Den sardinek
Sardinky mají v kuchyni poměrně pestré využití. Jejich pevné maso a vysoký obsah tuku je přímo předurčuje pro grilování. Grilovat se dají v alobalu i… Číst dál
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Sardinky mají v kuchyni poměrně pestré využití. Jejich pevné maso a vysoký obsah tuku je přímo předurčuje pro grilování. Grilovat se dají v alobalu i… Číst dál
Využití kukuřičných zrn v kuchyni je velmi široké a na našem webu můžete najít velké množství receptů s touto obilovinou. Dobré je, že si kukuřici… Číst dál
Původ dortů se datuje mnoho století do minulosti. Ve Francii byly například už v 16. století populární koláče, které nesly označení „Tort“. Existuje… Číst dál
Sušené maso dokáže skvěle doplnit energii a pokud vyrážíte na výlet, je to ideální položka do batohu. Kousky nasoleného, kořeněného, sušeného masa… Číst dál
První zmínka o francouzském toastu lze zaznamenat v době slávy říše římské. U našich německých sousedů se dle historických pramenů připravuje… Číst dál
Mousse lze připravit v nepřeberném množství příchutí, nejslavnější je však čokoládová pěna neboli mousse au chocolat. Dle odhadů byla tato čokoládová… Číst dál
Dnes si koláče dopřáváme mnohem častěji, nejen na poškádlení jazyka, ale míváme koláče na snídani či svačinu. A těch druhů, co jich je, každý koláč… Číst dál
Jablka jsou třetím nejrozšířenějším druhem ovoce na světě (hned po citrusech a banánech). V současné době známe na 35 tisíc druhů jablek. Zatímco… Číst dál
Šťavnatý řízek, křupavý dozlatova usmažený bramborák, růžičky květáku v trojobalu, nebo česká klasika – smažák. Smažit se dá téměř vše, na co člověk… Číst dál
Jak už to často bývá, ty nejlepší věci vznikají náhodou nebo nedopatřením. Jinak tomu nebylo ani v tomto případě. Psal se rok 1832, kníže Metternich… Číst dál
Gazpacho nepochybně patří k tradičním španělským pokrmům, proto ho dnes můžeme vidět v mnoha různých podobách. Klasická a nejznámější je studená… Číst dál