
Klasický hospodský guláš (vídeňský)
Recept ještě nebyl hodnocenTradiční guláš z hovězí kližky a poctivé dávky cibule, který nepotřebuje zahustit moukou. Vyžaduje více času, ale odvděčí se plnou chutí a rozpadajícím se masem. S…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 1 532 kJ / 366 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 8,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 8,00 g |
Tuky | 6,00 g |
– nasycené | 0,00 g |
– nenasycené | 6,00 g |
–– mononenasycené | 2,00 g |
–– polynenasycené | 4,00 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 20,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 60 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 60,00 g |
– cukry | 0,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Tradiční guláš z hovězí kližky a poctivé dávky cibule, který nepotřebuje zahustit moukou. Vyžaduje více času, ale odvděčí se plnou chutí a rozpadajícím se masem. S…
Bramborový guláš alias buřtguláš zná snad každá hospodyňka. Je to rychlá a vydatná záchrana, která spolehlivě zasytí a uspokojí i mlsnější jazýčky. Někdo má raději řidší…
Přerůstají vám cukety přes hlavu? Zahrádky se zbláznily a člověk má pocit, že stačí trochu zaspat a cukety se z malých krásek promění v obří palice. A pak přijde řada…
Tato jednoduchá gulášová polévka z mletého masa je jedním z pokladů tradiční české kuchyně. Je snadná na přípravu a výborně zasytí ať už jako polévka nebo jako hlavní…
Kdekdo by mohl říct, že hrachová kaše není žádná věda. Ano, není. Ale většině z nás nechutná, protože si ji pamatujeme jako nevzhlednou hmotu, kterou nám servírovali v…
Mleté maso je všude oblíbené a staví na něm i česká kuchyně. Klasikou jsou karbanátky, které mají nespočet variant. Od tohoto receptu nečekejte žádné objevné novoty,…
Cuketa je úžasná zelenina, která se dá připravit na mnoho způsobů a její dostupnost je v každém ročním období téměř bezproblémová. Jedním z nejoblíbenějších jídel jsou…
Oblíbená, rychlá a jednoduchá polévka česnečka dokáže napravit žaludek po prohýřené noci. Je snadná na přípravu, takže ji lehce zvládnou uvařit i začátečníci. Česnečka…
Guláš patří mezi velmi oblíbená jídla. Tradičně se používá maso hovězí, ale zkuste si připravit chutnou variantu z vepřové plece. Základem je maso a cibule, ve správném…
Cuketu očistíme, vydlabeme jadérka a nastrouháme na hrubé nudličky.Posolíme a necháme co nejvíce vypotit. Vymačkáme přebytečnou šťávu.Přidáme vajíčka, koření,…
České polévky jsou skvělé a vyznačují se výbornou chutí. Tato lehká a přesto výživná zeleninová polévka s kapáním nám přijde vhod během celého roku, oceníme ji v zimě i…
Sýr a cuketu nastrouháme na hrubém struhadle a společně se salámem nakrájeným na drobné kostičky vložíme do misky (můžeme nasekat v robotu).Přidáme vejce, koření, olej,…
Kdo z nás nemiluje poctivé vývary podávané s tradičními játrovými knedlíčky, které se dají připravit různými způsoby. Vyzkoušejte klasický recept našich babiček, ve…
Máte chuť na bramboráky, ale na zahrádce se rozrostly cukety tak, že už nevíte co s nimi? Snadná pomoc. Vyzkoušejte cukeťáky - smažené placičky, které voní i chutnají…
Bramboráky jsou perfektní ukázka toho, jak z mála vykouzlit velikou dobrotu. Utlouct se po nich můžeme už od dětství, hlavně když jsou čerstvě vyndané z pánve, horké a…
Hrachové polévky jsou oblíbené, protože zasytí, jsou chutné a zdravé. Hrachovou polévku podle tohoto receptu můžeme doplnit osmahnutou uzeninou a na másle smaženými…
Luštěniny jsou stále hodně opomíjené a to je veliký škoda. Tento jednoduchý fazolový guláš vás jistě přesvědčí, abyste luštěniny vařili častěji. Recept je skromný,…
Hledáte zázračnou polévku, která vás postaví na nohy? Máme ji tu. Jednoduchá a rychlá na přípravu, dobře zasytí i zahřeje. Už naše babičky tvrdily, že polévka je grunt.…
Předem namleté maso vložíme do misky. Maso osolíme a opepříme. Přidáme nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek. Přidáme vejce a majoránku a pořádně propracujeme. Dle…
Tradiční bramboráky zná snad každý. Ale pokud máte nadbytek cuket, zkuste si připravit křupavé a voňavé placičky právě z nich. Z nastrouhané cukety je dobré nejdříve…
Mleté maso smícháme se všemi surovinami. Pořádně prohněteme a dáme na půl hodiny uležet. Brambory nakrájíme na plátky a všechnu zeleninu s klobásou nakrájíme na kousky.…
Typickou polévkou pro českou kuchyni je bezesporu bramboračka, nevaří se však podle jednoho striktního receptu. Důkazem jsou staré recepty našich babiček, které byly…
Nastrouháme cuketu, cihlu, měkký salám (nebo salám na malé kostičky) a smícháme. Přidáme mouku s prdopečem, vejce, olivový olej, prolisovaný česnek. Majoránky dáme podle…
Přidáno 18. 8. 2022 11:16
Přidáno 18. 8. 2022 07:49
Přidáno 17. 8. 2022 18:27
Přidáno 17. 8. 2022 14:54
Přidáno 17. 8. 2022 13:52
Přidáno 16. 8. 2022 19:04