Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Domácí rybí salát s Moravankou

Hodnocení receptu je 4,6 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Marie Svarcova Marie Svarcova

Snadný

Doba přípravy 15 min Doba přípravy: 15 min

15 min (15 min příprava)

Suroviny

Porce: 3-4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 687 kJ /
403 kcal
Bílkoviny1,05 g
Tuky42,00 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 68 mg
Sodík 420 mg
Sůl1,05 g
Sacharidy5,26 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Ze zavináčů odstraníme špejle, rozbalíme je a vnitřek nakrájíme nadrobno. Rybí filety podélně překrojíme a nakrájíme na 1 cm proužky. Vše dáme do větší misky. Scedíme Moravanku, obsah nasekáme na menší kousky a přidáme do misky. Kdo má rád pikantní, přidá i feferonku, ale není nutné ji dávat. Krok 2: Podle chuti dáme majonézu domácí nebo Hellmans, přidáme cukr, špetku čerstvě mletého pepře a zakápneme polévkovým kořením Klasik. (Tuto radu mám od kuchaře z oblíbené restaurace a opravdu těch pár kapek změní chuť rybích nebo krevetových salátů a koktejlů.) Krok 3: Necháme uležet v chladu a podáváme s různým pečivem.

Zveřejněno 11. 1. 2021

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1KyZ

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1KyZ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

Včera jsem si tento rybí salát udělal, téměř přesně podle receptu a skutečně to nemá chybu. Kam se na něj hrabe ten kupovaný "ve vaničkách".
Myslím, že majonézy to chce více. Dal jsem nejprve 100 ml tatarky Helmans (jednoporcový pytlíček). Asi za 2 hodiny jsem to promíchal a tatarka se do salátu úplně "vcůcla", takže mi to připadalo moc suché. Tak jsem přidal dalších 100 ml majonézy Helmans - a druhý den úplná bašta! Ano, ten Klasik tam sedí, ale jenom trošku, myslím, že by postačilo i trochu worcesteru.
Cenová rozvaha (včerejší nákup v Tescu): 448 g zavináčů (2 ks) - 89,10 Kč, 200 ml tatarka + majonéza Helmans - 40 Kč, Moravanka 330 g - 44 Kč, ostatní suroviny ze spíže. Celkem cca 980 g = 173 Kč.
Včerejší cena: vanička 150 g rybí salát Varmuža - 25 Kč - v akci.
Po přepočtu domácí salát vychází o 10 Kč dražší než hotový. Cenový rozdíl zanedbatelný, chuťový značný ve prospěch domácího salátu.
Vřele doporučuji.

Pedro123: Ahoj Pedro , taky tak dělám a nemá chybu , bomba

Pedro123: :-K Moc děkuji za poučný a obsáhlý komentář - super. :-K Přeji krásný a úspěšný den.

Suroviny:
zavináč, moravanka, majonéza, cukr, pepř mletý, koření polévkové

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu