Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jak udělat drožďové knedlíčky do polévky a jak je zmrazit. Jejich příprava se vyplatí!
Top recepty

Knedlíčky do polévky chystáme, když chceme připravit zvlášť chutný oběd, hodí se pro slavností příležitosti a oslavy. Na jejich přípravu potřebujeme delší čas, ale vyplatí se. Knedlíčků v polévce není nikdy dost, proto jich raději připravíme více - každý si rád přidá.

Jak udělat směs na drožďové knedlíčky

Nejprve si rozehřejeme olej. Na něm osmahneme nadrobno nakrájenou cibulku. Základem kvasnicových knedlíčků je droždí, které k cibulce přidáme. S droždím raději nešetříme, protože dává knedlíčkům tu správnou chuť. Necháme ho lehce zhnědnout, už během této přípravy se krásně rozvoní. Potom ho přendáme do misky a necháme vychladnout. Jakmile vychladne, přidáme vajíčka, strouhanku a vhodné koření - majoránku a utřený česnek. Osolíme. Lze přidat pepř, ale není to nutné.

Tvoření knedlíčků

Všechny suroviny dobře promícháme a vypracujeme. Pokud se nám směs rozpadá, přidáme ještě vajíčko. Tvoříme menší kuličky, které ještě můžeme (ale nemusíme) obalit ve strouhance. Měly by mít stejnou velikost, aby se vařily stejnou dobu. Raději se občas podíváme na ty nejdříve vytvořené, aby se nám postupně (jak nás koulení přestává bavit) nezvětšovaly. Knedlíčky rovnáme vedle sebe na talíř nebo tácek. Jakmile je máme nachystané, vkládáme je do vroucí polévky. Budou nám chutnat v zeleninové, ale můžeme je použít i do masové. 

Jak mrazit knedlíčky

Příprava knedlíčků přece jen zabere více času, proto se hodí mít je připravené dopředu. Je to jednoduché - knedlíčky po vytvarování zmrazíme v mikrotenových sáčcích. Nelepí se na sebe, takže se nemusíme bát, že by se nám spojily. Jakmile je budeme chtít použít, vložíme je hned po vytažení z mrazničky do vroucí polévky. Za chvilku budou hotové.

 

Komentáře

Nejsou zde žádné komentáře.

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky