Suroviny pro 1 plech
Plech 40x28 cm.
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 20 871 kJ / 4 989 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 77,71 g |
Tuky | 187,12 g |
Vláknina | 18,00 g |
Cholesterol | 646 mg |
Sodík | 332 mg |
Sůl | 1,38 g |
Sacharidy | 739,40 g |
Postup přípravy
Krok 1: Na začátku přípravy si dáme předehřát troubu na 200 °C a nachystáme si potřebné - šlehač, hluboký plech na pečení, dvě nádoby (jednu na šlehání, druhou menší na drobenku) a hrnek (250 ml)
Krok 2: Příprava těsta:
Do mísy na šlehání vysypeme 1 hrnek polohrubé mouky, 1 hrnek hrubé mouky, 1 hrnek krupicového cukru, 1 hrnek kefírového mléka, ½ hrnku oleje, prášek do pečiva, rozklepneme 2 vejce a začneme šlehat. Těsto šleháme na střední rychlost tak dlouho, dokud se nám na povrchu nezačnou objevovat bublinky. Krok 3: Příprava drobenky:
Do menší mísy nasypeme cca 100 g hrubé mouky, 50 g másla, 40 g moučkového cukru a vanilkový cukr. Vše rukou mícháme dokud nám nevznikne drobivá konzistence.
(Pokud je drobenka moc sypká, přidáme máslo.) Krok 4: Příprava plechu:
Plech důkladně vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Krok 5: Těsto vylijeme na vymazaný plech a pokryjeme ovocem. Vše posypeme drobenkou a pečeme na 200 °C cca 30 minut dozlatova. Buchtu průběžně kontrolujeme.
Do mísy na šlehání vysypeme 1 hrnek polohrubé mouky, 1 hrnek hrubé mouky, 1 hrnek krupicového cukru, 1 hrnek kefírového mléka, ½ hrnku oleje, prášek do pečiva, rozklepneme 2 vejce a začneme šlehat. Těsto šleháme na střední rychlost tak dlouho, dokud se nám na povrchu nezačnou objevovat bublinky. Krok 3: Příprava drobenky:
Do menší mísy nasypeme cca 100 g hrubé mouky, 50 g másla, 40 g moučkového cukru a vanilkový cukr. Vše rukou mícháme dokud nám nevznikne drobivá konzistence.
(Pokud je drobenka moc sypká, přidáme máslo.) Krok 4: Příprava plechu:
Plech důkladně vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Krok 5: Těsto vylijeme na vymazaný plech a pokryjeme ovocem. Vše posypeme drobenkou a pečeme na 200 °C cca 30 minut dozlatova. Buchtu průběžně kontrolujeme.
Zveřejněno 3. 6. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Ovocná buchta s kefírem a drobenkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pYwgm
Moje poznámka
Ovocná buchta s kefírem a drobenkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pYwgm
Nejnovější recepty
Gravlax vejce
Přidáno před 12 hodinami
Cuketové válečky ve slanině
Přidáno před 21 hodinami
Losos na pánvi s pikantní česnekovou chilli omáčkou
Přidáno 1. 5. 2025 06:19
Řezy s pudinkem a ostružinami
Přidáno 1. 5. 2025 04:28
Litý meruňkový koláč s ostružinami
Přidáno 1. 5. 2025 04:21
Odlehčená salámová pomazánka
Přidáno 1. 5. 2025 04:13
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Ořechový chlebíček s čokoládou
Yanushka před 1 minutou
Čočka na kyselo
el.mencl před 15 minutami
Bramboračka se smetanou a sušenými houbami na maďarský způsob
Kamkara před 16 minutami
Čokoládovo-banánové muffiny
Vitek2015 před 2 hodinami
Kedlubnový salát s vejci a medvědím česnekem
Krista56 před 2 hodinami
Domácí větrníky
Nanina před 10 hodinami
Litý perník
Lenka Sedlackova před 12 hodinami
Pomazánka z červené řepy s křenem
monyss před 12 hodinami
Hrníčkový borůvkový koláč na plechu
káťa před 12 hodinami
Hokaido pomazánka s Cottage sýrem
gabrus před 13 hodinami
Suroviny:
mouka polohrubá,
mouka hrubá,
cukr krupice,
mléko kefírové,
olej,
prášek do pečiva,
vejce,
mouka hrubá,
máslo,
cukr moučkový,
cukr vanilkový,
máslo,
strouhanka,
Komentáře (6)
Pěkný podrobný postup přípravy, zvláště pro začátečníky.