Nejrychlejší recepty: Banánové lívanečky jen ze 4 ingrediencí zachutnají vám i dětem
9. 2. 2021 Vaření
Chcete ohromit partnera nebo děti snídaní, která vypadá luxusně, ale vyrobenou ji máte za pár (desítek) minut a ještě v ní využijete přezrálé černé banány, které už nikdo v domácnosti nechce? Zkuste vynikající banánové lívanečky z pouhých čtyř ingrediencí, které neobsahují ani mouku, ani žádný zbytečný cukr navíc. Zaručujeme, že si je rychle zamiluje celá rodina.
Banánové lívance bez mouky
Co budeme potřebovat na 8 malých nebo 4 větší lívance:
- 1 velký zralý banán
- 1 vejce
- 1/2 lžičky kypřícího prášku do pečiva
- 1/4 lžičky skořice
Na dochucení a dozdobení lívanců můžete použít:
- javorový sirup
- syrová nebo s cukrem doměkka povařená jablka, případně hrušky
- kompotované ovoce, například broskve
- čerstvé ovoce jako jahody nebo borůvky
- čokoládový topping
- nasekané oříšky
- zakysanou smetanu, kterou je možné osladit cukrem či sladidlem
Postup: V misce důkladně rozmačkáme banán. Vyklepneme do něj celé vejce, přidáme kypřící prášek a skořici. Celou směs vidličkou dobře promícháme. Pokud nemáme pánev přímo na lívance, rozpálíme máslo v normální pánvi a naběračkou pak opatrně tvoříme placičky. Pozor! Banánové lívanečky bez mouky mají za syrova poměrně křehkou konzistenci, k jejich obracení je tedy třeba trocha zručnosti. Doporučujeme smažit je na přepuštěném másle, aby se vám nepřipalovaly.
Hotové lívance klademe na talíř vedle sebe nebo do komínku a dochutíme podle vlastních preferencí. Skvělé jsou ale i samotné - voní po skořici a díky banánu jsou přirozeně sladké.
Témata
Mohlo by vás zajímat
Přečtěte si Zobrazit více
Pažitková omáčka podle staročeského receptu: Základem lahodné chuti je domácí vývar a smetana, pažitka dodá svěžest
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Jak na domácí křupavé cini minis z tortilly: Snadná a rychlá snídaně voní skořicí a připravená je v cukuletu
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Hovězí žebra s BBQ omáčkou
Přidáno před 3 hodinami
Kulajda podle Radka Davida
Přidáno před 3 hodinami
Červená řepa s fenyklem - salát
Přidáno před 4 hodinami
Drůbeží paštika s portským vínem
Přidáno před 5 hodinami
Francouzské řízečky
Přidáno před 11 hodinami
Palačinkové rolky
Přidáno před 13 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Sezóna chřestu: Čerstvost poznáme při nákupu podle jeho ohebnosti a tvaru hlaviček, bílý chřest vydrží déle než zelený
Hitem internetu je květákový steak s rajčaty a mozzarellou: Chutná skoro jako pizza, ale je mnohem zdravější
Dezert bananasplit: Vidoerecept na dobrotu, která zchladí na těle a zahřeje na duši