Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bezlepkové tvarohové řezy s angreštem

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0 (0×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

3. 7. 2016 22:26

Suroviny

Nutriční hodnoty

Energie22 419 kJ / 5 358 kcal
Bílkoviny104,35 g
Tuky211,68 g
Vláknina18,06 g
Cholesterol 914 mg
Sodík 852 mg
Sůl1,04 g
Sacharidy749,94 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Měla jsem krabičku angreštu a chtěla jsem upéct nějaký koláč, kde by nevadilo, že je angrešt kyselý. Recept na tvarohový angreštový koláč jsem našla na portálu recepty.vareni.cz, tak jsem ho upravila do bezlepkové podoby, něco ubrala a něco přidala. Ze základu zůstalo případné předpečení a inspirace:-)

Základní těsto je hodně hutné, má nádech drobivosti, ale když se upeče a nechá vychladnout, ztuhne a dá se krásně krájet. Na první pohled při vytažení z trouby koláč vypadá jako varianta "crumble", taky jsem napřed myslela, že ho budu vyjídat lžičkou, ale jak vychladne, tvarohová náplň ztuhne a koláč je naprosto v pohodě.

Tvarohu se může dát i víc, záleží na velikosti plechu a na tom, jak vysokou chcete mít tvarohovou náplň. Pokud se použije sladké ovoce, není třeba tolik sladit.

Délka pečení záleží na troubě, po 20 minutách jsem koláč hlídala a několikrát zkoušela, jestli je opravdu hotový. Tvarohová náplň je, dokud nezchladne a neztuhne, hodně vlhká, protože je lepší upečenost těsta zkusit mírným povytáhnutím pečícího papíru - tak se párátkem k těstu dostanete líp než přes tvaroh.

Neměla jsem dostatek angreštu, proto jsem plech doplnila jahodami - viz fotka:-)

Koláč je vynikající, jakmile ochutnáte, nebude moci přestat:-)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

K receptu nejsou žádné komentáře.

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: kolac s angrestem pečení s angreštem bezlepkové recepty peceme s angrestem bezlepkova posypka bezlepkové řezy bezlepkový koláč s angreštem rezy s angrestem tvarohové řezy recept tvarohove rezy s angresrem bezlepkové pečení s angreštem kolace s angrestem sojový tvaroh recept bezlepkové recept tapiokova tvarohová bábovka recepty na peceni s angreštem tvarohový bezlepkový řez bezlepková tvarohová bezlepkové řezy s tvarohem a jahodami rezy s angrestem a tvarohem

Suroviny: vejce, cukr moučkový, máslo, guarová guma, mouka šáchorová, mouka tapioková, mouka bezlepková, mléko sojové, tvaroh, cukr moučkový, cukr vanilkový, mléko sojové, pudinkový prášek, cukr moučkový, mouka rýžová, rýžová krupička, tuk hera

TopRecepty.cz

Bezlepkové tvarohové řezy s angreštem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qnPr