Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Co dnes uvařit?

Veronika.Hrozna: Verčo u nás není o moc tepleji, dneska ve Velharticích bylo 19 a když jsme přijeli, tak 21. A jsme ve Středních Čechách. Takhle zima má být 14 dní a často prší

MarcelaPa: Kde je taková zima V Jesenníku, nebo si blízko Krkonoš?

hazel: tak to ti Stáni, závidím, u nás tak okolo 18 stupňů a lepší to už prý nebude ani v srpnu.

hazel: My máme teploty už 5-6 dnů velmi průměrné na Bratislavu 24-26 st. Dokonce pršelo!
Tak si pochvalujem, že není takové horko, jako minulé léto, kdy teploty 40 dnů neklesly přes den, pod 33 -34 st. a v noci bylo takové teplo, že se vůbec nedalo spát!

Jajajajaapaja: Ano, divočák je velice choulostivý na přípravu, maso vždycky potřebuje dokonale ořezat od tuku, v mrazáku také dlouho nevydrží, ty části, kde to nejde ořezat dokonale, je potřeba vařit ihned po ulovení např. žebra a přední na guláš taky. Ty tukovější sníme vždycky do 1 měsíce, jinak to není dobré ani z mrazáku. Na guláš je maso taky ořezáno celkem důkladně, aby to bylo svěží.

Dobre odpoledne,
u nas se dnes jen zbytkuje a nejaky salat. Stale mame pres 30 stupnu, jiz 14 dni. Navsteva dnes odletava, jiz jsou v Toronte a my odpocivame, ono se nic neda ani delat v tomto teple.

Dobrý deň, ja som na dva dni uvarila kuracie Pho, ryžu s niťovkami a dusené kuracie pečienky, šopský šalát. Na večeru cestovinový šalát s tuniakom. Tým pádom zajtra budeme asi zbytkovať. 😁

Hezký den:-K dnes kmínová polévka a knedlíky s vajíčkem a salát.😋
My máme divočinu rádi,ta se musí umět udělat,občas muž sežene a vždy si pochutnáme.😋

tara23: z divočiny jsem asi před 40ti lety dělala zajíce, část na svíčkovou a část na zelenině, oboje mi chutnala, loni jsme dostali hotový guláš z divočáka-a to mi nechutnalo!, snědl to manžel, a když jsme dostali maso z divočáka, dostali to mladí.

Veronika.Hrozna: já bych nesměla vědět, že je to divočina, okamžitě mám averzi. Tak kdyby mi jí někdo na návštěvě uvařil a nebyla cítit, tak jí asi sním

tara23: Já taky nejedla divočinu, ale přivdala jsem se do rodiny lovců, tak mi bylo ukázáno jak to očistit, jak připravit, aby to nebylo nějak cítit. Takže už dlouho vařím a papám, recepty mé tchýně, které jim vařila, když byly dětmi. Mám pár veselých historek, které ukazují, že papali i ti, kteří předtím divočinu nikdy nechtěli. 🤣

tara23: tuhle kombinaci jsem vařila včera, jen houskové knedlíky a sladké zelí.

Veronika.Hrozna: Verčo vidíš a my žádnou zvěřinu krom danka nejíme. Zet by ho teda asi jedl, ale já bych mu ho neuvařila. Ale daněk je moc dobrý. ted mi nabízeli jelena, s díky jsem odmítla

Hezký den, je pondělí, tak přišli mladí + Maty.
Upekla jsem uzenou krkovičku a vepřové plátky (Vendula a děti uzené nejí), k tomu špenát a bramb. knedlík😋 :-K.
Na uzené už jsem měla dlouho chut, ale kvůli Vendule jsem ho nedělala, tak jsem to vyřešila takhle a byli spokojeni všichni

Já už zase plním mrazák, v sobotu srnčí , něco jsem rozdala ještě teplé maso a zbytek šel do mrazáku. Na zítra vaří manžel guláš z odřezků a já knedlík pro sebe ke guláši! Doufám, že to není letos poslední srnčí, tohle byl takový starší kus, tak doufám, že bude taky mladý na Stroganoff! Toho staršího uvařím v polévce a masíčko bude k omáčkám, velká dobrota, hovězí si ani neškrtne.

Přispět do diskuze

Přidat příspěvek