Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Co dnes uvařit?

Dobrý večer:-K, dnes německý guláš a nudle. A upekla jsem jednoduchý hruškový koláč.

Krásne poludnie a dobrú chuť k obedu želám všetkým. U nás zamračené, mrholí, také spavé počasie. Na obed som pripravila hovädzie na šampiňónoch a tlačené zemiaky. Držkovú polievku máme od včera. Susedka piekla tvarohovú a makovo-jablkovú štrúdľu, podala mi pár kúskov cez plot, tak máme ku kávičke;-).

Pekný deň, mne už kysne knedľa, udusím červenú kapustu a upečiem krkovičku, polievku máme od včera.

Hezký večer, dnes pórková polévka a dukátové buchtičky se šodó. Pekla jsem závin z listového těsta j jablky a mrkvový dort na plech. Zítra kuřecí vývar s nudlemi, bramb.šišky, špenát a živáńská na plechu.;-)

magdalenka: Závisí aj od mäsiara, aké suroviny na výrobu používa. Ja tieto výrobky kupujem od Gašparíka, alebo od súkromných chovateľov, keď je príležitosť, mám s nimi dobré skúsenosti (tiež mi ale niekedy popraskajú:-(). Máš pravdu, že to nie sú výrobky ako z domácich prasiat a zabíjačiek, teraz je vo veľkovýrobe veľa rôznych umelých prísad a náhražok:-(

Julia Oskerova: mne pravidelne praskajú, aj keď popichám...skúšala som nižšie aj vyššie teploty. Predavačka povedala, že dnešné prasatá majú aj tie črevá inakšie, ako kedysi...(spôsob výkrmu atď.):-8

magdalenka: Nijaký zvláštny trik nemám, jaterničky pred pečením 2-3x prepichnem špárdlom( krvavničky nie) a dávam do rúry chvíľu po tom , ako sa začne zahrievať. Podlejem trochou vody, navrch dám bravčovú masť a pečiem na cca 160 stupňoch cca 30 minút prikryté. Ak treba peknú kôrku , tak pred dopečením odokryjem a pustím ventilátor. Manžel si občas opeká priamo na hlbokej panvici, ale dosť to prská, treba opatrne:-Q

Julia Oskerova: ako pecies jaternice, aby nepraskli???

Zdravím všetkých kuchárov. Tiež máme pod mrakom, občas zaprší a je dosť chladno. Dnes u nás obed od mäsiara- výborná držková polievka a upiekla som jaterničky a krvavničku . My zvykneme k tomu podávať čalamádu, alebo kyslú uhorku a dobrý chlebík<3. Tak dnes je to neplánovane také zabíjačkové, oslovil ma výber u mäsiara;-) Želám všetkým dobrú chuť a príjemne prežitý deň:-K.

Hezké odpoledne, i když u nás také deštivé. Ale aspoň udělám něco doma, jinak každý den do večera na zahradě :-). Dnes u nás cuketový oběd - cuketovo-houbová krémová polévka s chlebovými krutony, cuketový řízek, brambory a jablíčkový kompot. Ke kávičce jsem upekla z posledních hrušek 1 závin a druhý je jablíčkový. K večeři bude rajčatový salát :-K

Hezký den:-Ki když je venku nevlídno a prší;-)
U nás dnes podzimní pórková polévka a kuřecí řízky s bram.salátem na odpolko budu dělat chlebíčky a jednohubky bude oslavička;-)

Dobré ráno, dnes bude slepačí vývar (varím ho na dva dni, aby som zajtra nemusela), halušky s kyslou kapustou a slaninkou. A koláč Tatin.

Dnes bude kuřecí vývar s domácími nudlemi a kynuté jablkové knedlíky s opraženou strouhankou a k v večeři topinky z toustového chleba s avokádovou pomazánkou :-):-K

Přeji hezký den :-K, dnes vařím prdelačku (z jelítka) a krkovičku na česneku, cibuli a kmínu, k tomu rýži a rajčatový salát - stejné menu měla minulý týden Simonka, tak mně to nalákalo ;-) Na večeři šťouchané brambory, volské oko a listový salát.

Pěkné, i když u nás upršené, odpoledne :-), dnes k obědu voňavá houbová polévka a k ní zelňáky. Na odpoledne jsem připravila antichřipkový hruškovozázvorový punč z TOP receptů. K večeři salát ze zelených lístků a k němu pečivo a šunka.

Přispět do diskuze

Přidat příspěvek

Poslední diskuze

„Co dnes uvařit?“ MarcelaPa, před 8 hodinami

„Jak zmírnit ostrost guláše?“ durmanCZ, 5. 5. 2024 15:35

„RADY PRO ZDRAVÍ “ MissMaruska, 30. 4. 2024 09:46

Marie