Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Křupavé pohankové lívanečky

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Jaromira18 Jaromira18

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 50 min

50 min (50 min příprava)

Suroviny

Porce: 8 lívanečků

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 503 kJ /
1 076 kcal
Bílkoviny56,61 g
Tuky30,45 g
Vláknina22,84 g
Cholesterol 566 mg
Sodík 1,01 g
Sůl2,42 g
Sacharidy134,86 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Pohanku přebereme, opláchneme ve studené vodě a dvakrát zalijeme horkou vodou a scedíme. Zalijeme ji mlékem a uvaříme hodně do měkka. Hlídáme, aby se vyvařilo všechno mléko. Krok 2: Do pohanky přidáme mouku, vejce, česnek rozetřený se solí a majoránkou, mletý pepř a zamícháme. Pečeme na oleji v lívanečníku z obou stran dozlatova. Směs pevně do lívanečníku namačkáme a při obracení podlijeme olejem. Krok 3: Lívanečky potřeme kečupem (já mám svou paprikovou pomazánku) a posypeme hustě nastrouhaným sýrem a dáme do horké trouby, nebo pod gril sýr roztavit. Jsou dobré i samotné, nebo jako příloha místo bramboráčků.

Zveřejněno 22. 11. 2019

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Křupavé pohankové lívanečky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pMXr

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Křupavé pohankové lívanečky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pMXr

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
pohankové lívanečky, pohanka lívanečky

Suroviny:
pohanka, vejce, mouka polohrubá, česnek, majoránka, sůl, pepř mletý, pohanka, kečup sladký, sýr

Přidat fotografie receptu