Placky ze zbytků po obalování: Zpracujeme vše, co zbylo, a ještě si pochutnáme
Obalovací směs se skládá z hladké mouky, vejce a strouhanky - tu můžeme částečně nahradit kukuřičnými lupínky, strouhaným sýrem nebo ořechy. Obalujeme a smažíme plátky masa a uzenin, sýr i zeleninu.
Trojobal se nedoporučuje uchovávat do příštího obalování, protože obsahuje části potravin, které při obalování odpadnou. Takové zbytky buď vyhodíme nebo je můžeme zpracovat do placek, na kterých si ještě pochutnáme třeba k svačině.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak zpracovat zbytky po obalování
Zbytků by měly být asi 3 stejně velké díly, které smícháme dohromady:
- Větší podíl vajíček - dosypeme mouku a strouhanku, popřípadě trochu strouhaného sýra. Dosolíme a opepříme.
- Větší podíl mouky nastavíme nejen rozšlehaným vejcem, ale i trochou mléka, aby byla směs na placičky hustá, ale ne tuhá.
- Větší podíl strouhanky nastavíme mlékem, vejcem nebo trochou vývaru a necháme stát, aby strouhanka nabobtnala.
Jak připravit placky ze zbytků
Směs vidličkou upravíme do polohusté konzistence a nebojíme se do ní přidat zbytky obalovaných potravin, které se polámaly - kousíčky masa, houby, květák, brokolici. Vše dochutíme oblíbeným kořením a nasekanými bylinkami jako je například petrželka, medvědí česnek, libeček. Směs nanášíme do horkého oleje a rozetřeme lžicí. Placky smažíme z obou stran. Nejlepší jsou ještě horké, s křupavými okraji a vláčným vnitřkem.
Při obalování květáku můžeme dát menší růžičky stranou a později připravit malé placičky, které budou chutnat třeba k večeři, postup ukazuje videorecept:
Komentáře