Ptačí mléko se špetkou skořice
Ptačí mléko se řadí mezi retro pochoutky, které se však znovu vrací do našich kuchyní. Tato pochutina při servírování připomíná nadýchané pěnové polštářky, které plují na hladině vanilkového mléka. Dozdobit je můžete třeba čokoládou.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 160 kJ / 755 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 37,26 g |
Tuky | 12,22 g |
Vláknina | 0,40 g |
Cholesterol | 48 mg |
Sodík | 520 mg |
Sůl | 1,20 g |
Sacharidy | 123,86 g |
Postup přípravy
Krok 1: Z bílků a 10 g cukru vyšleháme tuhý sníh. Můžeme do něj přidat také špetku skořice.
Krok 2: V menší části mléka rozmícháme vanilkový pudinkový prášek a zbytek cukru. Zbylé mléko přivedeme k varu.
Krok 3: Kávovou lžičkou vykrojíme z bílkového sněhu nočky a krátce je ze všech stran povaříme v mléce. Získají tak na svém objemu. Vaříme velmi mírným varem, aby mléko nepřekypělo a nepřipálilo se.
Krok 4: Uvařené nočky vylovíme a do mléka přilijeme mléko s rozmíchaným pudinkem. Za stálého míchání povaříme do zhoustnutí.
Krok 5: Nalijeme do misky a navrch posadíme nočky. Dáme vychladit a ozdobíme podle chuti.
Zveřejněno 8. 5. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Ptačí mléko se špetkou skořice
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/YE500
Moje poznámka
Ptačí mléko se špetkou skořice
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/YE500
Nejnovější recepty
Letní koláč s třešněmi
Přidáno před 56 minutami
Tenké palačinky plněné tvarohem
Přidáno před 15 hodinami
Olivový kořen bez hnětení
Přidáno před 18 hodinami
Letní kuře z grilu s bramborami z uhlí podle šéfkuchařky z Pilsner Urquell Experience
Přidáno před 21 hodinami
Kynuté knedlíky podle Těhotnýho kuchaře
Přidáno 7. 7. 2025 08:57
Cuketový perník
Přidáno 7. 7. 2025 06:03
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kapusta zapékaná s mletým masem
Bajdina před 11 minutami
Palačinky ultratenké a nejlepší z nejlepších
nikolasvabenska před 13 minutami
Uzený guláš
brtna před 36 minutami
Mleté maso s tarhoňou a zeleninou
novakovajanna před 1 hodinou
Rychlá hrníčková bábovka
nikolasvabenska před 1 hodinou
Zasněžená rybízová buchta - báječná a rychlá
janatka před 1 hodinou
Šťavnaté karbanátky se sýrem
Markeeta před 2 hodinami
Brusinky z rybízu
sidonie před 2 hodinami
Chutné vafle
Eliška před 3 hodinami
Tvarohová bublanina s ovocem
VeronikaHa před 12 hodinami
Suroviny:
bílek,
mléko,
cukr krupice,
pudink vanilkový,
skořice
Komentáře (2)