Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Držíte přísné diety a pravidelně cvičíte, a přesto se vám nedaří dosáhnout či udržet ideální váhu? Zajímá vás, jak to dělají lidé štíhlí, u kterých se zdá, že jim péče o tělo nedá žádnou práci? Poodhalte tajemství jejich životního stylu, které i vám pomůže na cestě za perfektní figurou.

Vaří si doma

Uvařit si doma je skvělý způsob, jak mít pod dohledem to, co jíte. Štíhlí lidé si obvykle připravují nejen snídaně a večeře, ale i svačiny a obědy do práce. Jen tak se mohou vyhnout stravování v restauracích či fast foodech, které obvykle na zdraví nepřidá. Také s sebou nosí svačiny poslední záchrany, jako jsou oříšky, či müsli tyčinky, které je spasí, když je přepadne nenadálý hlad. Když si začnete vařit doma, budete muset o jídle více přemýšlet a plánovat ho, což je na cestě za zdravým životním stylem nezbytné.

 

Nevěří na přísné diety a nehladoví

Štíhlí lidé obvykle pečují o své zdraví, a tak vědí, že hladovění nebo přísné diety tělu ani v nejmenším neprospějí. Spíše naopak – výsledkem je obvykle nedostatek základních živin, které naše tělo ke správnému fungování potřebuje. Štíhlí lidé se naučili jíst do polosyta a hlídat si velikost porcí. Zprvu si porce odměřujte, brzy je jistě zvládnete odhadnout pouhým okem.

 

Dodržují pitný režim

Štíhlí lidé dostatečně pijí, a to vodu. Neholdují limonádám, džusů, koktejlům, sodě, ani kávě, a tak se jim nestane, že by kalorie pili. Několik sklenic čisté vody přes den tělo skvěle hydratuje a pročistí. Voda navíc zažene hlad a vytvoří pocit sytosti.

 

Pěstují psychickou pohodu

Psychické rozpoložení ovlivňuje stav těla, a to včetně jeho hmotnosti. Nedaří-li se vám přes velkou snahu zhubnout, může se jednat o blok v psychické oblasti. Hubnutí nejčastěji brání stres, strach a úzkosti. Štíhlí lidé proto pravidelně cvičí, relaxují, meditují a rozvíjí své koníčky i mezilidské vztahy, čímž posilňují své psychické zdraví.

 

Komentáře

hanalad

7. 5. 2017 15:19

:-Q

Přidat komentář