Konfitovaný bůček

mika59 Kuchařka: mika59

Vepřové maso 12 názorů

Suroviny

600-700 g bůčku
5-6 stroužků česneku
cca 500 g rozpuštěného sádla
snítka rozmarýnu
drcený kmín
Nálev:
na 1000 ml vody 40 g soli
Recept si zatím oblíbilo 19 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Den předem svaříme vodu se solí a necháme vychladnout. Bůček nakrájíme na větší kostky a naložíme do nálevu na 24 hodin. Před pečením maso opláchneme čistou vodou a osušíme.

  2. Připravíme pekáček s poklicí. Bůček promícháme s nakrájeným česnekem a kmínem. Uložíme do pekáčku, přidáme rozmarýn a zalijeme sádlem tak, aby bylo vše zalité.

  3. Přiklopený pekáček dáme do předehřáté trouby na 120 st. Pečeme 4-5 hodin do úplného změknutí. Poté opatrně slijeme sádlo a necháme ho v pekáčku jen tak do poloviny masa.

  4. Troubu zesílíme na 230 st. a dopečeme dozlatova, můžeme poprášit mletou paprikou. Maso přeléváme výpekem. Upečené maso podáváme se špenátem nebo se zelím a knedlíky.

Poznámka

Zbylé sádlo necháme ztuhnout a uložíme do lednice. Použijeme jej do zelí, pod maso nebo třeba na namazání chleba, sypaný cibulí.

Odkaz na knedlíky a špenát je tady....https://www.toprecepty.cz/recept/59208-spenat-se-z...

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 3 420 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Konfitovaný bůček

  • Marie Svarcova Marie Svarcova

    :yes::yes::yes:krásný recept i prezentace :-K s vodou souhlasím, také jsme kdysi dělali zabíjačky

    Odpovědět

  • hospodyne hospodyne

    stoudman: však jsem výsledek pochválila a vděčně konstatovala inspiraci :-):-)

    Odpovědět

  • stoudman stoudman

    Hospodyně , myslím,že si to každý dělá podle svého,jak je zvyklý a jak mu to chutná,ale uznejte,že to na fotce vypadá úžasně a určitě to bude vynikající.

    Odpovědět

  • mika59 mika59(autor receptu)

    rihana: Tady je recept, chtěla jsem ho dát do poznámky, ale později už to nešlo..https://www.toprecepty.cz/recept/59208-spenat-se-z...

    Odpovědět

  • rihana rihana

    mika59: a to jako usmažíte na másle cibulku a přidáte ji do těsta na knedlíky? Tak to je mi novinka, ale musít to být fakt dobrý, hlavně k bůčku, který miluju.

    Odpovědět

  • mika59 mika59(autor receptu)

    hospodyne: No taky ji vždy nedávám, ale je fakt, že udělá chuť..chápu, že každý to nemusí a zrovna k tomu špenátu nám chutnala..;-):-K

    Odpovědět

  • hospodyne hospodyne

    mika59: co mě ale upoutalo, je cibulka v knedlících.Už jsem ji tam velice dlouho nedala, přitom ji mám moc ráda. Jenže mám trošku kříž - co chutná polovině rodiny, druhá nemusí. A tak mnohé půlím. Zítra bude každý knedlík jiný, už se fakt těším:-D

    Odpovědět

  • MamlajdaD MamlajdaD

    mika59: Ten recept je moc pěkný, ať už se maso připraví podle tebe, nebo podle hospodyně. Na fotku se ani nemůžu koukat, jak se mi sbíhají sliny! :yes::-D Miluji taková jídla (ale neměla bych, no když se pan doktor nedívá, tak někdy hřeším, až se hory zelenají) :-D:-D Fakt moc pěkné a jedlé! :yes: Zdravím! :-K:-K:-K

    Odpovědět

  • mika59 mika59(autor receptu)

    hospodyne: Děkuji. ;-) .už tady mám recept na kuře takhle podobně marinované a bylo moc dobré..:-K

    Odpovědět

  • hospodyne hospodyne

    mika59: já to zas tak nehaním, jen mi to přišlo zbytečné. Když se konfitují jiná masa, také se předem nenamáčí. Ale výsledek máte moc hezký:-K:yes:

    Odpovědět

  • mika59 mika59(autor receptu)

    hospodyne: No já si zase myslím a není to z mé hlavy, že i do marinády se přidává voda. Při nasolení bez vody spíše pustí šťávu, která by v sádle zase nedělala dobrotu. Je to jen jiný způsob.. Ale nikomu to nenutím...maso bylo akorát slané a šťavnaté..tohle není na uzení..A zabíjení prasat a nakládání masa máme za sebou taky hafo..

    Odpovědět

  • hospodyne hospodyne

    :-Kjaká výhoda vyplyne z toho, že nechám bůček vymáčet v osolené vodě? Podle mých zkušeností stačí maso prosolit do uzavřené nádoby v chladu, tedy nejlépe v lednici. A může se tak nechat i řadu dní, tím lépe.
    Podotýkám, že zabíjíme několikrát ročně z vlastního chovu, tak myslím, že nejsem za móóc chytrou:-)

    Odpovědět

Zapomněl/a jsem heslo