Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Co dnes uvařit?

Hezký den:-K dnes krupičková polévka a kuřecí čtvrtky na zelenině v jednom pekáčku přidala jsem i brambory,už to tady voní😋

Hezký den, hned ráno manžel naplátkoval salátovky, uvařila jsem nálev a ted nandala do skleniček a šoupla zavařit do trouby😀.
Včera večer jak jsme byli unavení nebyla chut na jídlo. Tak jsem otevřela ty okurky co jsem zavařila asi před 3 týdny. Chtěla jsem ochutnat poživatelnost😁.
Jedlé byly, protože jsme snědli velkou sklenici najednou 😁😁

Veronika.Hrozna: moje milá, neboj v Jeseníku kromě pršení je fajně 😍

Veronika.Hrozna: Verčo, budeš se divit, ale Jižní Čechy - Husinec, Vodňany, Netolice.😊

tara23: Taky je u nás pořád pod mrakem, sluníčko jen pár hodin, pršelo docela dost, ale vedra nejsou, ty byly asi týden a stačilo. A a co bude dál, nevíme, ale taková vedra co byly minulý rok, nepamatuji ani tady! Jen doufám, že srpen a září budou mírné teploty. Minulý rok byl celý srpen a začátek září, jako v peci!

Veronika.Hrozna: Verčo u nás není o moc tepleji, dneska ve Velharticích bylo 19 a když jsme přijeli, tak 21. A jsme ve Středních Čechách. Takhle zima má být 14 dní a často prší

MarcelaPa: Kde je taková zima V Jesenníku, nebo si blízko Krkonoš?

hazel: tak to ti Stáni, závidím, u nás tak okolo 18 stupňů a lepší to už prý nebude ani v srpnu.

hazel: My máme teploty už 5-6 dnů velmi průměrné na Bratislavu 24-26 st. Dokonce pršelo!
Tak si pochvalujem, že není takové horko, jako minulé léto, kdy teploty 40 dnů neklesly přes den, pod 33 -34 st. a v noci bylo takové teplo, že se vůbec nedalo spát!

Jajajajaapaja: Ano, divočák je velice choulostivý na přípravu, maso vždycky potřebuje dokonale ořezat od tuku, v mrazáku také dlouho nevydrží, ty části, kde to nejde ořezat dokonale, je potřeba vařit ihned po ulovení např. žebra a přední na guláš taky. Ty tukovější sníme vždycky do 1 měsíce, jinak to není dobré ani z mrazáku. Na guláš je maso taky ořezáno celkem důkladně, aby to bylo svěží.

Dobre odpoledne,
u nas se dnes jen zbytkuje a nejaky salat. Stale mame pres 30 stupnu, jiz 14 dni. Navsteva dnes odletava, jiz jsou v Toronte a my odpocivame, ono se nic neda ani delat v tomto teple.

Dobrý deň, ja som na dva dni uvarila kuracie Pho, ryžu s niťovkami a dusené kuracie pečienky, šopský šalát. Na večeru cestovinový šalát s tuniakom. Tým pádom zajtra budeme asi zbytkovať. 😁

Hezký den:-K dnes kmínová polévka a knedlíky s vajíčkem a salát.😋
My máme divočinu rádi,ta se musí umět udělat,občas muž sežene a vždy si pochutnáme.😋

tara23: z divočiny jsem asi před 40ti lety dělala zajíce, část na svíčkovou a část na zelenině, oboje mi chutnala, loni jsme dostali hotový guláš z divočáka-a to mi nechutnalo!, snědl to manžel, a když jsme dostali maso z divočáka, dostali to mladí.

Veronika.Hrozna: já bych nesměla vědět, že je to divočina, okamžitě mám averzi. Tak kdyby mi jí někdo na návštěvě uvařil a nebyla cítit, tak jí asi sním

Přispět do diskuze

Přidat příspěvek

Naposledy jste si prohlédli