Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Třešňový koláč se na léto perfektně hodí.
Zdroj: freepik / koláž Toprecepty.cz

Třešně jsou v posledních týdnech velkým hitem supermarketů i prodejních stánků, které vídáme podél našich silnic. Byla by proto velká škoda si z nich neupéct třeba jednoduchý koláč, jehož výrobu si navíc můžeme usnadnit.

Kuchyňský „podvod“

Pokud máte rádi snadné vaření a pečení a nevadí vám si sem tam pomoci nějakým polotovarem, bude pro vás tento třešňový koláč jedním z nejoblíbenějších dezertů. Stačí na něj totiž koupené křehké těsto a na přípravu velice snadná třešňová náplň. Teď v sezoně navíc krásně využijeme čerstvé třešně.

Třešňový koláč s mřížkou

Na výrobu tohoto šťavnatého letního dezertu budete potřebovat: 2 balení křehkého těsta, 1 lžičku mléka a špetku cukru

Na domácí náplň navíc: 6 hrnků čerstvých třešní, 1 hrnek cukru krystal, 6 lžic kukuřičného škrobu, šťávu z jednoho citronu, 1/2 lžičky mleté skořice, špetku soli, 2 lžíce másla.

Jak na to?

  1. Nejprve si vyrobíme domácí náplň. Připravené ovoce smícháme dohromady s ostatními ingrediencemi, lehce povaříme v hrnci, aby se nám všechny složky spojily a třešně změkly, a pak vše necháme vychladit.
  2. Koupené těsto rozdělíme napůl a obě části rozválíme do stejně velkého kruhového tvaru.
  3. Jednu část těsta umístíme do formy vymazané máslem a vysypané strouhankou či mletým kokosem (hodí se například forma s vlnitým okrajem). Formu těstem vyplníme, prsty vytlačíme pod okraje.
  4. Na těsto nalijeme studenou třešňovou náplň.
  5. Ze druhého dílu těsta si nakrájíme stejně široké proužky.
  6. Z nich poté vytvoříme na koláči mřížku. Koláč potřeme mlékem a zlehka pocukrujeme.
  7. Vložíme do trouby rozehřáté na 200 stupňů (horkovzduch) a pečeme 40-45 minut.

Náš tip: Pokud si chcete práci ještě více usnadnit, můžete koupit konzervu třešňové náplně ve vybraných internetových obchodech. Cena za konzervu s obsahem 410 gramů se pohybuje okolo 75 korun.

Zdroje informací:

heidishomecooking.com - 4 Ingredient Latticed Cherry Pie

bakeitwithlove.com - Cherry Pie Filling

Pokud nevíte, co s třešněmi, protože jste si jich třeba nakoupili víc, než dokážete sníst, udělejte si podle našeho videoreceptu skvělý kompot:

Recepty k tomuto článku

Marie

Náhodný recept Zobrazit více