Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

DOMÁCÍ PEKÁRNA

Ďakujem baby, skúsim to podľa vás. Snáď sa mi to už podarí.

Já sedržím poměru mouky jak jsem uvedla v receptu www.toprecepty.cz/recept/2876-lucansky-chleb-nejen-pro-diabetiky/ a opravdu nezklamal

maribaba,
chlieb z celozrnnej múky je vždy hutnejší ako chlieb pečený len z pšeničnej múky. Ja vždy pečiem chlieb z 300 g hladkej pšeničnej múky, 100 g pohánkovej múky a 100 - 150 g buď celozrnnej alebo grahamovej múky. Pridávam 2 lyžice sušenej syrovátky. Pečiem na KLASIK-u. Používam výdy 1/3 kocky čerstvého droždia a chlie je výborný, nie hutný. Ale tiež som mala sprvu kadečo, čo sa mi nepáčilo :-D:-D Vložím recept.

Ještě můžeš zkusit směs hladká + pšeničná chlebová + žitná chlebová,pak nebude chleba bílý.....bílá "buchta".
Peču chleby s živým droždím,přidávám do každého žitný kvásek (už ho mám víc,než rok starý:-8 ), chlebík pak dýl vydrží vláčný a nedrobí se při krájení.
Kvásek vlastně přidávám i do směsí, které občas kupuju v Lídlu. Chleba je víc nadýchaný a lehký.:yes:

Ste zlaté, že sa pokúšate vyriešiť môj problém. Písala som prvýkrát česky, lebo žijem v Čechách a automaticky som to písala v češtine. Skúšala som chleba aj z chlebovej pšeničnej a pšeničnej bielej múky, pomer tak na polku a tiež bol ten chleba taký hutný. Potom som skúšala bielu chlebovú pšeničnú a celozrnnú pšeničnú a to isté. Dala som program Celozrnný chlieb. Ten program trvá 3.45. Je to vlastne najdlhší program zo všetkých. Ale asi vyskúšam to čo radila Amira že to vypnem a nechám kynúť dlhšiu dobu a potom by som zapla len pečenie. Ja biely chleba moc nemusím. Pekárňu som si kúpila s tým, že si budem piecť chlebíky z celozrnnej múky, ale s tým že to vždy namiešam, trebárs i s trochou bielej. Tak budem skúšať, kým sa mi to proste nepodarí.

preto som prestala pouzivat susene drozdie....nemozem si pomoct, ale doba kysnutia s nim, mi pride dlhsia ako s cerstvym, uz rozpustenym v teplom mlieku. je to moj osobny nazor a skusenost...viem, ze niekto neda na susene dopustit s tym, ze je presne take iste ako cerstve. Ono maribaba dojde po case, na to, ze po vyskusani mnohych receptov, si najdes to svoje a budes uz robievat vacsinou len ten jeden recept....ja na chlieb mam jeden, na rozky mam druhy a na sladky bochnik treti. chut chleba menim podla toho ci pridam suseny cesnka, alebo susenu cibulu, alebo slaninu, rascu, bylinky, slnecnicove alebo ine semena. chut je zakazdym ina a recept overeny.

S tím kynutím to je fakt, protože já běžně nechávám kynout těsto z té celozrnné a žitné mouky i 2 hodiny dokud není pořádně vykynuté a alespoň 3 krát během kynutí ho srazím, aby lépe kynulo.

maribaba: možná bylo moc té celozrnné mouky. Ona totiž hůř kyne a je pro její kynutí potřeba delší čas, než je nutný pro hladkou mouku a tím pádem než poskytuje automaticky pekárna. Je to možné vyřešit tím, že se před pečením pekárna vypne, těsto se nechá kynout no a až je vykynuté tak se pustí program samostatného pečení.

špalda je zvláštní druh pšenice a mouka z ní je celozrnná, mletá buď hladce nebo hrubě. Má takovou příjemnou lehce oříškovou chuť a celkově je tmavší barvy.Výborně se s ní pracuje a chutná taky moc dobře

spagetka a spaldovu pouzivas bielu?
ja totizto neviem ci dobre rozumiem, co je spaldova muka.....ja si myslim, ze spaldova je chlebova muka....obdobia muky hladkej..myslim, si pspravne?

I když ještě tu pekárnu nemám, peču chleby normálně v troubě. S Výbusnou souhlasím v tom, že také nemám dobrou zkušenost s těmi směsmi, kde už je v tom prášku nasypané droždí. Vůbec nejraději používám vlastní směs mouky celozrnné, žitné a špaldové, která se mi osvědčila. Droždí také raději čerstvé.

jezismarja...ako si zmenila jazyk;-)
no a co som sa naucila ako prve...nepouzivat hotovu sypku zmes. moze tam byt cokolvek napisane, ze to ma v sebe uz drozdie, ze je to idealny pomer....neviem...nemam s tym dobru skusenost. a tu je ten prevodnikhttp://www.toprecepty.cz/df_forum.php?forum=116

Ďakujem za radu Výbušná, skúsim to s tým čerstvým droždím. Použila som sušené.

maribaba....v pekarni sa ti upecu skoro vzdy take tie hutne chleby, hlavne ked pouzivas grahamove a celozrnne muky. mne dost pomohlo, ze som miesto suseneho drozdia , zacala pouzivat cerstve drozdie a vzdy si ho najprv rozpustim v troske tekutiny....je to pol minuty naviac prace. niekde tu v diskusii som napisala prevodnik suseneho drozdia na cerstve. vzdy davam o dve tretiny menej tmavych muk ako bielych, aj ked su zdravsie.....tiez nemame radi tie mokre hutne chleby. pri bielych mukach je zas hrozne, ze tie chleby sa ti mrvia a rozpadavaju, takze ja tu bielu muku namiesam z hladkej a polohrubej....nna kvalite to nie je vidiet a daju sa ti normalne krajat

Dobrý den, chtěla bych se zeptat jestli by mi mohl někdo poradit. Koupila jsem si domácí pekárnu. Zkusila jsem recept z internetu a byl celkem fajn. Použila jsem více druhů celozrnné mouky a dala jsem i bílou, ale chleba byl moc hutný, nebyl vůbec nadýchaný. Mám raději nadýchaný chleba takže bych byla ráda kdyby se mi povedlo upéct takový. Můžete mi někdo poradit jak na to. Zkoušela jsem pak dát i kypřící prášek a je to mnohem lepší, jenom tomu ještě něco chybí. Přemýšlala jsem že bych vodu nahradila minerální perlivou vodou, nebo žebych tam hodila ještě jeden kypřící prášek. A četla jsem i o tom, že je dobrý do těsta přidaj aj celaskon. Tak to zkusím nějak vše zkombinovat.

Přispět do diskuze

Přidat příspěvek

Poslední diskuze

„Co dnes uvařit?“ Simona Skolakova, před 2 hodinami

„Přání a gratulace“ Nadja, 27. 4. 2024 13:22

„Problémy s odstredivým odšťavňovačem“ MarcelaPa, 7. 4. 2024 17:27

Poslední příspěvky

„Nadja: buřt guláš už jsem nedělala opravdu dlouhono…“ Simona Skolakova, před 2 hodinami

„Nadja: Naděnko jak kdo má každý rád můj ex neměl rád…“ Simona Skolakova, před 2 hodinami

„Dnes byl buřtguláš.“ Nadja, před 3 hodinami

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více