Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Orientální pečený květák

Zapečený květák zná téměř každý, tento recept je ale jako stvořený pro milovníky orientální kuchyně. Uzená paprika, římský kmín, kurkuma a chilli dodají dozlatova vypečenému pokrmu netradiční chuť a vůni.

Hodnocení receptu je 5,0 (47×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 20 min

40 min (20 min příprava + 20 min tepelná úprava)

5. 7. 2017 08:11

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Nutriční hodnoty

Energie2 888 kJ / 690 kcal
Bílkoviny2,84 g
Tuky67,02 g
Vláknina9,35 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 1,61 g
Sůl4,00 g
Sacharidy16,58 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Říká se, že pečení je nejlepší tepelná úprava zeleniny, pokud z ní chcete vytáhnout maximum chuti. Miluji pečenou dýni, červenou řepu a lilek, a po vyzkoušení tohoto receptu můžu říct, že lépe upravený květák jsem snad ještě nejedla. Určitě vyzkoušejte a nebojte se použít hodně koření, k orientální kuchyni to opravdu patří.

Tento a další recepty bez lepku, mléka a vajec naleznete na mých stránkách http://www.varimbezlepkumlekavajec.estranky.cz/.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Wokurky Wokurky

14. 9. 2019 20:06

Dnes vyzkoušeno přesně podle receptu a moc nám chutnal. Určitě u nás bude častěji. :-8 :yes:

Iljana

5. 8. 2019 12:52

Já nejsem zvyklá přesolovat, ale půl lžičky na jeden květák se mi nezdá. Asi bych květák malinko předvařila ve slané vodě. Už peču 45 minut a stále je tvrdý :-)) Ale jinak výborný nápad, každý si ho musí vychytat podle svých chutí :-))

petram petram

1. 7. 2019 14:13

houbova: Moc děkuji za vyzkoušení i za fotku! :-K

houbova houbova

1. 7. 2019 14:11

Díky za výborný recept. Dnes jsem upekla, postupovala jsem přesně podle návodu a musím uznat , že nemá chybu. :yes::yes::yes: Jsem tady nováček, zatím recepty nevkládám, ale dovolila jsem si přidat fotku.:-)

petram petram

16. 6. 2019 12:49

Iljana: Květák se rozhodně nepředváří. Má zůstat lehce křupavý, ale ne syrový. Každá trouba peče jinak, tak je možné, že v té Vaší měl zůstat delší dobu.

Iljana

16. 6. 2019 12:46

Dle mého názoru v receptu chybí předvaření květáku. Po dvaceti minutách pečení na 200 stupňů to bylo nejedlé :-))

martakipikasova

11. 5. 2018 15:55

Teraz som ho práve dojedla, ešte som lepší karfiol vo svojom živote nejedla :yes::yes::yes::yes:

Ivace64 Ivace64

18. 7. 2017 21:51

Tento květák i podobný recept bych tu měla někde mít, ale nemohu ho vůbec najít,je to moc moc dobré:-K

ne.ver

17. 7. 2017 11:18

Dnes jsme to meli k obedu a bylo to opravdu dobre. Akorat jsem poupravila mnozstvi marinady (dala jsem vseho dvojnasobek, krome kminu), protoze kdyz jsem nechala puvodni mnozstvi, cela marinada se mi vcucla do dvou vetsich ruzicek kvetaku a jinak nezbylo nic. :-D Taky to priste budu delat v zapekaci mise, protoze se mi kvetak na pecicim papire misty trochu palil... ale jde i o to vychytat teplotu. Stalo to ale za to, takto upraveny kvetak zaradime urcite do jidelnicku casteji. Diky za tip.

mysulka mysulka

7. 7. 2017 06:33

Super :yes:

popoluska340 popoluska340

6. 7. 2017 21:01

Skoda,ze som receptik neobjavila poobede,mala som karfiol,tak bola polievka,ale kupim zase a bude peceny,urcite mi bude chutit.:yes::yes:

Danca Danca

6. 7. 2017 17:48

Tak upečeno...a slupnuto!:-p:-D Růžičky jsem předem 4 minuty povařila v páře a potom pekla cca 10 minut. Podávala jsem s jogurtovým dresingem. Jednoduchá a výtečná úprava květáku,MOC nám chutnalo!!!<3:-K

Vikina

6. 7. 2017 12:32

Vyzkoušený a výborný, doporučuju. Jednoduché a rychlé. Použila jsem koření, které mi dcera přivezla ze Saúdské Arábie. <3

Danca Danca

6. 7. 2017 07:46

Dnes jdu do něj!<3:yes::-K

Iljusa Iljusa

5. 7. 2017 16:13

Vynikající úprava :yes::yes:

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: pečený kvetak květák recepty pečený květák orientální recepty květák pečený v troubě uprava květáku orientalni kvetak květák na orientální zpusob recept na pečeny květak orientální pečeny květák jak upravit květák pečený květák v troubě květák pečený recepty z kvetaku pečený květák recepty zapečený květák v troubě pečený květák recept květák pečený v troubě květak uprava květák zapečený v troubě květák pečený recepty

Suroviny: květák, cibule, česnek, olej, paprika, římský kmín mletý, kurkuma, koření chilli, sůl, petrželka

TopRecepty.cz

Orientální pečený květák

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/z8xr