Den pekanových sušenek
Národní den
Pekanové sušenky jsou velmi oblíbené. Jejich velkým milovníkem byl i zpěvák Michael Jackson. Pokud nevíte, na našem webu najdete, jak tuto pochoutku připravit. Den pekanových sušenek najdeme v kalendáři pod datem 21. září. Tak ať pro tuto příležitost máte napečeno!
Tou nejdůležitější ingrediencí jsou pekanové ořechy. Ty nasekejte nahrubo. Ne však všechny, některé si uschovejte na zdobení. ¾ hrnku (asi 80 gramů) nasekaných ořechů vmíchejte do těsta, které jste si připravili už předtím. Na těsto budete potřebovat: Připravte si ½ šálku (110 g) nesoleného másla v pokojové teplotě, ⅓ šálku cukru (nebo javorového sirupu), 1 lžička vanilkového extraktu, špetku soli, 1 šálek (140 g) polohrubé mouky.
Jak na pekanové sušenky
S elektrickým mixérem šlehejte máslo přibližně jednu minutu. Následně do něj vmíchejte cukr a pokračujte ve šlehání další minutu, až směs získá hustší konzistenci. Poté přidejte vanilku, sůl a mouku a míchejte tak dlouho, až se těsto úplně spojí. Následně vmíchejte pekanové ořechy. Rozdělte těsto na dvanáct stejných částí a vytvořte z nich kuličky, každou o velikosti vlašského ořechu. Tyto kuličky umístěte na plech vyložený pečicím papírem, přičemž mezi nimi ponechte rozestup nejméně 7 cm. Každou sušenku poté jemně zploštěte dnem sklenice a případně upravte její okraje. Do některých můžete na střed vtlačit celý pekanový ořech. Sušenky pečte v předehřáté troubě na 180 °C přibližně 15 minut, dokud nebudou zlatavé. V průběhu pečení plech otočte, aby se sušenky pekly rovnoměrně. Po vyjmutí je nechejte vychladnout na mřížce.
Pekanové ořechy se svým vzhledem i chutí nápadně podobají vlašským ořechům. Mají však výraznější podlouhlý tvar a jejich chuť je sladší. Charakterizují je lahodná máslová příchuť. Až 70 % těchto ořechů tvoří tuk, což je více než u jakýchkoli jiných ořechů. Pocházejí ze stromu zvaného ořechovec pekanový, jehož domovinou je jižní část Severní Ameriky.
Související články
Související recepty
Kdo by neměl promeškat Den pekanových sušenek?
Dejte jim vědět
V následujících letech tento den připadá na
Následující významné dny
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Avokádová pomazánka s česnekem a cibulí
Přidáno před 11 hodinami
Pórková pomazánka s ovesnými vločkami
Přidáno před 11 hodinami
Květákové muffiny se salátem
Přidáno před 12 hodinami
Rychlá pizza z tortill
Přidáno před 21 hodinami
Domácí ovocné přírodní bubble tea
Přidáno 26. 4. 2024 20:16
Makovec bez mouky s kysanou smetanou
Přidáno 26. 4. 2024 11:33
Přečtěte si Zobrazit více
Desatero rad na téma dovolená: Připravte si na letní dny dobré a jednoduché jídlo
Jak na dokonalé houskové knedlíky: Podle receptu knedlíkového mistra Petra Kosinera je zvládnou i začátečníci
Mléko nahradí maso, psalo se v kuchařkách 50. let. Nechyběly rady na správné dojení a na tvarohový krém dětem místo bonbónů