Den pizzy pepperoni
Národní den
Pizza v podobně, jak ji známe dnes, pocítila teplo pece v Neapoli v polovině 19. století. V současné době existuje mnoho druhů této pochoutky. Jedním z nich je pizza pepperoni, jejíž svátek slavíme 20. září.
Pizza pepperoni je americký druh pizzy, který je proslulý velmi chutnou ingrediencí - pikantním salámem. Název „Pepperoni“ je odvozen od italského slova „peperoni“ (s jedním 'p'), což v překladu znamená "velká paprika". Dnes se tímto výrazem myslí výrazný salám, často vyrobený z hovězího a vepřového masa a koření. Popularita této pizzy začala růst v padesátých letech minulého století. Nyní se nejvíce upřednostňuje varianta zdobená hovězím masem, i když existují i verze s rybím masem a feferonkami. Ačkoli se příprava liší v různých regionech, základem této pizzy je vždy rajčatová omáčka, mozzarella a samozřejmě pepperoni.
Jak na domácí těsto na pizzu
Jistě jste také nejednou zatoužili po tom, připravit si vlastní pizzu. Pokud máte těsto, je to poměrně jednoduché, příprava samotného těsta je však trochu složitější. Zkusit to však můžete třeba podle našeho návodného videa. Podívejte se, jak na těsto na pizzu. Základem přípravy pizzy bývá kynuté těsto, kterého známe několik variant. Vypracování těsta může být na začátku trochu náročnější, když se jeví jako příliš tuhé, ale postupem času získá na pružnosti. Některá domácí těsta, která se používají na přípravu pizzy, se více podobají těstu, které by se spíše hodilo na kynutý ovocný koláč.