Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bramboráčky podle Aly

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Ala_Mal Ala_Mal

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie11 543 kJ /
2 759 kcal
Bílkoviny107,35 g
Tuky45,91 g
Vláknina69,40 g
Cholesterol 1,04 g
Sodík 967 mg
Sůl0,84 g
Sacharidy446,73 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Syrové brambory oloupeme a nastrouháme. Necháme odstát vodu, kterou naběračkou odstraníme. Poté nasypeme na jemno nakrájenou cibuli, majoránku (tou nešetříme), sůl, pepř, přidáme vejce, česnek - prolisovaný, zasypeme cca 2 lžícemi hladké mouky a zamícháme. Můžeme smažit. Krok 2: V menším hrnci na oleji osmažíme do zlatova druhou cibuli, zalijeme vývarem (případně vodou a hodíme kostku masoxu), přivedeme k varu. Chvíli povaříme a zahustíme. Používám buď granulovanou jíšku, nebo mouku, dá se udělat i to, že nejprve připravíme cibulku, tu zaprášíme polohrubou moukou, zalijeme vývarem a přivedeme k varu, necháme povařit a omáčka je hotová. Krok 3: Čerstvé zelí nakrouháme, my děláme na hrubo do mísy. Stačí půlka z celé hlávky. Je jedno, zda je zelí bílé, či červené.
Když je dílo hotové, děláme volská oka. Výborná kombinace je k bramboráčkům i přírodní vepřové plátky. Volba je na vás.

Zveřejněno 10. 4. 2016

Poznámka autorky Ala_Mal

Servírujeme:

Dáme na talíř bramboráčky, hrst nakrouhaného zelí, zalijeme trochou omáčky (stačí půl středně velké naběračky) a nakonec dáme vejce.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bramboráčky podle Aly

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lgmJ

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bramboráčky podle Aly

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lgmJ

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (24)

Polit syrove zeli omackou z osmazene cibule, litru vody a Masoxu je jedna vec, pouzit na omacku vypek z masa, je druha. Ovsem ani takto si zeli, syrove, jen nastrouhane a nedochucene, nedovedu predstavit.
Hosta se zeptala a dostala vyhubovano. Ja jsem se tez chtela zeptat, ale jelikoz zde kazde zeptani znamena "rypani", radeji jsem drzela "usta", chyba! Kdo se zepta, dozvi se! Nekdy i veci, ktere by radeji nechtel slyset. Tento recept je nazornym prikladem...

Jitkas: :-) Výpek z masa není v receptu ani jako alternativa, to už je dobrý nápad neregi Petry. Znovu opakuji - bez dodatečného vysvětlení v poznámce byl recept nejasný a původní otázka jen reagovala na suroviny (cibule, 20 dkg mouky a litr vývaru nebo masoxu) a absenci popisu, jak se tato "omáčka" v receptu používá.

Já jsem teda pochopila ihned po přečtení receptu, že je to šťáva (nebo omáčka) k bramborákům. V receptu je uveden vývar NEBO masox tak nechápu v čem je problém.... Každého určitě napadne, pokud dělá k bramborákům maso (jak je uvedeno v tipu autorky), nedělat šťávu zvlášť ale vytvořit ji z výpeku.

hosta: Myslím, že teď už je všechno všem jasné.....A ten váš původní koment byl opravdu rýpání. :-(

casino: Nesouhlasím ... jen jsem přidala poznámku ;)

To se polévá tou moukou uvařenou v masoxu?

cathleen: Nepožádala, hned kritizovala. Kdyby požádala, myslím, že by bylo vše v naprostém pořádku tak, jako jsem jednala s adminkou Terezkou o úpravě zadávání surovin :-*

Ala_Mal: byla to otázka jako každá jiná....pokud nám chceš diktovat, jakým způsobem se k tobě máme všichni vyjadřovat, doporuučji ti to sepsat a vyvěsit do profilu :-p

Jistě, bramborák je přínosem do kuchyně v každé době. :-p
Když se k němu přidá klobása, je to "po Kaplicku", s volským okem jsem neznal ale určitě zkusím. Dík, bod už je tam. První :-K

Drobek: děkuji..:-K

Tématické fráze:
bramboracky omacka, omáčky z bramboracky, bramborak s vypec, bramboráčky, bramborak syrove zeli, čím zahustit zelí z cerstve hlavky

Suroviny:
brambory, cibule, zelí červené, česnek, majoránka, mouka hladká, cibulka, pepř, sůl, vejce, vývar masový

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu