Rotelle
Rotelle jsou těstoviny ve tvaru kola - koleček. Připravují se ze semolinové mouky z tvrdozrnné pšenice. V suchém stavu mají průměr 2 cm. Jsou to těstoviny, které se hodí k omáčkám, ale chutnají skvěle také například v salátu.
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Rotelle jsou těstoviny ve tvaru kola - koleček. Připravují se ze semolinové mouky z tvrdozrnné pšenice. V suchém stavu mají průměr 2 cm. Jsou to těstoviny, které se hodí k omáčkám, ale chutnají skvěle také například v salátu.
Surimi je tradiční japonský pokrm, který se připravuje z ryb. Nejčastěji se dělá z masa tresky a… Číst dál
Surimi tyčinky známe pod častějším názvem "krabí tyčinky". Ty však obsahují minimální množství… Číst dál
Původ sushi je v Japonsku. Připravuje se ve tvaru rolek ze speciální ochucené rýže, mořské řasy,… Číst dál
Sweetie je kříženec pomela a bílého grepu (vyšlechtěný v Izraeli) - formou a šťavnatostí se podobá… Číst dál
Po sražení mléka vznikne žlutozelená tekutina, jakési mléčné sérum pod rozšířeným názvem syrovátka.… Číst dál
Syřidlo je enzym, který se používá při výrobě sýrů k srážení mléka. Jeho hlavním úkolem je přeměnit… Číst dál
Beefsteak je pokrm, který se připravuje výhradně ze střední části dobře vyzrálé hovězí svíčkové.… Číst dál
Bouillabaisse je francouzská polévka z místních ryb a mořských plodů. Musí obsahovat nejméně 3… Číst dál
Carpaccio je naložené hovězí maso, případně tuňák nebo losos. Maso je nakrájené na plátky silné… Číst dál
Catering je specifická služba, nejčastěji gastronomická, při které si zákazník objedná veškeré… Číst dál
Celestýnské nudle patří mezi tradiční rakouské zavářky do polévky a své příznivce si našly i v… Číst dál
Čočka jedlá je jednoletá rostlina dlouhého dne. U nás se moc nepěstuje, dováží se k nám hlavně z… Číst dál