Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Odpalované těsto je zbytečný strašák pro mnoho amatérských pekařů a cukrářů. Přitom stačí dodržet několik zásad, postupovat podle rad zkušených a úspěch se dostaví.

Odpalované těsto můžeme vařit, smažit nebo péct. Vždy si pochutnáme. Při přípravě odpalovaného těsta jsou kromě správného postupu důležité také použité suroviny. Mezi nejdůležitější z nich patří mouka.

Jakou mouku na odpalované těsto

Použití druhu mouky se řídí typem receptu. Obecně by měla mouka obsahovat lepek, aby šlo pečivo vytvořit správně. Ale i z bezlepkové mouky dokážeme odpalované těsto připravit. Většina receptů uvádí na běžné pečivo hladkou nebo polohrubou mouku. Takto tvoříme většinu dobrot jako jsou věnečky, větrníky, mraky, profiterolky apod. Ovocné knedlíky z odpalovaného těsta budou nadýchanější z hrubé mouky. A na slané pečivo bude bezkonkurenční mouka celozrnná, nejlépe špaldová. 

Začátečníkům by mohlo pomoci video na přípravu odpalovaného těsta krok za krokem.

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky