Hovězí kýta nadivoko na zelenině
Na vynikající dušené jídlo z hovězího masa je třeba počkat o něco delší dobu. Věřte ale, že se to vyplatí. Hotový pokrm, kterým bude maso "jako dort" se skvěle vychucenou kořenovou zeleninou a vhodnou přílohou, je solidní odměna za věnovaný čas.
Suroviny pro 3 porce
3porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 828 kJ / 1 154 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 142,58 g |
Tuky | 50,25 g |
Vláknina | 16,53 g |
Cholesterol | 317 mg |
Sodík | 959 mg |
Sůl | 2,24 g |
Sacharidy | 26,51 g |
Postup přípravy
Krok 1: Cibuli nasekáme nahrubo. Všechnu zeleninu očistíme a nakrájíme na kostičky. Česnek oloupeme a rozmáčkneme.
Krok 2: Očištěné maso prošpikujeme, svážeme kuchyňským provázkem, osolíme a opepříme.
V rozehřáté hlubší nádobě (která jde dát do trouby) maso na sádle opečeme ze všech stran a dáme stranou. Zapneme troubu na 170 °C, nejlépe na spodek/vršek. Krok 3: Do výpeku dáme restovat cibuli dozlatova. Přidáme všechnu zeleninu, česnek a rajčatovou pastu. Krok 4: Promícháme, vrátíme maso, podlijeme vývarem nebo horkou vodou a vložíme koření v čajovém sítku nebo jednorázovém tkaninovém sáčku. Krok 5: Přidáme rozmarýn a koření a přivedeme k varu. Zakryjeme poklicí a vložíme do předehřáté trouby dusit na 2 hodiny nebo do změknutí masa. Podle kvality masa zhruba 1,5 až 3 hodiny.
Dle potřeby podlijeme. Krok 6: Měkké maso necháme odpočinout a nakrájíme. Omáčku bez rozmarýnu rozmixujeme, dochutíme solí a pepřem. Podáváme s knedlíkem nebo rýží.
V rozehřáté hlubší nádobě (která jde dát do trouby) maso na sádle opečeme ze všech stran a dáme stranou. Zapneme troubu na 170 °C, nejlépe na spodek/vršek. Krok 3: Do výpeku dáme restovat cibuli dozlatova. Přidáme všechnu zeleninu, česnek a rajčatovou pastu. Krok 4: Promícháme, vrátíme maso, podlijeme vývarem nebo horkou vodou a vložíme koření v čajovém sítku nebo jednorázovém tkaninovém sáčku. Krok 5: Přidáme rozmarýn a koření a přivedeme k varu. Zakryjeme poklicí a vložíme do předehřáté trouby dusit na 2 hodiny nebo do změknutí masa. Podle kvality masa zhruba 1,5 až 3 hodiny.
Dle potřeby podlijeme. Krok 6: Měkké maso necháme odpočinout a nakrájíme. Omáčku bez rozmarýnu rozmixujeme, dochutíme solí a pepřem. Podáváme s knedlíkem nebo rýží.
Zveřejněno 13. 10. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hovězí kýta nadivoko na zelenině
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/739E1
Moje poznámka
Hovězí kýta nadivoko na zelenině
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/739E1
Nejnovější recepty
Tenké palačinky plněné tvarohem
Přidáno před 12 hodinami
Olivový kořen bez hnětení
Přidáno před 16 hodinami
Letní kuře z grilu s bramborami z uhlí podle šéfkuchařky z Pilsner Urquell Experience
Přidáno před 18 hodinami
Kynuté knedlíky podle Těhotnýho kuchaře
Přidáno před 21 hodinami
Cuketový perník
Přidáno 7. 7. 2025 06:03
Zeleninové válečky pečené v troubě
Přidáno 6. 7. 2025 17:47
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Brusinky z rybízu
sidonie před 26 minutami
Chutné vafle
Eliška před 31 minutami
Tvarohová bublanina s ovocem
VeronikaHa před 10 hodinami
Babiččiny kynuté borůvkové knedlíky
iveta.kroul před 10 hodinami
Špenátová polévka
Valis před 11 hodinami
Rybí pomazánka moje
Valis před 11 hodinami
Kuřecí BBQ křidélka
Pedros před 12 hodinami
Kořeněná černá čočka s mrkví
Helen.salemiynah před 13 hodinami
Rybízová zmrzlina
Renata1101 před 13 hodinami
Meruňkový koláč s tvarohem a drobenkou
Natina před 15 hodinami
Suroviny:
kýta hovězí,
sůl,
pepř mletý,
sádlo,
špek,
cibule,
mrkev,
celer,
petržel,
česnek,
pasta rajčatová,
koření divočina,
rozmarýn,
bobkový list,
koření nové koření,
vývar masový
Komentáře (3)