Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Ondřej Koráb, šéfkuchař Grandhotelu Pupp chystá pro hosty vždy něco speciálního.
Zdroj: se svolením Grandhotelu Pupp, Toprecepty.cz / koláž Toprecepty.cz

Karlovarský filmový festival je nejen svátkem kinematografie, ale také událostí, která nabízí setkání lidí, kteří by se za normálních okolností nikdy nepotkali. A pro ně je třeba připravit i perfektní gastronomický zážitek. O to se stará i Ondřej Koráb. A právě šéfkuchař slavného Grandhotelu Pupp nám prozradil recept na speciální bramborový salát, kterému neodolal ani ředitel festivalu Jiří Bartoška.

Mezinárodní filmový festival

Každoroční mezinárodní festival opět nabídne to nejlepší, co čeští i světoví tvůrci filmovým fandům připravili. Do Karlových Varů se tak sjede celá plejáda hvězd, v jejichž čele se objeví herecká hvězda Russell Crowe

Držitel Oscara za film Gladiátor a dvou Zlatých Glóbů už přiletěl do České republiky a tak se fanoušci mají na co těšit. Rodák z Nového Zélandu bude bydlet právě v hotelu Pupp, tak zcela jistě určitě vyzkouší i zdejší gastronomii. A možná si dá i vyhlášený vídeňský bramborový salát.

Jde to i bez majonézy

Jak pro Toprecepty prozradil šéfkuchař hotelu, Ondřej Koráb, už během loňského ročníku filmového festivalu měla vídeňská verze populárního pokrmu, servírovaná v hotelové restauraci Malá Dvorana, velký úspěch.

„Jde o odlehčenou verzi bramborového salátu, kde se nepoužívá majonéza. Salát se zahušťuje přidáním teplého vývaru,“ dodal Koráb a nabídl nám na tento salát také svůj originální recept. Tak pokud chcete ochutnat, co si v Puppu dopřává ředitel festivalu Jiří Bartoška a na čem si smlsnou mnohé festivalové hvězdy, máte možnost si salát připravit doma. Recept je snadný.

Vídeňský bramborový salát

Na přípravu jedinečného salátu budete potřebovat tyto suroviny: 800 g vařených brambor, 50 ml plnotučné hořčice, 80 ml jablečného octa, 150 g červené cibule, 60 ml rostlinného oleje, 250 ml masového vývaru, 50 g listové petržele, 50 g jarní cibule, sůl a pepř

Jak na to?

  1. Brambory uvaříme ve slupce a necháme je vychladnout. Poté je oloupeme a nakrájíme na silnější plátky.
  2. Přidáme plnotučnou hořčici, ocet, na plátky nakrájenou červenou cibuli, jarní cibuli, rostlinný olej a nasekanou petržel. Vše důkladně promícháme.
  3. Poté pomalu přiléváme teplý vývar a salát neustále mícháme. Díky škrobu v bramborách se nám začne salát zahušťovat.
  4. Dochutíme solí a pepřem. 
  5. Necháme salát odležet v lednici a můžeme podávat. Ideálně k masu, třeba ke klasickému vídeňskému řízku.

Náš tip: Ideální je používat varný typ brambor B, tyto brambory mají vyšší obsah škrobu a díky tomu se salát jednoduše zahustí. 

Recepty k tomuto článku

Mohlo by vás zajímat

Marie