Šéfkuchař Jan Punčochář je k nepoznání! Nám prozradil, jak zhubnul: Dávám tělu šoky z mnoha stran, svěřil se
23. 5. 2024 Rozhovory a reportáže
Populární šéfkuchař a porotce MasterChef Česko Jan Punčochář nedávno rozvířil velkou debatu na sociálních sítích. Zveřejnil totiž fotografii, kde je vidět, jak moc dokázal v poslední době zhubnout. Lidé tak začali pátrat po tom, jak se to gastronomické hvězdě podařilo. Toprecepty.cz se proto na způsob, kterým to Punčochář dokázal, zeptaly přímo jeho.
Šokující srovnávačka
Dvě fotografie, na nichž je vidět srovnání majitele restaurace U Matěje z dob minulých a současnosti, překvapila mnohé. Rozdíl je totiž markantní a pro někoho až neskutečný. Proč vlastně Jan Punčochář tuto „srovnávačku“ na sociální sítě umístil a hlavně z jakého důvodu vůbec hubne?
„Ono to není úplně myšlené jako srovnávačka. Na mě ten den vyskočila fotka, která je deset let stará a já jsem si říkal, to je docela sranda, já jsem tam doopravdy jak vepř,“ vysvětlil Punčochář na festivalu Bidfood Expo 2024 webu Toprecepty.cz.
„Řekl jsem si, schválně, vyfotím se teď a z legrace to dám na sociální sítě. Vůbec jsem netušil, že to vzbudí takový humbuk, já to nějak neřeším,“ dodal. Prý se jen potřebuje cítit ve svých skoro 45 letech skvěle, nic jiného za tím není.
Kde je fígl
Za redukcí váhy ovšem není žádný tajemný prášek nebo radikální dieta. „Asi sedm měsíců makám každý den. Jsem v tělocvičně, v lese, chodím na tenis. Určitě sedmkrát v týdnu prostě něco dělám, minimálně hodinu, hodinu a půl,“ popsal Punčochář s tím, že jídlo si neodepírá. Ostatně, zúčastní se i letošního Apetit pikniku, kde také nebude o dobroty nouze.
„Není to tak, že bych se omezoval a něco nejedl. Před chvílí jsem měl skvělou zmrzlinu, dám si bůček. Jím střídměji, tedy že ho nesním kilo a k tomu 22 knedlíků. Normálně si jídlo užívám, jen redukuji to množství,“ vysvětlil porotce kuchařské show MasterChef Česko s tím, že by si život bez dobrého jídla zřejmě ani neuměl představit.
Mohlo by vás zajímat
Šokování těla
Jedním z dalších „triků“, které Punčochář využívá je často diskutovaný přerušovaný půst. „Ten držím už hrozně dlouho. Funguje to, ale tělo si na to zvykne, a pak už není žádný efekt,“ říká šéfkuchař. „Prvně to fungovalo skvěle, to jsem shodil nějakých sedm kilo, ale pak už potřebujete tomu tělu dávat šok i z jiné strany,“ popisuje Jan Punčochář.
O přerušovaném půstu hovořil slavný šéfkuchař pro Toprecepty.cz už v loňském roce. „Začínám jíst ve dvanáct a poslední jídlo jím v osm hodin večer,“ řekl tehdy. Začínal tedy obědem. Základ jeho jídelníčku vloni tvořily především ryby, mořské plody a hodně zeleniny.
Náš tip: Máte taky rádi bůček, připravte si podle našeho video receptu skvělý grilovaný:
Témata
Recepty k tomuto článku
Mohlo by vás zajímat
Související obsah
Velký přehled nejlepších těst na cukroví: Uděláte si linecké, kokosové nebo kávové?
První adventní neděle se blíží a mnoho z nás se… Číst více
Jak zahustit těsto na palačinky. Stačí použít osvědčený recept a palačinky se vždy povedou
Základem chutných palačinek je osvědčený recept, na který je spolehnutí. Pokud takový máme, držíme se ho a rádi se k němu vracíme. Můžeme využít… Číst více
Vánoční dárky pro ženy jsou někdy opravdovým oříškem. Máme pro vás tipy na originální dárky od srdce a přímo z vlastní kuchyně
Vánoce se blíží každým okamžikem a vám chybí dárky pro nejmilejší? Možná byste jim rádi dali něco krásného, originálního, lahodného nebo užitečného?… Číst více
Jak připravit odpalované těsto? Není to nic složitého, stačí dodržet několik zásad
Také milujete žloutkové věnečky, španělskou pochoutku churros nebo řezy zvané mraky? Jsou vyrobené z tzv. odpalovaného těsta, z kterého mají některé… Číst více
Ječné kroupy
Ječné kroupy jsou vlastně celá ječná zrna, zbavená pouze obalových vrstev. Jsou velmi výživnou i zdravou potravinou, obsahují vitamíny skupiny B a E,… Číst více
Kernotto, kernoto
Kernoto jsou špaldové kroupy, vzhledem podobné klasickým kroupám ječným. Vznikají oloupáním a obroušením špaldových zrn. Jsou výborné chuti, vhodné… Číst více
Přečtěte si Zobrazit více