Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Tajine, tažín

yanull yanull
Tajine, tažín

Tajine je severoafrický pokrm a zároveň keramická hliněná nádoba, v níž se připravuje. Poklice má typický kónický tvar, který zajišťuje, že se srážející pára vrací zpět do pokrmu.V podstatě jde o pomalé dušení, ať masa nebo zeleniny nebo obojího dohromady. Klíčem k úspěchu je také koření, ve kterém nesmí chybět římský kmín.

Další pojmy z Kulinářského slovníku

Gratinování

Gratinování je převzato z francouzštiny a znamená zapékání. Gratinovat můžeme především pokrmy z… Číst dál

Gratinování

Gravlax

Tato pochoutka ze skandinávské kuchyně je připravována ze syrového lososího masa. Vykostěné filety… Číst dál

Gravlax

Gremolata

Gremolata či gremolada se používá na pečená a grilovaná masa. Vytvoříme ji z drobně nasekané nebo… Číst dál

Gremolata

Grilovací koření

Grilovací koření je univerzální kořenící směs, která obsahuje papriku, černý pepř a šalvěj. Pokud… Číst dál

Grilování

Grilování je velmi oblíbená příprava potravin, při které na ně dopadá tepelné záření. Aby… Číst dál

Grilování

Grundle

Grundle jsou malé rybičky, většinou mřenky, které odjakživa patřily k vodě a podávaly se v rybích… Číst dál

Grundle

Pojmy, které by vás mohly zajímat

Naposledy jste si prohlédli