Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

MasterChef Česko: Připravte si zapečenou bagetu! Máme pro vás 10 tipů, čím ji naplnit!
Zdroj: unplash, Bimo Luki

Nevíte, co pořád vařit? Nebo naopak víte, že v době oběda nebudete doma a potřebujete si něco připravit s sebou? Řešením je v obou případech plněná bageta. Zkuste se inspirovat třeba tím, jaké náplně do baget vymysleli soutěžící oblíbené kulinární soutěže.  

Bageta k obědu

Možná to zní „na první dobrou“ trochu zvláštně, ale ve skutečnosti není na bagetě k obědu nic špatného. Když zvolíte kvalitní francouzskou bagetu, případně si bagetu upečete podle našeho receptu, naplníte ji kvalitními ingrediencemi, které k sobě dohromady chuťově ladí, a navrch to ještě všechno spolu zapečete, máte plnohodnotné jídlo, které uspokojí i náročné strávníky. A ještě se dá taková bageta vzít s sebou třeba na cestu. Právě takový úkol dostali soutěžící v dnešním díle pořadu MasterChef Česko. Inspirujte se jejich nápady, ale zároveň respektujte své chutě!

Jak dobře naplnit bagetu

Předpokládejme, že už máte doma kvalitní dobrou bagetu. Co do ní? Volte takové náplně, které vám chutnají, ale které se zároveň chuťově nepřebíjejí. Alespoň jedna složka náplně by také měla zajistit šťavnatost, nechcete přece ukusovat „suchou cestu“. Šťavnaté složce neboli „omáčce“ v bagetě, nebo i v jiném jídle, se říká condimenti. Mezi condimenti patří například majonéza, všechny druhy hořčice, guacamole, tatarská omáčka, bešamel, sojová omáčka, ale i kapary, nakládaný pepř, tzatziki, pesta všech druhů, případně olivový, avokádový, lanýžový nebo dýňový olej. Takže, jak vidíte, možností je spousta. Níže vám nabízíme 10 tipů na poskládání ingrediencí, které k sobě chuťově ladí. Inspirujte se: 

10 tipů, čím naplnit bagetu:

1. Bageta + majonéza + roastbeef + nakládaná červená cibulka + nakládané okurky + sýr comte
2. Bageta + hořčičný dresing + pečená vepřová krkovice + modrý sýr + oříšky v medu + pečené hrušky  
3. Bageta + majonéza + pečená vepřová panenka + salát z rukoly a polníčku se zálivkou vinaigrette + kozí sýr nebo ricotta
4. Bageta + bešamel + pečené kuřecí stehno + baby špenát + parmazán
5. Bageta + dijonská hořčice + pečené telecí maso + nakládané houby + sýr comte
6. Bageta + bazalkové pesto + pečená červená řepa + kozí sýr + polníček
7. Bageta + majonéza + sriracha + trhané vepřové maso +čerstvý koriandr + mrkev
8. Bageta + pečené kachní maso +sterilované červené zelí +dušené jablko +vlašské ořechy v medu
9. Bageta + estragonová majonéza + dušená hovězí líčka + bramborové chipsy + plátky mrkve  
10. Bageta + majonéza + restované žampiony portobello + pečený pastinák + karamelizovaná cibule  

TIP

TIP

Recepty k tomuto článku