Wok - pražené zázvorové kuře

vybusna Kuchařka:

Doba přípravy: 25 minut + priprava PT0H25M 3 porce Drůbeží maso 13 názorů

57

Suroviny

350 g kuřecí prsa bez kůže a kostí
2 PL rostlinný olej (ne olivový)
1 červená cibule
175 g mrkev
2 PL očištěného a nakrájeného zázvoru (Dumbier)
Na omáčku:
4 PL suché sherry
1 PL hustý rajský protlak
1 CL hnědý cukr
100 ml pomerančové šťávy
1 stroužek česneku (protlačeného)
Recept si zatím oblíbilo 7 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli, mrkev a zázvor očistíme. Cibuli nakrájíme na tenká kolečka. Cibuli používejte jen červenou, nebo šalotku, nebo bílou cibuli. Mrkev nakrájejte na tenké plátky. Zázvor na proužky.

  2. Olej ve woku (nebo hrnci s těžkým dnem) rozehřejeme úplně na plno. Přidáme cibuli a mrkev a osmahneme 5 minut. Přidáme zázvor a na proužky nakrájené kuřecí prsa. Posolíme a pražíme 15 minut za stálého míchání.

  3. Smícháme pomerančovou šťávu, cukr, nesladké sherry (nebo nesladké Portské), cukr, utřený česnek a protlak.
    Necháme povařit (měla jsem to dost suché, když se šťáva vždy vydusila, tak jsem v malém hrnku rozmíchala v horké vodě škrob a vlila ještě k masu).

  4. Necháme projít varem a hned vypneme. Ochutnáme a podle sebe ještě dochutíme. Někdy bývají pomeranče málo sladké, tak se žádá, trošku více cukru, ale opatrně s nim. Jako příloha je vhodná dušená rýže a nakrájené kousky pomeranče.

Poznámka

tento a moje dalsie recepty s fotopostupom najdete na

http://chalupnikovi.com/recepty/?p=4826

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Wok - pražené zázvorové kuře

  • mirca75 mirca75

    Výbušná:-)jedním slovem-NÁDHERA:yes:Oblíbené a boďka jsou tu na správném místě;-).

    Odpovědět

  • vybusna vybusna(autorka receptu)

    v povodnom recepte sol vobec nie je a ked som ochutnala pred vlozenim tej tekutiny maso, tak to bolo ....no bez soli...tak som to trosku zasolila...ale tak fakt vlazne....po dorobeni to nebolo take zufalo bez soli....ale ja som si teda na taniery trosku osolila...manzel ako sme sa vratili zo skotska, tak soli len tak aby sa nepovedalo...tam solia strasne malo a nejako mu to tak vyhovovalo...jeho rodina su vegetarianky a su naucene nesolit, takze si to priniesol nejako z domu...skor vzdy frflal, ze mu to presolim...a mne sa to zda uplne normalne....
    tiez robievam kridelka, ale ja tam mam aj sol...v tvojich je dumbier (zazvor), tak predpokladam, ze on je tou soliacou zlozkou...inak si to neviem vysvetlit.
    http://www.toprecepty.cz/recept/1794-skoricove-kri...

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    Výbušná, to maso nesolíš? Já jsem totiž dnes dělala něco podobného - kuřecí křidélka se sherry a zázvorem a v původním receptu také není sůl, jen sojová omáčka a navíc med (nakonec recept jsem vložila). Už jsem to jídlo připravovala nesčetněkrát, ale nikdy jsem nenašla odvahu to maso neosolit... :-) Prosím tě, jak to chutná - ráda bych to zkusila, ale jak říkám, nemám odvahu...:-8

    Odpovědět

  • Patricie Patricie

    Pěkný recept, ukládám a :yes:+

    Odpovědět

  • Iljusa Iljusa

    ozkouším, čím víc na to koukám, tím víc začínám slinit:-D, ozvu se ale až v neděli, jak to chutnalo, mám velmi nabitý;-) týden před sebou

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Jejda, to musela být vůně a ta achuť :-*:-p, asi bych taky volila radši méně sladké. Iljuso, podle mě to klidně s ananasem prubni, já to určitě vyzkouším, i když ne na woku, ale nějakou silnostěnnou nádobu snad vyštrachám ;-):-p:yes:

    Odpovědět

  • vybusna vybusna(autorka receptu)

    iljusa ja fakt neviem...dnes som to robila po prvykrat...skus potom ale nahradit aj ten pomaranc. dzus ananasovym...ale co viem urcite nenahradzuj to grepom ;-)
    a potom hned hned mi povedz ako to chutilo...teraz premyslam, ci ten z konzervy nebude prilis sladky...a asi by som ho do zmesy pridala skor..aby trochu prevrel..a ten cukor by som pre zaciatok nedavala...a ak by ti tam chybala taka nasladkost, tak ten cukor mozes vsypat dodatocne.

    Odpovědět

  • Iljusa Iljusa

    vybusna - píšu ti za 1*, nádhera, hnedka jsem receptík ukázala rodině, jen bych se tě chtěla zeptat, myslíš, že by pomeranč mohl být nahrazen ananasem :-?(z konzervy). Já pomeranče nejím.;-)

    Odpovědět

  • vybusna vybusna(autorka receptu)

    prepisem ten dumbier na zazvor..nech to zbytocne nematie;-)
    bibi chuti pikantne/nasladlo, ja som pouzila to portske, tak aby som to predsa len trochu zmiernila, budem davat suche sherry...alebo suche cinzano...dumbier tomu dava pikantnost...v recepte je 1 lyzica certstveho a 1 praskoveho...ale ja som dala radsej 3 lyzice cerstveho...nestruhala som ho, ale nasekala...neda sa ani vypovedat, ako to vonalo..nielen v byte, ale aj suseda zastavila manzela, ze ide na obed k thajcovi, lebo som v celej jej rodine evokovala azijske jedlo:-) tou uzasnou vonou. ak by ste namali hnedy cukor, tak dajte lyzicku normalneho..ale ten hnedy je lepsi...je menej sladky. dzus som mala hohes c..je 100perc. a dost sladky...az tak sladky nemusel byt...a aj pomaranc som mala prilis prilis sladky...takze preto to bolo pre mna trosku sladsie ako by som si predstavovala..asi 5 kvapiek ovocneho octu som preto pridala....ale uznavam, ze som mala fakt kombinaciu..vsetko prilis sladke..ale to je moj pocit...manzel si nevedel vynachvalit.

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova

    Děkuji, omlouvám se za nevědomost:-8 a to jsem si myslela, že slovensky umím dobře:-))

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Výbušná, to je velmi zajímavý recept a krásné červené fotky, nutí mě to ho vyzkoušet;-)a je tam tolik mého oblíbenýho zázvoru-dumbieru(to už tu skoro každej zná), že asi neodolám a tento týden vyzkouším. Prosím tě, jakou to má přibližně chuť:-?nějak si to nedovedu představit:-D a že to bude dobré, to je mi jasný, proto ti letííí boďan:yes:

    Odpovědět

  • maris maris

    Jani, dumbier je zázvor:-)

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova

    vybusna, prosím tě, co je to dumbier?:-O:-?

    Odpovědět

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo