Zeleninová polévka s kapáním je báječná rychlovka. Naučte se ji podle videa
Polévky s kapáním jsou nejen velmi chutné, ale také levné, rychlé a snadné. Stačí mít doma trochu zeleniny, může být mražená, a k zahuštění stačí kapání z vajíčka a malého množství hladké mouky. Přípravou jednoduché polévky vás provedeme.
Jestli hledáte recept na rychlou polévku, která zasytí a stačí na ni jen několik surovin, můžeme vám doporučit rychlou zeleninovou s kapáním. Takovou polévku nám vařily naše babičky a byla to velká dobrota. Mnozí z nás na ni vzpomínají rádi i do dospělosti.
Zeleninová polévka s kapáním
Postup je snadný a můžete si ho upravit podle svých možností. Použijte buď zeleninu podle rozpisu v receptu nebo mraženou polévkovou směs.
- Na polévku si připravte květák, brambory, mrkev, pórek, mražený hrášek, trochu česneku a koření (mletý kmín, pepř, majoránku). Ještě budete potřebovat máslo a hladkou mouku na zahuštění. Přesné množství surovin je uvedeno ve videoreptu.
- Na kapání pro pět porcí polévky vám bude stačit 1 vejce, 2 lžíce hladké mouky, 1 lžíce vody, špetka soli a sušený libeček.
- Mrkev nastrouhejte a ostatní zeleninu nakrájejte.
- Na másle orestujte nastrouhanou mrkev a nakrájený pórek, po chvíli přidejte mouku, zamíchejte a zalijte vodou.
- Do vroucí polévky dejte květák a brambory. Osolte ji a přisypte kmín.
- Vařte téměř do změknutí.
- V hrnku smíchejte kapání ze všech potřebných surovin.
- Připravte si mikrotenový sáček a vlijte do něj těstíčko na kapání.
- Poté ze sáčku ustřihněte malý růžek a začněte lít tenké proužky kapání do polévky.
- Do polévky přidejte hrášek a povařte ji ještě 3–5 minut.
- Nakonec polévku dochuťte solí, pepřem a majoránkou.
- Při podávání polévku ozdobte jemně nasekanou petrželkou nebo pažitkou.
Polévku si můžete uvařit podle následujícího videoreceptu:
Tip: Polévku s kapáním není potřeba vůbec zahušťovat moukou, kapání se samo o sobě o správnou hustotu postará. Stačí krátce povařit zeleninu, polévku dochutit a přidat jednoduché kapání.
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Komentáře