Ovocné knedlíky

lenka Kuchařka:

Sladká jídla 10 názorů

Recept si neoblíbil žádný kuchař
Přidat další fotografii
11

Suroviny

1 tvaroh - polotučný
slunečnicový olej
hladká mouka
1 vejce
strouhanka
máslo
cukr moučka
Recept si neoblíbil žádný kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Na začátku si rozmyslíme, z jakého druhu ovoce budou tyto knedlíky. Děti mají rády z jablek, manžel z jahod nebo meruněk. Používám i mražené suroviny, jen je s nimi trochu více práce při vkládání do těsta.

  2. Připravíme si větší nádobu s vodou, osolíme a dáme vařit.

  3. V míse zamícháme 1 vajíčko, hladkou mouku, 2 lžíce slunečnicového oleje a také tvaroh. Používám buď klasický v kostce nebo ve vaničce polotučný.

  4. Vše dobře propracujeme, těsto musí být vláčné, nelepivé a vyválíme na vále na 3-4 milimetry silnou placku.

  5. Vykrájím si čtverečky, pokladu ovocem a dobře zabalím a zakulatím.

  6. Vhazujeme do vařící vody. Vaříme asi 6 minut, záleží na velikosti knedlíků.

  7. Na posypání nastrouháme tvrdý perník, který se běžně prodává a nebo použiji opraženou strouhanku.

  8. Strouhanka: Na pánev dám kousek másla, když se rozteče, přisypu strouhanku plus moučkový cukr a míchám. Vše se spojí a trochu zkaramelizuje. Tímto pak knedlíky posypu a poliji máslem. Když zbude opražená strouhanka, dám ji do sáčku a zamrazím.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Ovocné knedlíky

  • Merylas Merylas

    jdukolem, nevím čím se živíš a jaké zažíváš gastronomické orgasmy, ale taky nerozumím. Vždyť každý má volbu v tom, co si uvaří a z jakých ingrediencí.

    Odpovědět

  • zizala zizala

    To jdukolem: nechápu...vždyť Ti to nikdo nevnucuje. Takovou věc přece nevaří člověk každý den, ba ani týden, tak oč jde? Kdyby ses opravdu důsledně vyhýbala chemii, už bys tu dávno nebyla, neb bys nemohla dýchat ani pít ani jíst:-D:-D

    Odpovědět

  • jdukolem jdukolem(neregistrovaný)

    Chemická pralinka obalená těstíčkem, uvařená a oválená také v chemických kornflejksech s malinovou omáčkou, to teda musel bejt přímo luxusní gastronomickej orgasmus ! Wow !! :-D:-D

    Odpovědět

  • maris maris

    Tak to zírám:-O To muselo být skvělé:yes::-p

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Já dávala jen jednu. Po uvaření jsem je obalila v nadrcených kukuřičných lupíncích (corn flakes) a polila malinovou omáčkou. Bylo to luxusní;-)

    Odpovědět

  • maris maris

    Žížalko, kolik pralinek se dává do jednoho knedlíku ? Nebo se dělají maličké knedlíčky jen s jednou ?:-))

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Já ano, doporučuju:-p

    Odpovědět

  • Amira Amira

    Prý jsou dobré s rumovou pralinkou, ale já to nezkoušela.

    Odpovědět

  • Gabina Gabina

    Já dělám taky tvarohové knedlíky, ale z hrubé mouky. Přesné množství ti neřeknu, ale prostě zadělám těsto a musí tam být tolik mouky, aby těsto nelepilo. Když lepí, přisypu ještě trochu mouky. A pro naše žravce dělám většinou ze 3 tvarohů. Výborné je dát do knedlíku čtvereček čokolády.

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova

    Trošku mi vadí, že tady není uvedeno množství mouky. Asi bych měla po letech vaření vědět kolik asi, ale zrovna na knedlíky, aby se nerozpadaly bych uvítala to množství.:-S

    Odpovědět

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo