčejná hrnková buchta s banány a malinami
Sian5 před 9 hodinami
Pikantní plněné papriky
Pizla před 10 hodinami
Smetanové gnocchi se žampiony a pórkem
Eva_caramba před 10 hodinami
Suroviny:
kýta hovězí,
sůl,
pepř mletý,
sádlo,
špek,
cibule,
mrkev,
celer,
petržel,
česnek,
pasta rajčatová,
koření divočina,
rozmarýn,
bobkový list,
koření nové koření,
vývar masový
Komentáře (3)