Vařená majonéza

Pajaska Kuchařka: Pajaska

Doba přípravy: cca 20 minut 4 porce Omáčky 12 názorů

Suroviny

4 žloutky
1 dcl oleje slunečnicového ,může být i jiný
1 lžíce hořčice plnotučné
sůl
pepř
cukr dle chuti
trochu láku z okurek nebo citrónová šťáva dle chuti
Recept si zatím oblíbilo 11 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Vše smícháme.

  2. Vložíme do vodní lázně a mícháme do zhoustnutí.

  3. Pak vychladíme. Pozor - vodní lázeň je důležitá, jinak vzniknou míchaná vejce!

  4. Výborné do bramborového salátu.

Poznámka

Pozn.: Je to rodinný recept a do salátu na svátky nedávám kupovanou majonézu, ale tuto.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 16 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Vařená majonéza

  • jana jana(neregistrovaná)

    vařenou majonézu jsme dělaly v restauraci v létě protože normální se dělat nasměla ta se rychle kazila;-)

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Pavli, tuhle majonézu si ukládám, líbí se mi to dochucení:yes: Nějak jsem ji vloni přehlédla :-8

    Odpovědět

  • Pajaska Pajaska(autorka receptu)

    Terezko,moja,moc děkuji za přidání fotky.:-)):-)):-K:-K

    Odpovědět

  • Pajaska Pajaska(autorka receptu)

    Děvčata,moc vám děkuji.Hlavně, aby chutnala.To dochucení už je, ale na vás všech.Nelze to přesně určit.Já krom moučníků skoro nic nevážím a nemůžu říct ,kolik přesně čeho.Doladit chuť už musí každý zvlášť.:-*
    Bibinko,to je svatá pravda.Babči uměly vařit z ničeho,levně a přesto chutně!!Ale zase je fakt,že měly kvalitní suroviny,to se nám o tom dneska může jenom zdát.Domácí vajíčka od volně puštěných slepic,krmených zrním,trávou ,to je nesrovnatelné.Nechci to tu zaspamovat,dalo by se o tom povídat.....;-):-)

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Také se mi líbí;-)+6:yes::-p

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Pajasko, to se mi opravdu líbí a pak, naše babičky byly MOC šikovné, tak věřím tomu, že to vyjde fajn. Dávám ti 5.boda:yes:

    Odpovědět

  • Pajaska Pajaska(autorka receptu)

    AniCiz,já také dělám několik druhů majonéz.Vejce a olej je rychlovka,dělává se i z mléka a oleje.Toto je jiná verze a nám chutná nejvíc,ale dá to trošku práce,to ano.Dělávala to už moje babička.Dřív se majonéza nedala tak snadno koupit jako dnes.;-):-K

    Odpovědět

  • pilatova35 pilatova35

    Určitě je dietnější než klasika - není tady tolik oleje!!:-D

    Odpovědět

  • AniCiz AniCiz

    já dělám z celých vajec a šlehám,nebo i v mixeru..bez vaření..:yes:

    Odpovědět

  • srettka srettka

    takto podobně to mám u receptu i já, viz
    http://www.toprecepty.cz/recept/9260-bramborovy-sa...
    a je to suprový,dobře znám a dělám:-p:-p takže jasný bod;-):yes:

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Přesně tak dělám taky a někdy i používám lák a olej z nakládaných hub :-p:yes:

    Odpovědět

  • Suvicka Suvicka

    Vyzkousim, verim, ze bude dobra. +1 :yes::-K

    Odpovědět

Tématické fráze: majonéza z vařených vajec vše o vaření recepty majonéza recept domácí majonéza vařená domácí majonéza z vařených vajec domácí vařená majonéza vařená domácí majonéza varena recept na majonezu domácí majonéza z vařeného vejce recept na vařenou majonézu recepty na majonézu recept majonéza majonéza domácí bez vejce domácí majonéza bez vajec majoneza ve vodní lázni majonéza domácí vařená majonéza z vařeného vejce domácí majonéza ve vodní lázni majonéza z vařených vajec recept

Zapomněl/a jsem heslo

Právě probíhá vánoční soutěž! Přidávejte fotky k receptům a vyhrajte vybavení do kuchyně. Zúčastnit se

Zavřít