Mladí Američané nepoznají ovoce a zeleninu, britský kuchař je to naučil
24. 6. 2015 Životní styl
Může britský šéfkuchař naučit dobře a správně jíst otylé a zmlsané Američany? Přesně taková je výzva vyhlášeného kuchtíka Jamieho Olivera. Miláček britské a potažmo světové kuchyně si připravil nemalé sousto. Ve svém pořadu Jamieho revoluce ve vaření se snaží zdolat ta největší klišé americké kuchyně - nezdravý přístup a obezita.
To, že Američané patří mezi nejotylejší a nejméně zdravé národy světa, snad už ani nepřekvapí. Smutný fakt jen dokresluje, že tamní studenti dokonce nejsou schopni dobře rozeznat základní druhy ovoce a zeleniny. Právě takové nedostatky se snaží Jamie radikálně napravit. Šarmantní kuchař, který se stal globálním fenoménem a popularizátorem kvalitní gastronomie, patří mezi to nejlepší, co v kuchyni, potažmo na televizní obrazovce můžete spatřit. Nově se jej nabažíte na Mňam TV. Stejně jako Jamie i ta dbá na poctivou, ale především zdravou kuchyni a to od těch nejpovolanějších v oboru.
Čtyřicetiletý Brit se sice může pochlubit nejprodávanějšími kuchařkami a nejsledovanějšími pořady o vaření. Nicméně jeho talent začíná, tak jak už to bývá, od píky. Tedy v kuchyni u jeho rodičů, kteří vlastnili malou restauraci. Ve svých dovednostech se záhy zdokonalil natolik, že posléze pracoval za sebou v několika restauracích jako zástupce šéfkuchaře. Právě v tu dobu přichází zlomový okamžik. Oliver se objevil v roce 1997 díky natáčení BBC v restauraci The River Café na televizní obrazovce. Již o dva roky později měl vlastní televizní show a jeho život kulinářské celebrity nabral na obrátkách. Nejenže hned jeho první kuchařka se stala nejprodávanější knihou Británie, doposud jich má na svém kontě téměř dvě desítky. Výčet televizní pořadů a seriálů je ještě obsáhlejší.
Díky nové české televizi Mňam TV, která je věnovaná, jak název napovídá, vaření a zdravému životnímu stylu, si budete moci vychutnat to nejlepší od Jamieho Olivera již v červenci. Nejenže vás a Američany přesvědčí, jak správně jíst a vařit, ale zábavnou formou ukáže taje nejen britské kuchyně. Těšit se můžete i na italské či australské dobrodružství. Mňam TV můžete naladit zdarma prostřednictvím set top boxu, popřípadě v rámci jednoho z balíčků vybraných televizních operátorů jako Skylink, O2 TV či UPC.
Mohlo by vás zajímat
Související obsah
Jak připravit bylinkový ocet. Postup je snadný, aromatické octy se hodí k dochucování jídel a salátů
Bylinkové octy v kuchyni Příprava octů není složitá, potřebujeme především vhodnou surovinu (bylinky, případně chilli papričky) a ocet. Výborný je… Číst více
Jak zavařit houby v octu nebo sladkokyselém nálevu. Poradíme osvědčené recepty, které se vyplatí znát
Můžeme je usušit, zmrazit nebo zavařit. Zavařování hub naše babičky praktikovaly čtyřmi základními způsoby. Zavařovaly nebo nakládaly je v kyselém … Číst více
Česnek je v kuchyni nepostradatelný. Stroužky snadno uchováme v oleji či soli, mrazíme je a sušíme
Kvalitní pevné palice česneku se dobře skladují na bedničkách nebo svázané a zavěšené. Ve vhodném prostředí vydrží až do jara, ale máme-li obavy o… Číst více
Jak a z čeho připravit zeleninový relish. Objevte osvědčený způsob využití a konzervace přebytků ze zahrady
Pro přípravu relishe se používá například cuketa, cibule, okurky a rajčata. Nakrájená zelenina se dusí na mírném plameni a svoji výraznou chuť… Číst více
Mezinárodní den sushi
Samotné slovo sushi znamená v překladu z japonštiny kyselá rýže nebo kyselá chuť. Pokud si chcete na sushi opravdu pochutnat, sáhněte po japonské… Číst více
Jaké známe druhy octa a na co vše je můžeme využít? Velký přehled vám poradí
Ocet je nedílnou součástí zásob z naší kuchyně. Vzniká přírodním kvašením alkoholu, a proto se pro jeho základ může použít nejen líh, ale i třeba… Číst více
16 rychlých fastfoodových pokrmů, které si můžeme připravit jednoduše a zdravě i doma
Fastfood je součástí moderní doby. Jeho úkolem je rychle a jednoduše připravit jídlo, které návštěvníka zasytí bez objednávek a dlouhého čekání.… Číst více
Pramen zdraví z Posázaví: Na domácím pribináčku si pochutnáte vy i vaše děti
Kdo by neznal pribináčka, oblíbený dezert… Číst více
Fazolové lusky ve sladkokyselém nálevu jsou výborným základem omáček. Postup zavařování není složitý
Natrhané fazole omyjeme a odstraníme z nich oba konečky lusků, protože v jídle by byly tuhé. Pokud jsou již lusky vyzrálejší, musíme odstranit i… Číst více
Přečtěte si Zobrazit více
Přečtěte si Zobrazit více
Komentáře (6)
Neprehanite to uz trochu v redakci? Opravdu musite delat z amiku takove idioty? Skutecne si myslite, ze americka decka nerozeznaji zakladni druhy ovoce a zeleniny?